مکمل تقویت قوای جنسی

از خواص موسیر برای بدن چه می دانید؟

موسیر

موسیر (Allium hirtifolium) را سیر کوهی نیز می نامند. این گیاه شبیه سیر است و ریشه آن یک پیاز درشت است. طعم موسیر چیزی بین سیر و پیاز است اما برخلاف سیر بوی مطلوبی دارد. موسیر خواص بسیاری برای بدن دارد که در ادامه این مقاله با این خواص آشنا خواهید شد.

ارزش غذایی موسیر

ارزش غذایی 100 گرم موسیر به شرح زیر است:

  • پروتئین: ۲٫۵ گرم؛
  • کربوهیدرات: ۱۷ گرم؛
  • کلسیم: ۳٪ نیاز روزانه بدن؛
  • منیزیم: ۵٪ نیاز روزانه بدن؛
  • پتاسیم: ۷٪ نیاز روزانه بدن؛
  • فولات (ویتامین B۹): میزان ۹٪ نیاز روزانه بدن؛
  • کالری: ۷۵؛
  • چربی: ۰؛
  • فیبر: ۳ گرم؛
  • آهن: ۷٪ نیاز روزانه بدن؛
  • فسفر: ۵٪ نیاز روزانه بدن؛
  • روی (زینک): ۴٪ نیاز روزانه بدن؛

نقش موسیر در سلامتی بدن

موسیر خواص بی نظیری برای بدن دارد و در مقایسه با پیاز نیز ارزش غذایی آن بالاتر است. در ادامه به خواص بی نظیر این ماده می پردازیم:

خواص آنتی اکسیدانی

مهم ترین خاصیت موسیر، خواص آنتی اکسیدانی آن است. در این گیاه مقدار زیادی ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند کوئرستین، کمپفرول و سایر آنتی ‌اکسیدان ‌های گوگرددار وجود دارد.
این آنتی اکسیدان ها در موسیر مانند سیر زمانی آزاد می شوند که سطح سلول موسیر آسیب ببیند. برش یا له کردن موسیر می تواند به سطح موسیر آسیب بزند و این ماده را آزاد کند. زمانیکه آنتی اکسیدان ها آزاد می شوند ترکیبی قوی به نام “آلیسین” ایجاد می شود. آلیسین می تواند باعث کاهش خطراتی مانند بروز جهش های سلولی و انواع سرطان شود. مطالعات نشان داده اند مصرف موسیر در کاهش خطر بروز برخی سرطان ها مانند دهان، سینه، ریه، معده و روده بزرگ می تواند موثر باشد.

کاهش دهنده کلسترول

آلیسین می تواند سطح کلسترول را در بدن کنترل کند. این ماده در مهار تولید آنزیم ردوکتاز (آنزیم موثر در تولید کلسترول بدن) نقش دارد. موسیر با کاهش کلسترول خطر بروز بیماری سرخرگ کرونری، تصلب شرایین، حمله قلبی و سکته را کاهش می دهد.

موسیر

کمک به کنترل دیابت

در موسیر دو ترکیب آلیوم و آلیل دی ‌سولفید به دلیل خواص ضد دیابتی خود می توانند به کنترل دیابت کمک نمایند. این مواد به تنظیم سطح قند خون یاری می رسانند و باعث کنترل دیابت می شوند. موسیر در کنترل دیابت نوع 1 و 2 موثر است.

افزایش دهنده گردش خون

موسیر حاوی مس، آهن و پتاسیم است. مس و آهن نقش مهمی در تحریک بدن به تولید گلبول های قرمز دارند و به افزایش گردش خون در بدن یاری می رسانند. این جریان باعث می شود اکسیژن بیشتری به نقاط مختلف بدن برسد و میزان انرژی، سرعت ترمیم بافت ها، رشد سلولی و سوخت و ساز بدن افزایش یابد.

کاهش دهنده فشار خون

اثر پتاسیم موجود در موسیر در اتساع عروق و از طرفی فعالیت آلیسین که باعث آزاد شدن نیتریک اسید در بدن می گردد، می تواند به کاهش فشار خون بیانجامد. با اتساع عروق، خون در رگ ها راحت تر حرکت می کند و این مسئله در جلوگیری از ایجاد لخته خونی و افزایش فشار و استرس بر دستگاه قلبی- عروقی جلوگیری می کند و باعث بهبود سلامت قلب می شود.

کاهش دهنده علائم آلرژی

آلرژی واکنش بدن به محرک هاست و در طی آن آنتی هیستامین در بدن آزاد می شود. در اثر آلرژی علائمی نظیر ایجاد اشک، آبریزش بینی، ورم بافت و …. ایجاد می گردد. موسیر حاوی کوئرستین است. این ماده یک فلاونوئید گیاهی است و باعث کاهش مشکلات بینی و چشم ناشی از حساسیت فصلی می شود. این ماده از آزاد شدن هیستامین ها در بدن جلوگیری می کند و باعث کاهش علائمی همچون واکنش های تنفسی و التهابی مانند برونشیت، آسم آلرژیک و حساسیت فصلی می گردد.

کمک به آرامش اعصاب

در موسیر ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی از جمله پیریدوکسین وجود دارد. این ماده به آزاد شدن گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) در مغز انسان کمک می کند. زمانیکه این ماده آزاد می شود سطح استرس پایین نگه داشته می شود و باعث آرامش ذهن می گردد.
از طرفی موسیر حاوی اسید فولیک است که از ویتامین های ضروری گروه B می باشد. این ماده درتنظیم هورمونی و واکنش های آنزیمی مغز نقش دارد و به سلامت عاطفی و روانی فرد کمک می کند.

موسیر

کمک به کاهش وزن

برخی مطالعات نشان داده اند موسیر در جلوگیری از تجمع چربی زیاد در بدن موثر است و حجم چربی بدن را کاهش می دهد و از این نظر می تواند به فرد در داشتن وزن ایده آل یاری رساند.

خواص ضد میکروبی

موسیر حاوی ترکیبات آلی گوگرد است . به همین دلیل خواص ضد قارچ، ضد باکتری و ویروس دارد. مطالعه ای انجام شده بر روی 60 نفر نشان داد بر اثر مالیدن نیم درصد موسیر روی تبخال بهبودی چشمگیری در آن ایجاد شده است. در 30 درصد افراد تبخال در 6 ساعت و در بقیه تا 24 ساعت بعد بهبود یافت. در حالیکه تسکین در حالت عادی به 48 تا 72 ساعت زمان نیاز داشت.

موسیر را چگونه استفاده کنیم؟

موسیر را می توان به شکل های مختلفی مصرف کرد:

  • استفاده از رنده شده یا خرد شده موسیر در ماست
  • افزودن آن به سوپ
  • اضافه کردن آن به سالاد
  • اضافه کردن موسیر کبابی برای دورچین استیک و کباب
  • استفاده از موسیر در تهیه ترشی ها

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.