مکمل تقویت قوای جنسی

از قرص پانکراتین، این داروی گوارشی چه می دانید؟

قرص پانکراتین

بدن بسیاری از افراد به دلایل مختلف ممکن است توانایی تولید طبیعی آنزیم های گوارشی خود را از دست بدهد و برای هضم دچار مشکلات بسیاری شود. قرص پانکراتین در اینگونه مواقع تجویز می شود تا با آنزیم های موثر خود در هضم مواد غذایی به بدن یاری برساند. در مقاله امروز به این قرص و نکات پیرامون آن خواهیم پرداخت.

قرص دستگاه گوارششما می توانید جهت خرید قرص دستگاه گوارش از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

قرص پانکراتین چیست؟

آنزیم های مورد نیاز بدن برای هضم غذا، توسط پانکراس (لوزالمعده) ترشح و وارد معده می شوند. برخی مشکلات مانند کهنسالی، بیماری پانکراتیت، سرطان پانکراس، فیبروز کیستیک و بسیاری بیماری های اثرگذار بر عملکرد گوارشی، می توانند ترشح این آنزیم را دچار مشکل کنند. در این موارد قرص پانکراتین که حاوی آنزیم های گوارشی است به کمک بیمار می آید. داروی پانکراتین با داشتن آنزیم های آمیلاز، پروتئاز و لیپاز در ترکیب شیمیایی خود، می تواند به هضم کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها در بدن یاری رساند.
قرص پانکراتین می تواند گاهی تنها در مواقعی که بدن آنزیم کم ترشح می کند به شکل مکمل استفاده شود و گاهی برای افرادی که به طور کلی توانایی تولید آنزیم گوارشی خود را از دست داده اند در میزان بیشتر برای جایگزینی مصنوعی آنزیم ها تجویز گردد.

نحوه مصرف قرص پانکراتین چگونه است؟

دوز مصرفی ای قرص باید توسط پزشک مشخص گردد و با توجه به شدت بیماری، سن بیمار و … می تواند متفاوت باشد. این قرص باید به همراه غذا یا در هنگام خوردن میان وعده ها با یک لیوان آب مصرف گردد. قرص پانکراتین نباید بیشتر از چند لحظه در دهان بماند زیرا آنزیم های موجود در آن می توانند به تحریک لثه و دهان بپردازند. همچنین از جویدن و له کردن قرص باید خودداری گردد.

آیا مصرف قرص پانکراتین عوارض جانبی دارد؟

از جمله عوارض شایع قرص پانکراتین می تواند حالت تهوع، اسهال، درد و گرفتگی شکم باشد. اگر این علائم ادامه داشتند و یا شدت گرفتند حتما به پزشک اطلاع داده شود.
برخی علائم دیگر مانند سوزش ادرار، تکرر ادرار و درد مفاصل نیز ممکن است برای برخی افراد رخ دهد. واکنش های آلرژیک نسبت به این دارو بسیار نادر است و اگر رخ دهد با نشانه هایی مانند خارش، بروز جوش، تورم در صورت، زبان و گلو، سرگیجه و مشکل در تنفس همراه می شود. در صورت بروز این علائم باید هر چه سریعتر خود را به مرکز پزشکی رساند.

تداخل دارویی قرص پانکراتین

باید پیش از استفاده از قرص پانکراتین حتما پزشک خود را از داروهایی که مصرف می کنید مطلع سازید. تداخل دارویی این قرص می تواند با داروهای دیگر باعث عوارض جانبی شدیدی شوید. در موارد زیر باید احتیاط کنید:

  • اگر داروی آکاربوز و میگلیتول استفاده می کنید باید با پزشک خود مشورت کنید زیرا با قرص پانکراتین تداخل دارند.
  • از مصرف داروهای گوارشی حاوی آنزیم هنگام استفاده از قرص پانکراتین خودداری کنید.
  • اگر از دارویی بدون نسخه استفاده می کنید حتما به پزشک اطلاع دهید.
  • داروهایی گیاهی نیز ممکن است با قرص پانکراتین تداخل داشته باشند بنابراین با پزشک خود مشورت کنید.
  • استفاده از ویتامین های D و B، امگا 3 و کلسیم همزمان با مصرف این قرص توصیه نمی شود.
  • از مصرف استامینوفن و آسپرین در دوره مصرف این دارو خودداری کنید.

در صورت فراموش کردن مصرف دارو چه باید کرد؟

اگر مصرف قرص پانکراتین را فراموش کردید به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اما اگر زمان یادآروی به زمان مصرف قرص بعدی نزدیک بود نیازی نیست آن را مصرف کنید تنها دوز بعدی را استفاده کنید. بهتر است برای اثربخشی بیشتر دارو، آن را همواره سر ساعت مصرف کنید.

استفاده از قرص پانکراتین برای افراد خاص

بسیاری مواقع کودکان، زنان باردار و سالمندان با مشکل هضم غذا مواجه هستند. در این موارد نکاتی وجود دارد. استفاده از این دارو تنها باید به تجویز پزشک باشد زیرا دوز مصرفی دارو باید با توجه به شرایط فرد تعیین شود. در مورد زنان باردار از آنجا که ممکن است مصرف قرص پانکراتین پیامدهایی داشته باشد تنها در صورت ضرورت تجویز می شود و باید مادر از پیامدها و مزایای مصرف دارو در این دوران باخبر باشد. همچنین در مورد انتقال ترکیبات این قرص به شیر مادر نیز تحقیقات به جمع بندی خاصی نرسیده اند بنابراین در این مورد نیز با پزشک متخصص مشورت نمایید.

قرص پانکراتین

چند نکته بسیار ضروری برای مصرف قرص پانکراتین

  • در صورت حساسیت به آنزیم های گوارشی از مصرف این دارو پرهیز کنید و به پزشک اطلاع دهید زیرا ترکیبات غیرفعال این قرص می توانند باعث شدیدتر شدن حساسیت و بروز واکنش های آلرژیک شوند.
  • اگر به بیماری های مربوط به پانکراس مانند التهاب شدید پانکراس مبتلا بوده اید و قبلا تحت درمان بوده اید پیش از شروعقرص پزشک را مطلع نمایید.
  • اگر به اختلال های مری مبتلا هستید یا قرص را در حالت خوابیده مصرف می کنید برای کاهش احتمال باقی ماندن قرص در مری پس از مصرف قرص، غذای جامد مصرف کنید.
  • اثرات این قرص با اسید معده کاهش می یابد بنابراین همراه یا بعد از غذا آن را مصرف کنید.
  • گرما یا غذای داغ باعث غیر فعال شدن دارو می شود بنابراین به حرارت غذای مصرفی توجه داشته باشید.

نحوه نگهداری از قرص پانکراتین

قرص پانکراتین را در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگه دارید. همچنین در محیطی دور از رطوبت و نور خورشید از آن نگهداری کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.