مکمل تقویت قوای جنسی

راه های کمک به فرد دچار حمله پانیک

حملات پانیک

پانیک اتک یا حمله پانیک (Panic Attack) به نوعی حمله عصبی گفته می شود که فرد را دچار ترس و اضطراب شدید می کند. دوره حمله پانیک کوتاه است و حداکثر 10 دقیقه طول می کشد. افراد مبتلا به این مشکل دچار علائم متعددی همچون تپش قلب، احساس خفگی، نفس تنگی، درد قفسه سینه و … می گردند. این حمله می تواند برای افراد بسیار رنج آور باشد و به همین دلیل لازم است دراین مواقع شخص توسط اطرافیان خود حمایت شود تا بتواند بر اوضاع کنترل پیدا کند. در ادامه با راه های کمک به فرد دچار حمله پانیک اشاره خواهیم کرد.

آرامش خود را حفظ کنید

زمانیکه فردی دچار حمله پانیک می شود احساس وحشت دارد و حتی گمان می کند در شرف مرگ است. این حالت او می تواند شما را نیز دچار وحشت کند. به یاد داشته باشید حمله پانیک نهایت 10 دقیقه طول خواهد کشید اما از آنجا که فرد دچار حمله، متوجه گذر زمان نمی شود می تواند عکس العمل شدیدتری داشته باشد. در این مواقع سعی کنید با وجود ترس آرام بمانید و با فرد صحبت کنید. به او بگویید این حمله به زودی تمام می شود و شما در طول آن، کنار او خواهید ماند.

از او در مورد کمک کردن سوال کنید

افرادی که دچار حمله پانیک می شوند به دلیل اینکه در هنگام حمله برقرای ارتباط برایشان سخت است با وجود اینکه می دانند چه چیزی می تواند کمکشان کند در گفتن آن ناتوانند. به همین دلیل شما می توانید در زمانی که او دچار حمله نیست از او سوال کنید چه کمکی در آن شرایط از دستتان بر می آید. در زمان حمله پانیک نیز کمی از او فاصله بگیرید تا فضای کافی داشته باشد اما به وضعیت او مسلط باشید و از او مراقبت کنید.

حملات پانیک

با علائم هشدار دهنده آشنا شوید

یکی از راه های کمک به فرد دچار حمله پانیک این است که با علائم حمله پانیک آشنا شوید. از آنجا که علائم می تواند در هر فردی متفاوت باشد از خود فرد سوال کنید تا علائمش را برای شما شرح دهد تا زمانی که در معرض آنها بود سریعتر متوجه حال او شوید.

به جای دلداری دست به اقدامات عملی بزنید

گفتن برخی جملات مانند “نگران نباش” چندان نمی تواند در بهبود حال فرد تاثیری داشته باشد. بهتر است به جای این جملات از او بخواهید نفس عمیق بکشد یا اگر تمایل داشت مکالمه ای سبک با او داشته باشید. همچنین می توانید از او بپرسید اگر نیاز دارد تنها باشد مکان را ترک کنید.

نشان دهید که می دانید حمله پانیک کمی غیرمنطقی می باشد

حمله پانیک غیر قابل پیش بینی و بدول دلیل اتفاق می افتد و به همین دلیل می تواند برای فرد یا شما گیج کننده باشد. این اتفاق می تواند در موقعیت های استرس زا و یا در مواقعی مانند خواب رخ دهد. بسیاری مواقع شخص از علائم پانیک خود وحشت می کند و یا آنها را به سلامتی خود ارتباط می دهد. بسیاری مواقع نیز احساس شرم و خجالت در فرد شکل می گیرد. باید نشان دهید که این وضعیت را درک می کنید تا فرد بتواند در هنگام این حمله راحت تر به وضعیت عادی باز گردد.

همدل باشید

بسیاری افراد با در میان گذاشتن مسائل مربوط به روان شان مشکل دارند زیرا احساس می کنند دیگران درکی از آن ندارند. در چنین مواقعی به آنها نشان دهید متوجه سختی وضعیت آنها هستید و تمایل خود را برای حمایت از او نشان دهید.

او را با روش های تسکین دهنده آرام کنید

تکنیک های تسکین دهنده در مواقعی که شدت حمله کاهش یافته می تواند بسیار مفید باشد. می توانید از روش های زیر برای آرام کردن فرد استفاده کنید:

  • اگر فرد اجازه می دهد دست هایش را بگیرید.
  • آهسته و آرام درباره مکان ها یا فعالیت های آشنا با او صحبت کنید.
  • از او بخواهید به بدنش کشش بدهد یا حرکت کند.
  • از او بخوهید عبارات آرامش بخشی مانند “این احساس وحشتناک است اما به من آسیب نمی رساند.” را تکرار کند.

حملات پانیک

نیاز او را درک کنید

بسیاری مواقع حمله پانیک در زمان هایی رخ می دهد که شما برنامه ریزی برای آن نداشته اید. اگر به طور مثال این حمله بیرون از منزل اتفاق افتاد و دوست شما تمایلی به ادامه مسیر را نداشت به نیاز او احترام بگذارید و اجازه دهید به خانه برود. از اصرار برای ادامه برنامه تفریحی چشم پوشی کنید.

چه کارهایی را نباید در مورد فرد مبتلا به حمله پانیک انجام داد؟

پانیک را با ترس عادی مقایسه نکنید

حمله پانیک با ترس یا حس اضطرابی که شما ممکن است تجربه کرده باشید متفاوت است. بنابراین این دو را در مقابل فرد یکسان ندانید و مقایسه نکنید.

از خجالت زده کردن او پرهیز کنید

بسیاری از افراد مبتلا به پانیک نگران هستند که باعث آزار یا ناراحتی اطرافیان خود شوند. به همین دلیل از رفتارها و گفتاری که او را آزار دهد خودداری کنید.

از راهکار دادن بپرهیزید

همه تکنیک ها برای مقابله با حمله پانیک یکسان اثر نمی کنند. تکنیک هایی مانند تنفس عمیق و سایر تکنیک ها باید به طور مداوم و منظم تمرین شوند تا تاثیر بگذارند و در هنگام حمله جوابگو نیستند. گاهی برخی افراد در هنگام حمله پانیک به فرد دچار حمله مدام راهکار می دهند تا فرد علائمش را کنترل کند. اینکار وضع را بدتر می کند و باعث بدتر شدن وضعیت روحی فرد می شود.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.