مکمل تقویت قوای جنسی

بحران میانسالی و نشانه های آن را بشناسید

midlife crisis 1

بحران میانسالی در بسیاری از مردان و زنان در سنین بین 35 تا 55 سالگی رخ می دهد. این بحران باعث می شود در زندگی افراد تغییراتی رخ دهد. به طور مثال شخص مقدار قابل توجهی از پس اندازش را برای خرید مواردی صرف می کند که از زمان آنها گذشته است. بحران میانسالی در بسیاری افراد قابل کنترل است اما برای برخی می تواند سخت باشد تا با این بحران کنار بیایند و تعادل را به زندگی خود بازگردانند. در مطلب امروز به بحران میانسالی بیشتر خواهیم پرداخت.

بحران میانسالی چیست؟

ایده بحران میانسالی اولین بار در سال 1965 توسط “الیوت ژاک” مطرح شد و روانشناسان پیرو فروید مانند “کارل یونگ” از آن در کار خود بسیار استفاده کردند. بحران میانسالی به دوره ای از زندگی فرد گفته می شود که شخص از دوره جوانی به دوره میانسالی وارد می شود. در این دوره فرد دستاورها، اهداف و رویاهای خود را با آنچه در گذشته آرزویش را داشت مقایسه می کند.
بحران میانسالی در مردان و زنان شکل های متفاوتی دارد. زنان در این بحران تمایل دارند تا ظاهر فیزیکی و جذابیت ظاهری خود را حفظ کنند اما مردان روی دستاوردهای خود تمرکز می کنند و بر روی اثبات موفقیت خود به اطرافیان تمرکز دارند.
به دلیل اینکه در دوران میانسالی افراد به عنوان والد وظیفه چندانی ندارند فرصت کافی برای انجام کارهایی دارند که در گذشته به دلیل داشتن فرزند از انجام آنها خودداری می کردند. بحران میانسالی در افرادی که زندگی خود را صرف اهداف و آرزوهای خود کرده اند کمتر از دیگران به چشم می خورد. این مشکل در افرادی که کمتر به آرزوها و رویاهای خود اهمیت داده اند بیشتر دیده می شود زیرا ناگهان آنها متوجه می شوند سنشان بالا رفته و آنها برای رسیدن به رویاهای خود اقدامی انجام نداده اند.

نشانه های بحران میانسالی

نشانه های بحران میانسالی می تواند در برخی بسیار خفیف و در برخی شدید باشد و بر روی سلامتی، رفاه و وضعیت مالی فرد تاثیر بگذارد. نشانه های زیر می توانند نشان دهنده بحران میانسالی باشند:

ایجاد تغییرات شتابزده در زندگی

بسیاری از افراد درگیر بحران میانسالی به صورت شتاب زده در عادت های خود تغییر ایجاد می کنند و یا دچار نوسان خلق و خو می شوند. آنها ممکن است احساس کنند به یک برنامه و چالش جدید نیاز دارند. همچنین ممکن است بسیار عصبی و تحریک پذیر شوند و یا به صورت شتاب زده تصمیم گیری کنند.

وسواس در مورد ظاهر

به دلیل بالا رفتن سن و نگرانی در مورد عدم جذابیت افراد ممکن است در این سن تغییراتی را در ظاهر خود ایجاد کنند که کمی عجیب است. ایجاد تغییر در لباس پوشیدن، آرایش و ورزش می تواند بسیار دیده شود.

جایگزین کردن دوستان جدید با قدیمی ها

برخی از افراد درگیر بحران میانسالی در این دوره دوستان جدید و جوان تری را جایگزین دوستان قدیمی می کنند. این رفتار به این دلیل است که دوستان قدیمی باعث یادآوری بالا رفتن سن در آنها می شوند و انتخاب دوستان جوانتر می تواند آنها را از این افکار دور کند.

بحران میانسالی

تغییر شغل

از آنجا که بحران میانسالی در زندگی با احساس نارضایتی در زندگی همراه می شود بسیاری از افراد که از شغل خود ناراضی هستند دست به تغییر شغل می زنند. بسیاری در این دوران تصمیم می گیرند تا آرزوهای شغلی خود را دنبال کنند و از شغل قبلی خود کناره می گیرند.

احساس ضعف و ناامیدی

احساس ناامیدی در بحران میانسالی بسیار دیده می شود. بسیاری از افراد تصور می کنند دیگر برای ایجاد تغییر در زندگی دیر شده و فرصتی برایشان باقی نمانده است. این مسئله می تواند باعث ناامیدی و ضعف در آنها شود.

فکر مرگ

اندیشیدن به مرگ می تواند در این دوران بسیار شدت بگیرد. بالا رفتن سن می تواند باعث شود شخص فکر کند به مرگ نزدیک شده است و این مسئله این افکار را در شخص قوت می بخشد.

افسردگی

احساسات منفی مانند غم، نارضایتی، بدبختی و افسردگی در این دوران بسیار در افراد دیده می شود.

بی حوصله گی

در بحران میانسالی بسیاری از کارها که قبل تر مورد علاقه افراد بود کسل کننده می شود، گویی افراد دیگر علاقه ای به انجام آنها ندارند.

مصرف الکل یا مواد مخدر

برخی از افراد در دوره بحران میانسالی به مصرف مواد مخدر و الکل تمایل پیدا می کنند. مصرف این مواد به ظاهر به آنها کمک می کند تا حس پشیمانی یا افسردگی و اندوه خود را پنهان کنند.

سرزنش کردن دیگران

افراد دچار بحران میانسالی در این دوران همسر، اعضای خانواده و دوستان خود بسیار را سرزنش می کنند. این سرزنش می تواند به این شکل باشد که دیگران می خواهند به آنها آسیب بزنند و یا چشم دیدن آنها را ندارند.

بحران میانسالی

ترک همسر یا ایجاد روابط خارج از خانواده

برخی از افراد در این دوران ممکن است دچار خیانت به همسر شوند و یا حتی به فکر طلاق گرفتن بیفتند. این افراد گمان می کنند یک فرد جدید در زندگی آنها می تواند احترام، توجه و دلسوزی را به آنها نثار کند.

تغییر در عادت خواب

بسیاری از افراد در بحران میانسالی خود دچار ناتوانی در خواب یا زیاد خوابیدن می شوند و این مسئله می تواند نشانی از بحران میانسالی در آنها باشد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.