مکمل تقویت قوای جنسی

فلج تحلیلی و قدرت مخرب آن در تصمیم گیری

فلج تحلیلی

همه افراد برای تصمیم گیری های خود به جستجو و بررسی اطلاعات می پردازند تا در نهایت با فکر کردن به آنها و سنجیدن جوانب تصمیم درست را اتخاذ کنند. در برخی مواقع فرد با وجود همه این موارد نمی تواند تصمیم خاصی بگیرد و به نوعی دچار فلج تحلیلی می شود. در مقاله امروز به موضوع فلج تحلیلی خواهیم پرداخت و روش های مقابله با آن را شرح خواهیم داد.

فلج تحلیلی چیست؟

فلج تحلیلی به وضعیتی گفته می شود که فرد برای گرفتن یک تصمیم بیش از حد فکر کند و این مسئله باعث عدم رسیدن او به نتیجه مورد نظر و تصمیم گیری شود. در واقع شخص برای تصمیم گرفتن آن قدر به بررسی می پردازد و دچار تردید است که نمی تواند تصمیم بگیرد. فلج تحلیلی می تواند هم در مورد مسائل رایج و پیش پا افتاده رخ دهد و هم مسائل بسیار مهم و پیچیده. به طور مثال شخص ممکن است برای تصمیم گیری در مورد پوشیدن یک لباس به اندازه پذیرفتن یک شغل فکر کند و دچار تردید باشد.

چرا دچار فلج تحلیلی می شویم؟

عوامل بسیاری می توانند باعث شوند ما دچار وسواس در تصمیم گیری و ناتوانی از تصمیم گرفتن شویم. برخی از این عوامل به شرح زیرند:

  • ترس از گرفتن تصمیم اشتباه
  • دچار وسواس بودن
  • زیاد بودن گزینه های متعدد برای انتخاب
  • عادت به سخت کردن وضعیت های ساده
  • به تاخیر انداختن تصمیم گیری و در نهایت از دست دادن فرصت برای تصمیم گرفتن

فلج تحلیلی

آیا می توان با فلج تحلیلی مقابله کرد؟

با استفاده از روش های زیر می توان با فلج تحلیلی مقابله کرد و این مسئله را تا حد بسیار زیادی کنترل نمود:

لحظه آغاز فرآیند فلج تحلیلی را شناسایی کنید

افرادی که سال ها برای تصمیم گیری از شیوه ای استفاده کرده اند که آنها را دچار فلج تحلیلی کرده به صورت ناخودآگاه همواره و برای هر موضوعی از این روش استفاده می کنند. بنابراین برای کنترل این مسئله در آغاز فرآیند تصمیم گیری برای هر موضوعی به این نکته دقت کنید. ببینید مغز مضطرب چگونه شما را به تجزیه و تحلیل بیشتر سوق می دهد تا تصمیم نگیرید. این آگاهی به روند تصمیم گیری باعث می شود زمانیکه مغز شما به شکل ناخوآگاه شما را به سمت فلج تحلیلی پیش می برد دست نگه دارید و اجازه ندهید شما را در مسیری تکراری حرکت دهد.

به هر مسئله ای به اندازه اهمیتش بها دهید

افرادی که دچار اضطراب می شوند هر مسئله ای را بیش از حد مهم جلوه می دهند. بنابراین لازم است پیش از آغاز روند تصمیم گیری اهمیت مسئله را برای خود مشخص کنید. تمام احتمالات در مورد آن تصمیم و عواقب آن را به صورت منطقی روی کاغذ بیاورید و به ذهن مضطرب خود اجازه ندهید کنترل امور را در دست بگیرید. این کار باعث می شود به میزان اهمیت موضوع نیز پی ببرید و برای مسئله ای کوچک بیهوده وقت نگذارید.

از کمال گرایی دوری کنید

کمال کرایی باعث فلج تحلیلی نیز می شود به گونه ای که اجازه نمی دهد شما درست تصمیم بگیرید. کمال گرایی باعث می شود برای رسیدن به نتیجه و خروجی بهتر مدام موضوع را بررسی کنید تا مبادا نکته ای از زیر نظرتان پنهان مانده باشد و در انتها ممکن است شانس تصمیم گیری را از دست بدهید. بنابراین باید بتوانید بر این ویژگی خود غلبه کنید.

سریع تصمیم بگیرید

برای تمرین سریع تصمیم گرفتن سعی کنید برای مسائل جزئی و روزمره بدون فکر به پیامدهای آنها تصمیم بگیرید. این کار باعث می شود رفته رفته حس نگرانی در مورد عواقب کارها و تصمیم های لحظه ای در ما کاهش یابد. با انجام این تصمیم گیری های کوچک به مرور برای تصمیم های بزرگ نیز می توانید وقت کمتری صرف کنید.

فلج تحلیلی

پس از تصمیم گرفتن به عقب باز نگردید

اگر تصمیم خود را می گیرید اما دوباره فکری شما را وسوسه می کند دوباره فکر کنید قاطع از این کار جلوگیری کنید. به خودتان گوشزد کنید به اندازه کافی وقت صرف این موضوع کرده اید و دیگر نیازی به این کار نیست.

به علاقه خود هنگام فلج تحلیلی توجه کنید

زمانیکه دچار فلج تحلیلی شدید به این فکر کنید که در برابر دو گزینه پیش رو کدام را بیشتر دوست دارید. یعنی فاکتور نهایی را برای تصمیم گیری علاقه خود در نظر بگیرید.

از روش حذف کردن استفاده کنید

فلج تحلیلی گاهی در زمانی ایجاد می شود که فرد گزینه های متعددی پیش رو دارد. در اینگونه مواقع روش حذف می تواند بسیار کاربردی باشد. برای اینکار سعی کنید نکات منفی و یا نقص های گزینه های پیش رو را روی کاغذ بیاورید. اینکار باعث می شود گزینه های اضافی به مرور خط بخورند و تنها یک یا دو مورد مهم باقی بمانند. به این صورت دیگر لازم نیست بیش از حد به گزینه های موجود فکر کنید و با قطعیت بیشتری می توانید انتخاب خود را انجام دهید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.