مکمل تقویت قوای جنسی

افسردگی صبحگاهی و دلایل بروز آن

افسردگی صبحگاهی

افسردگی صبحگاهی حالتی است که بیشتر در افراد مبتلا به افسردگی اساسی دیده می شود و در واقع نشانه وجود این افسردگی در فرد است. حالت هایی مانند نا امیدی، خشم، اندوه، خستگی از جمله علائمی هستند که فرد مبتلا به افسردگی اساسی در زمان صبح تجربه می کند. در ادامه با این نوع از افسردگی بیشتر آشنا می شوید.

افسردگی و اضطرابشما می توانید جهت خرید مکمل ضد افسردگی و اضطراب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علائم افسردگی صبحگاهی

همانطور که گفته شد افراد مبتلا به افسردگی صبحگاهی هنگام بیدار شدن از خواب احساسات منفی بسیاری مانند غم، نا امیدی و… را دارند. علائم افسردگی صبحگاهی هر چه از صبح می گذرد کم رنگ تر می شوند و فرد روحیه بهتری پیدا می کند. برخی از نشانه های رفتاری افراد مبتلا به این افسردگی می تواند به شرح زیر باشد:

  • دشواری در بیدار شدن و جدایی از رختخواب؛
  • دچار احساس خلاء و بی‌ حسی بودن
  • کمبود انرژی شدید در شروع روز
  • پُرخوابی (خوابیدن بیش از حد)
  • فقدان اشتیاق یا علاقه به شروع روز، حتی با وجود فعالیت های لذت بخش در برنامه روزمره
  • تاخیر و دشواری در فکر کردن و برنامه ریزی
  • نا امیدی شدید

دلایل بروز افسردگی صبحگاهی

هنوز علت اصلی افسردگی صبحگاهی برای محققان ناشناخته است. اما متخصصان دو مورد را در این مسئله دخیل می دانند:

التهاب بدن

زمانی که در بدن التهابی وجود دارد ماده اینترلوکین- 6 تولید می شود. دانشمندان مقدار زیادی از این ماده شیمیایی را در مغز افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، افسردگی و اختلالات روانی دیگر پیدا کرده اند. میزان این ماده در افراد مختلف و زمان های گوناگون نوسان دارد اما در زمان صبح در بیشترین میزان خود قرار دارد. پژوهش دیگری نیز نشان داده این ماده در شب ها در برخی افراد به اوج خود می رسد و درست در زمانیکه کوتیزول در اوج خود است. بنابراین التهاب می تواند بر روی ترشح کورتیزول و افسردگی صبحگاهی موثر باشد.

هورمون ها

هورمون های کورتیزول و ملاتونین نقش مهمی در آماده کردن بدن برای موقعیت های خاص مانند طلوع خورشید و غروب دارند. کوتیزول در صبح ها به اوج خود می رسد و ملاتونین با غروب خورشید در بدن فعال می شود. زمانیکه تعادل و ریتم این هورمون ها به هم بخورد بدن در زمان نامناسب آنها را تولید می کنند و باعث مشکلاتی در روح و روان فرد می شود.

دیگر عوامل موثر در افسردگی صبحگاهی

  • مصرف الکل و مواد مخدر
  • سابقه افسردگی در خانواده
  • سابقه حوادث ناخوشایند روحی و جسمی در زندگی
  • ابتلا به بیماری ‌هایی همچون اختلال اضطراب و داشتن دردهای مزمن

تشخیص و درمان افسردگی صبحگاهی چگونه است؟

برای تشخیص این مسئله روانشناسان با پرسش در مورد حالات روانی و روحی فرد، وضعیت کلی خواب، سابقه دارویی و وزن و اشتها به بررسی این مشکل می پردازند. درمان افسردگی صبحگاهی می تواند به چند شکل انجام شود که در ادامه به معرفی این روش ها می پردازیم:

روان درمانی

در این روش روانشناس به فرد کمک می کند تا الگوهای منفی و اشتباه خود را بشناسد و آنها را با الگوهای مثبت جایگزین کند.

دارو درمانی

برای رفع افسردگی صبحگاهی داروهای بازدارنده بازجذب سروتونین (داروهای ضدافسردگی) چندان مفید نمی باشند. برای رفع افسردگی صبحگاهی از داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین استفاده می گردد.

تحریک مغز

در وضعیت های حاد می توان از این روش استفاده کرد. برای تحریک مغز از روش هایی مانند الکتروشوک و تحریک مغناطیس ترانس کرانیال تکراری استفاده می شود. در روش الکترو شوک، جریان الکتریسیته با قصد ایجاد تشنج به مغز وارد می شود تا در مغز تغییرات شیمیایی ایجاد گردد و علائم افسردگی بهبود یابد.

افسردگی صبحگاهی

با چه روش های دیگری می توان افسردگی صبحگاهی را کاهش داد؟

علاوه بر درمان هایی نظیر مراجعه به روانشناس و استفاده از دارو می توان از راهکارهایی استفاده نمود تا علائم افسردگی صبحگاهی را کاهش داد:

خواب کافی داشته باشید

زمانیکه شب ها به اندازه کافی بخوابید افسردگی و بدخلقی کمتری در هنگام صبح تجربه خواهید کرد. بنابراین سعی کنید با روش هایی مانند تاریک کردن اتاق خواب، از بین بردن محرک های صدا و دور کردن گوشی همراه از خود، خواب شبانه کاملی را تجربه کنید.

ورزش کنید

ورزش منظم می تواند به تدریج علائم افسردگی را کاهش دهد. فعال بودن باعث می شود شب ها راحت تر بخوابید و کیفیت خواب بالاتری داشته باشید. حتی اگر صبح ها حوصله و امکان ورزش ندارید می توانید 4 ساعت پیش از خواب اینکار را انجام دهید تا خواب بهتری داشته باشید.

خود را پیش ازخواب برای فردا آماده کنید

بهتر است پیش از خواب وسایلی را که فردا صبح به آنها احتیاج دارید آماده و در دسترس قرار دهید. اینکار باعث افزایش انرژی هنگام بیداری می شود زیرا دیگر استرس آماده شدن ندارید.

از نور خورشید کمک بگیرید

نور خورشید می تواند تاثیر بسیار زیادی بر بهبود حال صبحگاهی داشته باشد. بنابراین پس از بیداری پرده ها را کنار بزنید و خود را در معرض نور خورشید قرار دهید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.