مکمل تقویت قوای جنسی

چه عواملی سبب یائسگی زودرس می شوند؟

چه عواملی سبب یائسگی زودرس می شوند؟

یائسگی زودرس به یائسگی قبل از سن 40 سالگی گفته می شود. در واقع، وقتی زنان هنوز در سنین باروری هستند یائسگی را تجربه می کنند و این امر می تواند مشکلات زیادی را برای بانوان به وجود بیاورد. منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند حدود 5 درصد از زنان به طور طبیعی این نوع یائسگی را تجربه می کنند.

قرص یائسگیشما می توانید جهت خرید قرص یائسگی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

یائسگی زودرس چیست؟

یائسگی زودرس زمانی اتفاق می افتد که تخمدان ها ترشح هورمون ها را متوقف می کنند و پریودها در سنین پایین تر از حد معمول متوقف می شوند. به طور کلی، زنان تا سن 50 سالگی می توانند پریود شوند. پس از آن توانایی بدن برای تولید مثل از بین می رود. اما اگر بانوان زودتر از این سن توانایی خود را برای پریود شدن از دست دهند، وارد پروسه زودرس یائسگی شده اند. این بیماری در هر سنی می تواند رخ دهد و دلایل متفاوتی دارد. متاسفانه زنانی که این بیماری را تجربه می کنند دیگر نمی توانند باردار شوند و این موضوع آسیب های جسمی و روحی زیادی را به آنها وارد می کند.

چه چیزی باعث یائسگی زودرس می شود؟

یائسگی زودرس می تواند بدون دلیل مشخصی و به خودی خود اتفاق بیفتد، اما در بیشتر موارد موارد جسمانی یا روحی زمینه ساز این بیماری می شوند. برخی از علل شایع این بیماری به شرح زیرند:

  • سابقه خانوادگی: زنانی که دارای سابقه یائسگی زودرس در خانواده هستند ، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
  • سیگار کشیدن: مطالعات جدید نشان داده اند زنانی که سیگار می کشند، زودتر از زنانی که سیگار نمی کشند یائسه می شوند.
  • شیمی درمان یا پرتودرمانی لگن برای سرطان: زنانی که دچار سرطان می شوند و برای توقف سرطان پرتو درمانی یا شیمی درمانی انجام می دهند، در معرض آسیب به تخمدان ها قرار دارند. این امر می تواند توانایی تخمدان ها را برای تولید مثل از بین ببرد. بسیاری از زنانی که شیمی درمانی می کنند، دیگر نمی توانند باردار شوند.
  • جراحی برداشتن تخمدان ها: یکی دیگر از علل این بیماری برداشتن تخمدانها یا اووفورکتومی است که بلافاصله باعث می شود علائم یائسگی مشخص شوند. پس از این عمل، گر گرفتگی شدت می یابد و میل جنسی کاهش پیدا می کند ( این ها علائم یائسگی زودرس هستند)
  • جراحی برای برداشتن رحم: زنانی که هیسترکتومی می کنند و رحم را بر می دارند، می توانند تخمدان های خود را حفظ کنند. با این وجود این عمل خطر قطع پریود را برای همیشه در پی خواهد داشت و همین امر می تواند باعث بروز یائسگی زود هنگام شود.

بیماری هایی که باعث یائسگی زودرس می شوند:

  • ابتلا به بیماری های خود ایمنی: بیماری های خود ایمنی مانند تیروئید، آرتریت روماتوئیت می توانند تخمدان ها را تحت تاثیر قرار دهند و همین امر خطر ابتلا به یائسگی زود هنگام را افزایش می دهد.
  • ابتلا به بیماری ایدز: همانطور که می دانید بیماری ایدز باعث بروز عفونت های بسیار شدید در بدن می شود و بدن نمی تواند این عفونت را کنترل کند. گاهی داروها نمی توانند عفونت را به طور کامل از بین ببرند و همین امر به تخمدان ها آسیب می رساند و باعث بروز یائسگی زود هنگام می شود.
  • مشکل ژنتیکی کروموزوم ها: زنانی که با مشکلات کروموزومی متولد می شوند یائسگی زودرس را تجربه می کنند. به طور مثال، زنان مبتلا به سندروم ترنر با مشکل عدم شکل گیری طبیعی تخمدان ها متولد می شوند و همین امر مشکلاتی را در قاعدگی آنها به وجود می آورد.
  • سندروم خستگی مزمن: زنان مبتلا به آنسفالومیلیت یا سندروم خستگی مزمن علائمی مانند ضعف و دردهای شدید عضلانی، از دست دادن حافظه، سر درد و مشکلات خواب را تجربه می کنند. مطالعات نشان داده اند این زنان بیشتر از دیگران به یائسگی زودرس مبتلا می شوند.

چه چیزی باعث یائسگی زودرس می شود؟

تشخیص یائسگی زودرس

اگر به طور متوالی 12 ماه است که پریود نشده اید ممکن است در حال تجربه یائسگی زود هنگام هستید. در این شرایط بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک در مورد علائمی نظیر گر گرفتگی، قاعدگی نامنظم، خشکی واژن و مشکلات خواب از شما سوال می پرسد. همچنین، پزشک آزمایش خون را برای اندازه گیری استروژن و هومون های مرتبط تجویز می کند.

دارو برای جلوگیری از یائسگی زودرس

تا به حال هیچ دارویی پیدا نشده است که بتواند جلوی یائسگی زودهنگام را بگیرد. گاهی استفاده از درمان های هورمونی که بسیاری از افراد آن را با نام آمپول یائسگی زودرس می شناسند می توانند موثر باشند و اجازه ندهند این اتفاق بیافتد. در بسیاری از موارد این درمان ها اثربخش نیستند.

عوارض یائسگی زودرس

زنانی که زود یائسه می شوند علائم یا مشکلات سلامتی مشابه با یائسگی معمولی را تجربه می کنند. اما برخی از زنان با یائسگی زود هنگام ممکن است موارد زیر را داشته باشند:

  • این زنان در سنین پایین در معرض خطر مشکلاتی نظیر پوکی استخوان و بیماری های قلبی قرار می گیرند.
  • این زنان به افسردگی مبتلا می شوند. با توجه به این موضوع که این زنان توانایی برای باروری را از دست می دهند افسرده می شوند و همین امر می تواند زندگی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

[aparat id=’Ticgo’]

کاهش عوارض یائسگی زودرس

افرادی که دچار یائسگی زودرس می شوند، بهتر است برای کاهش عوارض استفاده از انواع قرص یائسگی را آغاز کنند. برخی از این مکمل ها که در سایت داروخانه آنلاین به فروش می رسند به شرح زیرند:

همچنین، توصیه می شود این زنان روزانه 30 دقیقه پیاده روی و یا شنا کنند. پیروی از سبک زندگی سالم نقش موثری در کنترل عوارض ناشی از یائسگی زودهنگام دارد.

محصولات جنسی

سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.