مکمل تقویت قوای جنسی

عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای کدامند؟

عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای کدامند؟

بسیاری از افراد در مورد عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای سوال می پرسند. برخی از بیماران سرطانی که تحت پرتودرمانی قرار می‌گیرند یا اسکن هسته ای انجام می دهند، نگران این هستند که بدنشان پس از دریافت پرتو «رادیواکتیو» شود.

نگرانی آنها این است که تماس فیزیکی نزدیک با دیگران می تواند آنها را در معرض تشعشع قرار دهد یا نه.  به استناد نظر محققان می توان گفت: «پاسخ کلی به این نگرانی این است که تماس فیزیکی مشکلی ایجاد نمی کند. »

مزایای بالقوه این روش بیشتر از عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای است!

از آنجایی که در آزمایشات پزشکی هسته ای فقط از دوز کمی رادیو ردیاب استفاده می شود، بنابرین افراد در معرض اشعه نسبتاً کمی قرار می گیرند. این برای معاینات تشخیصی قابل قبول است. در نتیجه، مزایای بالقوه یک معاینه بیشتر از خطر تابش بسیار کم است. بیش از شش دهه است که پزشکان از روش های تشخیصی اسکن پزشکی هسته ای استفاده می کنند.

هیچ اثر نامطلوب طولانی مدت از چنین قرار گرفتن در معرض دوز کم وجود ندارد. یک پزشک خوب همیشه فواید درمان پزشکی هسته ای را در مقابل هر خطری ( از جمله عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای) می سنجد. همچنین در مورد خطرات مهم قبل از درمان صحبت می کند و به شما فرصت می دهد تا سؤالات خود را بپرسید.

خطر بروز واکنش های آلرژیک نادر است!

واکنش های آلرژیک به ردیاب های رادیویی بسیار نادر و معمولاً خفیف است. همیشه به پرسنل پزشکی هسته ای در مورد هر گونه حساسیتی که ممکن است دارید بگویید. هر مشکلی که ممکن است در طول آزمایشات قبلی پزشکی هسته ای داشته اید را شرح دهید. زنان همیشه باید در صورت وجود احتمال بارداری یا شیردهی به پزشک و تکنسین رادیولوژی خود اطلاع دهند.

مزایای بالقوه این روش بیشتر از عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای است!

آیا عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای شدید هستند؟

در حالی که آزمایش‌های پزشکی هسته‌ای بیماران را در معرض تشعشعات قرار می‌دهند، که می‌تواند خطرناک باشد، رادیو ردیاب‌ها از مقادیر کمی از مواد رادیواکتیو استفاده می‌کنند که مزایای بالقوه آن معمولاً بسیار بیشتر از عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای است.

معاینات پزشکی هسته ای اطلاعات منحصر به فردی را ارائه می دهند که اغلب با استفاده از روش های تصویربرداری دیگر دست نیافتنی است. این اطلاعات ممکن است شامل جزئیات عملکرد و آناتومی ساختارهای بدن باشد. پزشکی هسته ای مفیدترین اطلاعات تشخیصی یا درمانی را برای بسیاری از بیماری ها ارائه می دهد. اسکن پزشکی هسته ای هزینه کمتری دارد و ممکن است اطلاعات دقیق تری نسبت به جراحی اکتشافی ارائه دهد.

 تعداد بسیار کمی از مردم عوارض جانبی ناشی از معاینه پزشکی هسته ای را تجربه می کنند.  واکنش های آلرژیک بسیار نادر است.  هر گونه واکنش نامطلوب معمولاً خفیف است، به سرعت از بین می رود و نیاز به درمان دارویی کمی دارد یا نیازی به درمان ندارد. در این صورت استفاده از مکمل های مرتبط جهت ایمنی و پیشگیری از علائم توصیه می شود.

پس از تست استرس هسته ای، تشعشعات چقدر در بدن شما باقی می ماند؟

بسیاری از افراد در مورد عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای سوال می پرسند و نگران هستند که این تشعشتعات در بدنشان باقی بمانند. عامل تصویربرداری هسته ای ظرف 60 ساعت از سیستم بدنی شما خارج می شود، اما همیشه در حال دفع و از بین رفتن است، بنابراین در مدت زمان نسبتاً کوتاهی تجزیه می شود و به حداقل می رسد.

بین تست دو مرحله ای هسته ای از چه چیزهایی باید اجتناب کنم؟

کافئین می تواند نتایج آزمایش را تغییر دهد. از خوردن شکلات یا نوشیدن قهوه، چای، نوشابه، کولا یا سایر نوشیدنی های کافئین دار یا نوشیدنی های انرژی زا خودداری کنید.  اگر مطمئن نیستید، آن را ننوشید. به طور کلی، خطر تشعشع درگیر در این روش ها در مقایسه با مزایای بالقوه بسیار پایین است. هیچ گونه عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای درازمدتی از روش های تشخیصی پزشکی هسته ای که بیش از 60-50 سال است انجام شده اند، وجود ندارد.

مطالعات پزشکی هسته ای بر روی نوزادان و کودکان تا تمام سنین بیش از 40 سال بدون هیچ گونه عوارض جانبی شناخته شده انجام شده است. ماهیت عملکردی این معاینات و دوزهای کم اشعه مورد استفاده، آن را به یک ابزار تشخیصی ایمن و مؤثر در کودکان نیز تبدیل کرده است. بنابراین هرگز نباید در مورد عوارض آزمایشات پزشکی هسته ای نگران باشید.

 

نویسنده و گردآورنده: دکتر سارا شوهانی

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.