مکمل تقویت قوای جنسی

قرص ملاتونین اختلالات خواب کودکان اوتیسم را کاهش میدهد!

قرص ملاتونین اختلالات خواب کودکان اوتیسم را کاهش میدهد!

خواب یک دوره طبیعی استراحت مغز و بدن است و هوشیاری بدن در این حالت به طور کامل از بین می رود. در نتیجه واکنش بدن به محرکهای محیطی تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند.  ملاتونین هومونی است که از غده کوچکی در مغز ترشح می شود و به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن کمک می کند.

کودکانی که به اختلال طیف اوتیسم مبتلا هستند معمولا دارای اختلالات زیادی هستند و یکی از این اختلالات اختلال در خواب است. تحقیقات متنوعی در رابطه با خواب کودکان مبتلا به طیف اوتیسم صورت گرفته است و راهکارهای متعددی پیشنهاد شده است. اختلالات خواب این کودکان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد:

  • دلایل نوروبیولوژیکی ( اختلال در ترشح ملاتونین)
  • مصرف برخی داروها ( که سبب می شود به دستگاه گوارش آنها فشار وارد شود و یا داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی)
  • دلایل رفتاری ( اگر این کودکان در محیط هایی باشند که به خوبی درک نشوند معمولا دچار تنش های زیادی می شوند)

آیا قرص ملاتونین برای کودکان مبتلا به اوتیسم مفید است؟

تحقیقات اخیر پیشنهاد می دهند که استفاده از قرص ملاتونین به افزایش کیفیت خواب این بیماران کمک می کند. مقدار بسیار کمی از ملاتونین در غذاهایی مانند گوشته، حبوبات، میوه ها و سبزیجات وجود دارد. علاوه بر این هورمون به صورت مکمل غذایی در بازار وجود دارد و فروش آن بدون نسخه آزاد است.

مقدار ترشح ملاتونین در شب به حداکثر و در نزدیکی ظهر به حداقل می رسد. هنوز عملکرد این هورمون به طور دقیق در انسان مشخص نشده است. اما به نظر می سد این هورمون به تنظیم ریتم خواب شبانه مرتبط است. همچنین تغییر در روند ترشح ملاتونین ممکن است اختلالات خلقی به وجود بیاورد.

میزان طبیعی ترشح ملاتونین با افزایش سن به تدریج کاهش پیدا می کند و در برخی از سالمندان به طور کامل قطع می شود. این هورمون در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم مورد توجه قرار گرفته است و مطالعات متعددی در مورد ارتباط این هورمون و رفع اختلالات خواب انجام شده است.

آیا قرص ملاتونین برای کودکان مبتلا به اوتیسم مفید است؟

بیماری اوتیسم چه مشکلاتی را برای کودکان به وجود می آورد؟

همانطور که می دانید اوتیسم یک اختلال رشد عصبی است. کودکان مبتلا به این اختلال از مشکلات زیادی رنج می برند. در واقع وجود چندین سندروم در این کودکان امری طبیعی است. به همین دلیل این کودکان باید از جهات مختلفی مورد بررسی و درمان قرار بگیرند. اختلالات گفتاری، اختلالات رفتاری، عدم توانایی در برقراری ارتباط و اختلالات جسمی از مشکلاتی هستند که اغلب این کودکان با آنها دست به گریبان هستند.

البته ذکر این نکته در اینجا حایز اهمیت است که شدت این اختلال در همه کودکان یکسان نیست و باید نوع و شدت آن توسط پزشک متخصص تشخیص داده شود. به طور کلی اغلب کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم از اختلالات خواب رنج می برند. دانشمندان به بررسی علل نوروبیولوژیکی این موضوع پرداختند و متوجه شدند ملاتونین در بدن این کودکان به خوبی تولید نمی شود.

تحقیقات پیشنهاد می دهندافزایش میزان ملاتونین به بهبود خواب و خلق و خو این کودکان کمک می کند!

همانطور که در بالا بدان اشاره کردیم ملاتونین هورمون بسیار مهمی در تنظیم چرخه خواب است. همین امر سبب شد دانشمندان به تحقیق و بررسی در مورد این موضوع بپردازند که آیا مصرف قرص ملاتونین در این کودکان اختلالات خواب آنها را از بین می برد یا خیر.  مطالعات و شواهد تجربی نشان می دادند که مصرف قرص ملاتونین به بهبود رفتار خواب در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم کمک می کند.

به همین صورت دانشمندات تصمیم گرفتند این موضوع را در ابعاد برزگتر بررسی کنند. متا تحلیل به گونه ای از تحقیقات علمی گفته می شود که طی آن چندین مقاله و اثر معتبر که به بررسی یک موضوع واحد پرداخته اند مورد بررسی و کاوش دوباره قرار می گیرند. دانشمندان تصمیم گرفتند به متا تحلیلی در رابطه با مصرف قرص ملاتونین و بهبود عملکرد خواب بپردازند. این متا تحلیل در سال 2011 صورت گرفت و نتیجه آن در Developmental Medicine & Child Neurology به چاپ رسید.

این بررسی نشان می داد مصرف ملاتونین در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم روند خواب و رفتار این کودکان را در مسیر بهبودی قرار می دهد. پروفسور گرندرز معتقد است مصرف دوز نرمال این قرص به بهبود چرخه خواب کمک می کند. البته دانشمندان در این متا تحلیل بدین نتیجه رسیدند که دوز تجویز شده بسیار مهم است و تحقیق و بررسی در مورد اینکه این دوز چقدر باید باشد هنوز ادامه دارد.

با توجه به اینکه کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم گاهی به طور هم زمان مبتلا به چند سندروم هستند و نمی توانند هر قرص و یا مکملی را مصرف کنند، این تحقیقات نشان داده اند که مصرف ملاتونین تقریبا هیچ اثرجانبی مخربی بر روی این کودکان ندارد و به بهبود اختلال خواب آنها کمک زیادی می کند.

همچنین تحقیقات نشان می دهند که اختلال خواب در کودکان طیف اوتیسم سبب بروز اختلال و مشکلاتی در سلامت والدین آنها می شود. زیرا والدین این کودکان نیز نمی توانند به خوبی استراحت کنند و سبب بروز مشکلات زیادی از جمله افسردگی در خانواده های این کودکان می شود.

به همین دلیل بهبود خواب کودکان طیف اوتیسم موضوع بسیار پر اهمیتی است که محققان این حوزه توجه ویژه ای بدان دارند. ملاتونین به عنوان روشی مناسب به این کودکان کمک می کند تا کیفیت خواب خود را بهبود ببخشند و همین امر سبب می شود والدین این کودکان نیز فرصت مناسبی برای خواب داشته باشند و دیگر در معرض ابتلا به بیماری های مختلف قرار نگیرند.

برای استفاده از قرص ملاتونین با پزشک کودک مشورت کنید!

با توجه به مطالبی که تا بدینجا به آنها پرداختیم با مشورت پزشک، می توانید مصرف قرص ملاتونین را در چرخه غذایی این کودکان بگنجانید. البته ذکر این موضوع در اینجا حایز اهمیت است که دلیل اختلال خواب این کودکان ابتدا باید زیر نظر پزشک متخصص و درمانگر تشخیص داده شود. دلایل متنوعی می تواند سبب بروز این اختلالات در کودکان مبتلا به اوتیسم شوند.

والدین این افراد باید در کنار پزشک، از روانشناسان و درمانگران این حوزه نیز کمک بگیرند. گاهی عدم رفتار مناسب با این کودکان در محیط های اجتماعی از جمله مدارس سبب می شود این کودکان آسیب های زیادی را ببینند. بنابراین بهتر است با مراجعه به افراد متخصص این حوزه دلیل اصلی و ریشه ای اختلالات خواب مشخص گردد و سپس برای درمان اقدام شود. برای تهیه بهترین محصولات دارویی  به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.