مکمل تقویت قوای جنسی

انواع بیماری های تنفسی و علائم آنها

بیماری های تنفسی

سلامت سیستم تنفسی برای سلامت انسان بسیار ضروری می باشد، دستگاه تنفسی ما وظیفه دارد اکسیژن را به سلول های بدن برساند و دی اکسید کربن تولید شده توسط آنها را از بدن خارج نماید. نقش سیستم تنفسی با توجه به عملکرد مهمش برای زنده ماندن ما حیاتی است و باید بسیار مراقب آن بود. هرچند گاهی برخی عوامل سلامت این دستگاه را به خطر می اندازند و سلامت فرد را تهدید می کنند. بیماری های متفاوت و بسیاری با سیستم تنفسی ما در ارتباط اند و می توانند در عملکرد آن اختلال ایجاد کنند؛ بیماری هایی که می توانند از یک سرماخوردگی ساده تا مشکلات حادتری نظیر سرطان باشند. در مقاله امروز به معرفی انواع بیماری های تنفسی می پردازیم.

سیستم تنفسی و ریهشما می توانید جهت خرید انواع قرص و شربت سیستم تنفسی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

معرفی انواع بیماری های تنفسی

آسم

یکی از بیماری های تنفسی بسیار شایع و مزمن آسم می باشد. این مشکل به دلیل التهاب مجاری هوایی رخ می دهد و باعث بروز تنگی نفس می شود. واکنش های آلرژیک، عفونت و آلودگی ها می توانند در بروز آسم نقش مهمی داشته باشند. علائم آسم به شکل سرفه خشک، سفتی، خس خس سینه و تنگی نفس خود را نشان می دهد. برای درمان این بیماری از داروهای ضد التهابی و اسپری های استنشاقی استفاده می شود.

بیماری های تنفسی

خروسک

خروسک یا لارنگوتراکئوبرونشیت “Laryngotracheobronchitis” به التهاب حنجره، نای و برونش گفته می شود. این بیماری به نام کروپ نیز مصطلح است. کروپ یک عفونت ویروسی است که راه هوایی ساب گلوت را تحت تاثیر قرار می دهد و به صورت معمول توسط ویروس “پاراآنفولانزا” ایجاد می شود. خروسک علت شایع سرفه، استریدور و گرفتگی صدا در کودکان است. بیشتر کودکان مبتلا به این بیماری بدون هیچ عواقبی بهبود می یابند و به ندرت این بیماری باعث عواقبی همچون مرگ می شود. این بیماری بیشتر در کودکان 6 ماهه تا 6 ساله ایجاد می شود و در پسران بیشتر از دختران است.

سرماخوردگی

یکی از شایع ترین بیماری های تنفسی سرماخوردگی است. این بیماری عفونت مسری دستگاه تنفسی فوقانی است و می تواند بینی، گلو، سینوس ها و نای را تحت تاثیر قرار دهد. بیشتر از 200 ویروس می توانند باعث این بیماری شوند. سرماخوردگی در میان افراد بسیار شایع است و می تواند به راحتی از فردی به دیگری سرایت کند. سرایت این بیماری به شکل تماس با مخاط فرد آلوده به سرماخوردگی می باشد. این بیماری می تواند با آبریزش بینی، گلودرد و سرفه همراه باشد و در بیشتر مواقع با طی شدن دوره آن و استراحت بهبود می یابد.

بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD)

این بیماری شامل چند نوع بیماری تنفسی است و افراد مبتلا به آن دچار وقفه تنفسی یا عدم توانایی در بازدم طبیعی می شوند. این بیماری در سن 30 تا 40 سالگی آغاز می شود و از سن 50 سالگی به بعد به اوج خود می رسد. به همین دلیل بسیاری آن را با تحلیل بدن و نشانه های روند تدریجی پیری اشتباه می گیرند. علائمی نظیر تنگی نفس و سرفه خلط دار خصوصا در هنگام صبح در فرد شایع می باشند. اغلب افراد سیگاری به این بیماری مبتلا می شوند. درمان این بیماری با ترک سیگار، مصرف بازکننده مجاری هوایی مانند برونکودیلاتورها و توانبخشی ریوی که یک برنامه ورزشی تحت نظارت است، انجام می شود.

برونشیت مزمن

برونشیت مزمن جزو بیماری های تنفسی رایج و نوعی COPD است. برونشیت زمانی اتفاق می افتد که لوله هایی که هوا را به ریه می رسانند ملتهب و متورم شوند. برونشیت دو نوع دارد؛ مزمن و حاد. در نوع مزمن فرد دچار سرفه های مزمن می شود. در این بیماری سرفه های خلط دار خصوصا صبح ها در فرد دیده می شود. درمان این بیماری همانند درمان بیماری انسداد مزمن ریوی می باشد.
برونشیت حاد برخلاف برونشیت مزمن یک مشکل عفونی است که در اثر ویروس یا باکتری ایجاد می شود. این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و علائم آن پس از درمان به سرعت برطرف می شوند.

سرطان ریه

در سرطان ریه بیشتر قسمت های اصلی ریه در نزدیکی کیسه های هوایی درگیر می شوند. علائم این بیماری سرفه مزمن، تنفس سخت، تغییر صدا و سرفه خونی است. بروز علائم این بیماری ممکن است سالها طول بکشد. جهش DNA در ریه ها باعث رشد غیر قابل کنترل سلول های غیر طبیعی و ایجاد تومور در ریه می گردد و این تومورها در عملکرد ریه مشکل ساز می شوند. عوامل بسیاری می توانند باعث سرطان ریه شوند؛ دود سیگار، در معرض رادون، آزبست و بخار دیزل قرار گرفتن، آلودگی هوا و سیتی اسکن مکرر قفسه سینه، از جمله آنها می باشند.

دو نوع سرطان ریه وجود دارد:

  • سرطان ریه سلول کوچک: این سرطان بیشتر در افراد سیگاری ایجاد می شود و شیوع آن کمتر است.
  • سرطان ریه سلول های غیر کوچک: این اصطلاح به چندین نوع سرطان ریه اشاره دارد که به یکدیگر شباهت دارند. این سرطان شامل سرطان سلول بزرگ، آدنوکارسینوما و کارسینوم سلول سنگفرشی می باشد.

بیماری های تنفسی

آمفیزم

یکی از بیماری های تنفسی شدید آمفیزم است که از بیماری های COPD می باشد. این بیماری باعث مشکل در عمل بازدم ریه می شود. علت اصلی این بیماری سیگار کشیدن است زیرا باعث می شود کیسه های هوایی آنچنان آسیب ببینند که توان ترمیم خود را نداشته باشند. آمفیزم باعث نارسایی تنفسی می شود و فرد برای تنفس به اکسیژن بیشتری نیاز پیدا می کند. این بیماری پیشرفت آرامی دارد و درمان خاصی برایش وجود ندارد.

ذات الریه

ذات الریه یک بیماری ریوی شایع است و در اثر آن کیسه های هوایی ریه ها عفونی می شوند. عامل این بیماری می تواند ویروسی، باکتریایی و قارچی باشد. در بیشتر مواقع بیمار مبتلا بین یک تا سه هفته بهبود می یابد اما ممکن است در مواردی این بیماری تنفسی شدید و کشنده نیز باشد. وضعیت سیستم ایمنی بدن و سابقه سیگار کشیدن می تواند شدت و حدت این بیماری را تعیین کند. سرفه، تب، لرز و تنگی نفس از علائم این بیماری هستند. به افراد بالای 65 سال که مبتلا به بیماری مزمن دیگری هستند تزریق واکسن ذات الریه توصیه می شود.

سیستیک فیبروزیس/ برونشکتازی

این بیماری تنفسی ژنتیکی است و در اثر آن مخاط چسبنده و غلیظی باعث مسدود شدن مجاری تنفسی فرد می شوند. این بیماری در سن دو سالگی قابل تشخیص است. علائم این بیماری تنفسی سرفه مزمن، طعم شور پوست، رشد ضعیف کودک و عفونت مکرر ریه می باشد. در اثر بیماری سیستیک فیبروزیس، بیماری برونشکتازی (گشاد شدن غیرطبیعی و دائمی برونش ها) نیز ایجاد می شود. این بیماری باعث مشکلات دیگری نظیر عفونت های مکرر دستگاه تنفسی، تولید بیش از حد مخاط، خس خس سینه و تنگی نفس در فرد می گردد.

پولیپ بینی

پولیپ بینی در بافت ملتهب مخاط بینی رشد می کند. مخاط لایه مرطوبی هستند که از داخل بینی و سینوس ها محافظت می کنند و هوای وارد شده به بدن را مرطوب می کنند. مخاط می تواند بر اثر عفونت یا آلرژی متورم و قرمز شود و حتی مایعی را ترشح کند. زمانیکه تحریک مخاط بینی طولانی مدت شود پولیپ که مانند یک کیست کوچک است در داخل بینی رشد می کند و باعث مسدود شدن مجاری بینی می شود. پولیپ می تواند بدون هیچ عامل زمینه ای رشد کند هر چند در بیشتر مواقع عامل تحریک کننده ای دارد. فرد دارای پولیپ گویی سرماخوردگی دائمی دارد.

دیفتری

یکی از بیماری های تنفسی که عامل آن باکتریایی است دیفتری می باشد. این بیماری غشاهای مخاطی بینی و گلو را تحت تاثیر قرار می دهد. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری در بسیاری از کشورهای توسعه یافته افراد واکسن این بیماری را دریافت کرده اند اما در کشورهایی که این اتفاق صورت نگرفته همچنان این بیماری می تواند افراد را مبتلا کند. دیفتری قابل درمان با دارو می باشد اما اگر پیشرفت کند می تواند به کلیه ها، قلب و سیستم عصبی فرد آسیب بزند و در کودکان حتی با وجود درمان می تواند کشنده باشد. این بیماری علائمی نظیر گلودرد، گرفتگی صدا، مشکل در تنفس، تورم غدد لنفاوی گردن، ترشحات بینی و پوشانده شدن گلو و لوزه ها با یک غشای ضخیم و خاکستری را در بر دارد.

سل

سل (Tuberculosis) یک بیماری عفونی است و در گذشته consumption نامیده می شده است. فرد مبتلا به سل زمانیکه باکتری عامل سل را دریافت می کند به طور معمول بدون علامت است که به این وضعیت سل نهفته گفته می شود. این نوع سل می تواند تا سال ها و قبل از تبدیل شدن به سل فعال، نهفته باقی بماند. سرفه طولانی مدت بیش از سه هفته، سرفه خونی یا خلطی و درد قفسه سینه از علائم این بیماری هستند. سل می تواند بر روی اندام های دیگر نیز تاثیر بگذارد و مشکلاتی را در آنها ایجاد کند. کلیه ها، ستون فقرات و مغز می توانند تحت تاثیر سل دچار مشکل شوند.

فشار خون ریوی

فشار خون ریوی یک بیماری تنفسی است و در آن فشار خون ریه ها به شدت بالا می رود. این فشار باعث می شود قلب بیشتر کار کند تا خون حاوی اکسیژن را به ریه ها باز گرداند. اگر این بیماری کنترل و درمان نگردد ممکن است باعث نارسایی قلبی شود.

پلورال افیوژن

به این بیماری تنفسی تراوش جنبی نیز می گویند. علت این بیماری تجمع مایع در فضای بین ریه و دیواره قفس سینه یا همان فضای جنب می باشد. دلیل جمع شدن این مایع دلایل مختلفی همچون سرطان، ذات الریه و نارسایی احتقانی قلب است. بیمارن مبتلا معمولا علائمی مانند تنگی نفس و احساس ناراحتی در قفسه سینه را تجربه می کنند. برای درمان این بیماری مایعات فضای جنب با روش هایی خاص تخلیه می گردد و سپس آزمایش می شوند تا علت بیماری و درمان آن آغاز گردد.

بیماری های تنفسی

کووید- 19

کووید- 19 یک بیماری تنفسی جدید است. این بیماری به خانواده بزرگ ویروس کرونا تعلق دارد. این ویروس می تواند باعث ابتلا انسان و حیوانات شود. سویه جدید کووید تا قبل از سال 2019 در انسان دیده نشده بود و در حیوانات تنها مشاهده شده بود. علائم این بیماری سرفه، تنگی نفس و تب است و می تواند از طریق سرفه، عطسه و صحبت کردن با افراد در تماس نزدیک منتقل شود. این بیماری می تواند خفیف یا کشنده باشد و با توجه به پاسخ سیستم ایمنی بدن فرد، شدت آن متفاوت است.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.