مکمل تقویت قوای جنسی

دلایل زرد شدن رنگ دندان؛ از تغذیه تا ژنتیک

دلایل زرد شدن رنگ دندان

دندان های بیشتر افراد برخلاف تصویر دندان های سفید بازیگران، رنگ نه چندان سفید و حتی زرد دارد. دندان ها در طول روز در معرض مواد غذایی و عواملی هستند که می توانند بر رنگ آنها تاثیر بگذارند و باعث زردی آنها شوند. زردی رنگ دندان می تواند بر روی اعتماد به نفس افراد بسیار اثر بگذارد و به همین دلیل بهتر است کنترل شود. در مقاله امروز به دلایل زرد شدن رنگ دندان بیشتر خواهیم پرداخت.

دهان و دندانشما می توانید جهت خرید محصولات بهداشت دهان و دندان به صورت آنلاین از وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

دلایل زرد شدن رنگ دندان چه می تواند باشد؟

دلایل زرد شدن رنگ دندان می تواند هم مربوط به عوامل خارجی باشد و هم عوامل داخلی. در ادامه با این موارد بیشتر آشنا خواهید شد:

عوامل خارجی

سطح مینای دندان که سخت ترین لایه بیرونی دندان است می تواند بر اثر عوامل خارجی به راحتی لک شود یا دچار تغییر رنگش گردد. خوشبختانه این لک ها به راحتی و در صورت اقدام سریع برطرف می شوند. یکی از دلایل زرد شدن رنگ دندان روش زندگی افراد است. روش زندگی یعنی سبک زندگی و تغذیه فرد. تحقیقات نشان می دهند سیگار کشیدن، نوشیدن قهوه و چای از مهم ترین دلایل زردی دندان ها هستند. در تنباکو، قطران و نیکوتین وجود دارد و این مواد شیمیایی می توانند به راحتی لکه های زرد روی دندان ایجاد کنند. همچنین هر نوع غذا و نوشیدنی که روی لباس ایجاد لک می کند بر روی دندان هم همان اثر را دارد. موادغذایی همچون نوشابه، انواع سس، شکلات، سبزیجات و میوه هایی مانند گیلاس، انار، لبو و … همگی می توانند روی مینای دندان بمانند و باعث تغییر رنگ آنها شوند.
جدای از مواد غذایی رنگی، مواد غذایی اسیدی نیز می توانند به روش دیگری از دلایل زرد شدن رنگ دندان باشند. غذاها و نوشیدنی های اسیدی باعث فرسایش مینای دندان می شوند و این مسئله باعث می شود رنگدانه های غذا راحت تر جذب دندان شوند و دندان ها را زرد کنند. زمانیکه فرد بهداشت دهان و دندان را رعایت نکند میزان پلاک روی مینای دندان بیشتر می شود و در نهایت تغییر رنگ و زردی دندان رخ می دهد.

عوامل داخلی

از دلایل زرد شدن رنگ دندان می توان به عوامل داخلی که مربوط به ساختمان داخلی دندان است اشاره کرد. داروها از جمله عوامل داخلی مسبب تغییر رنگ دندان هستند. برخی داروها می توانند لکه های ذاتی روی دندان ایجاد کنند. به طور مثال آنتی بیوتیک، تتراسایکلین و داکسی سایکلین می تواند تا قبل از 8 سالگی باعث تغییر رنگ دندان ها به زرد و قهوه ای شوند. همچنین اگر خانم های باردار پس از 4 ماهگی و یا در زمان شیردهی تتراسایکلین مصرف کنند باعث تغییر رنگ دندان کودک می شوند.
مصرف داروهایی مانند آنتی هیستامین، داروهای ضد افسردگی و فشار خون نیز از دلایل زرد شدن رنگ دندان هستند. از دیگر دلایل داخلی می توان به دوره های پرتودرمانی یا شیمی درمانی سر و گردن اشاره کرد.
فلوراید نیز می تواند به دلیل مواد معدنی زیاد خود باعث تغییر رنگ دندان شود. میزان بالای فلوراید می تواند باعث فلوئوروزیس دندانی شود. فلوئوروزیس به خطوط و لکه های سفید و قهوه ای روی دندان ها گفته می شود. مصرف بیش از حد از خمیردندان و دهانشویه حاوی فلوراید می تواند باعث این مشکل و همچنین از بین رفتن میزان زیادی از مینای دندان در فرد شود که زردی دندان را در پی دارد.

دلایل زرد شدن رنگ دندان

دلایل جانبی

برخی عوامل جانبی مانند ژنتیک، بیماری، افزایش سن و آسیب هم از دلایل زرد شدن رنگ دندان هستند. ژنتیک بر اساس تحقیقات نقش مهمی در زردی دندان ها دارد. دندان برخی افراد به صورت ژنتیکی زردتر و در برخی سفیدتر است.
بالا رفتن سن نیز می تواند یکی از دلایل زرد شدن رنگ دندان باشد. با افزایش سن لایه بیرونی مینای دندان رفته رفته از بین می رود و نازک می شود. این مسئله باعث زرد شدن دندان می گردد.
تغییر رنگ دندان همچنین می تواند ناشی از یک بیماری باشد. تب بالا و عفونت در سنین پایین می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها به زرد شود. همچنین بیماری زردی نیز می تواند عامل این مسئله باشد.
آسیب دیدن و یا زمین خوردن هنگام ورزش نیز می تواند در شکل گیری مینای دندان شیری در سنین کودکی اختلال ایجاد کند و باعث تیره شدن دندان کودک گردد. ضربه شدید یا آسیب به اعصاب دندان شیری حتی می تواند تغییر رنگ دندان را در بزرگسالی به همراه داشته باشد.

چگونه از زرد شدن رنگ دندان جلوگیری کنیم؟

برای پیشگیری از تغییر رنگ دندان اقدامات زیر می تواند مفید باشد:

  • تمیز کردن دندان ها پس از مصرف مواد غذایی دارای رنگ
  • عدم مصرف نوشیدنی های اسیدی
  • خودداری از سیگار کشیدن و مصرف الکل
  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • سالی دو بار مراجعه به دندانپزشک
  • استفاده از خمیردندان های سفید کننده
  • مسواک زدن با مواد مختلف مانند جوش شیرین و زغال فعال
  • جرم گیری دندان در دندانپزشکی
  • شستن دهان با آب پس از مصرف هر نوع نوشیدنی یا ماده غذایی

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.