ماری جوانا که به نام های علف و گل در میان عموم شناخته شده است داروی فعال کننده روان است و برای اهداف تفریحی و درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. در سال 1980 در ایالات متحده آمریکا ماری جوانا به عنوان یک ماده مخدر در نظر گرفته شد. این امر بدین معنا بود که استفاده از این ماده کاملا غیر قانونی است و هیچ گونه استفاده پزشکی ندارد.
برای یک دهه تمامی افرادی که این ماده مخدر را حمل می کردند توسط پلیس دستگیر می شدند و مجازات شدیدی برای آنها در نظر گرفته می شد. اما امروزه اثرات درمانی این ماده به خوبی شناخته شده است و برخی از کشورها استفاده از ماری جوانا را برای اهداف پزشکی قانونی اعلام کرده اند. اما اثرات مثبت ماری جوانا در پزشکی هرگز بدین معنا نیست که این گیاه از تمامی جهات مفید است. در این مقاله قصد داریم نگاهی جامعی به این ماده مخدر داشته باشیم.
شما می توانید جهت خرید قرص ترک اعتیاد از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .
ماری جوانا چیست؟
ماری جوانا ماده مخدری است که از گیاه شاهدانه بدست می آید و حاوی مواد شیمیایی است که سبب بروز سرخوشی، درون نگری، خنده زیاد و افزایش اشتها می شود. به همین دلیل عمدتا برای اهداف تفریحی مورد استفاده قرار می گیرد.
مطالعات باستانشناسی نشان داده اند که اولین مصارف این گیاه مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد است. تاریخ هردوت این مطلب را تایید می کند اسکیموها در مراسم های خود در قرن دوم تا پنجم میلادی از این گیاه استفاده می کردند.
استفاده از ماری جوانا در مراسم مذهبی دوران باستان نیز رایج بود. دلیل این امر می تواند حس سرخوشی این گیاه باشد. همچنین از این گیاه برای تولید طناب و کلاف استفاده می شد. رویشگاه اصلی این گیاه کشورهای آسیای مرکزی و شبه جزیره هند است.
مصارف درمانی این گیاه چیست؟
مطالعات نشان می دهند ماری جوانا دارای مصارف درمانی است و از آن می توان برای درمان برخی بیماری ها استفاده کرد. اولین و شاید مهم ترین خاصیت این گیاه خاصیت تسکین دهنده آن است. بنابراین از این گیاه به عنوان مسکن برای دردهای مزمن ( از جمله علایم بیماری ایدز و انواع سرطانها) استفاده می شود.
همچنین این گیاه اشتها را افزایش می دهد و برای کسانی مفید است که نمی توانند به خوبی غذا بخورند. اما ذکر این نکته در اینجا حایز اهمیت است که هرگز نباید خودسرانه و بدون تجویز پزشک استفاده از ماری جوانا را برای مصرف درمانی آغاز کنید. اکنون سوال این است آیا ماری جوانا اثرات منفی دارد؟
ماری جوانا مغز را تحت تاثیر قرار می دهد!
ابتدا به این موضوع به صورت تخصصی نگاه می کنیم. ماری جوانا بر کانابینویدها (cannabinoid) اثر می گذارد. کانابینوید ها گیرنده هایی هستند که در تمامی قسمتهای بدن و مغز وجود دارند. سیستم اندوکانابینوید یک سیستم عصبی است که پیام ها را به مغز انتقال می دهد.
هنوز پزشکان و محققان به خوبی عملکرد سیستم اندوکانابینوید را کشف نکرده اند. اما این سیستم ویژگی منحصر به فردی دارد که سرنخی برای فهم بیشتر عملکرد آن به شمار می رود. به طور کلی پیام ها در طول سیستم عصبی در امتداد سناپس ها از نورنی به نورن دیگر منتقل می شوند. اما در سیستم اندوکانابینوید، پیامها در جهت مخالف حرکت می کنند.
وقتی پیام از نورونی به نورون دیگر انتقال پیدا می کند، نورون دریافت کننده اندوکانابینوید آزاد می کند. این اندوکانابینوید به عقب باز می گردد و به نورون فرستنده می رسد و بازبرخوردی را از نورن دریافت کننده به به نورن فرستنده می دهد.
محققان بر این باورند که ماری جوانا بر اندکانابینوید ها اثر می گذارد و شدت عملکرد برخی از آنها را بالا می برد و از انتقال برخی از آنها جلوگیری به عمل می آورد و همین امر سبب می شود که انتقال پیام در بین نورونها کند شود.
ماری جوانا چه عوارضی بر بدن دارد؟
کاهش انتقال پیام در بین نورنها بر رفتار و یا درک فرد اثر می گذارد. یکی از عوارض مهم استفاده از این مخدر اختلال در حافظه و یادیگری است. همچنین استفاده از این گیاه سبب می شود برخی از احساسات انسان قوی تر شود. به طور مثال فرد بو را با غلظت بیشتری احساس کند.
از عوارض دیگر این ماده مخدر می توان به افزایش ضربان قلب، عدم هماهنگی حرکات بدن، قرمزی و تورم چشم استفاده کرد. استفاده از این گیاه در دراز مدت خطر ابتلا به بیماری های قلبی، بیماری های عفونی دستگاه تنفسی مانند ذات الریه و ابتلا به انواع سرطان ها را افزایش می دهد.
گیرنده های اندوکانابینوید در افراد زیر 25 سال بیشتر در قسمت های سفید مغز قرار دارند . بخش سفید مغز مسئول برقراری ارتباط، یادگیری و احساس است . استفاده مدام از ماری جوانا به بخش سفید مغز آسیب وارد می کند و بر توانایی مغز در برقراری ارتباط میان نورون ها اثر می گذارد. همین امر به قدرت یادگیری فرد آسیب وارد می کند. البته تا کنون شدت این آسیب ها به طور دقیق مشخص نشده است!
مصرف ماری جوانا ممکن است سبب بروز توهم شود. وقتی فرد مصرف این ماده مخدر را کنار می گذارد این توهمات معمولا کاهش پیدا می کنند . در برخی موارد حتی با قطع مصرف توهمات کاهش پیدا نمی کنند .
اگر بیماری اسکیزوفرنی در خانواده به صورت ارثی باشد احتمال بروز توهم و رفع نشدن آن بعد از قطع ماری جوانا بالا می رود. اگر مصرف این ماده مخدر ادامه پیدا کند حساسیت مغز در برابر آن پایین می آید. خوشبختانه اور دوز در مصرف ماری جوانا وجود ندارد. مصرف ماری جوانا ممکن است سبب بروز اختلال در خواب شود و یا افسردگی را افزایش دهد.
افراد مختلف واکنشهای متفاوتی را به این ماده مخدر نشان می دهند!
عوامل مختلفی بر میزان اثر گذاری این ماده مخدر در بدن اثر می گذارند. از این موارد می توان به (1) ژنتیک، (2) مواد شیمیایی تولیدی در مغز و (3) سبک زندگی فرد اشاره کرد. به همین دلیل اثرات مصرف ماری جوانا در همه یکی نیست و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. با توجه به دلایلی که تا بدینجا به آنها پرداختیم استفاده از این ماده مخدر آسیب زیادی به بدن وارد می کند. بنابراین هرگز (حتی به صورت تفریحی) استفاده از این ماده مخدر را آغاز نکنید.
ماری جوانا بیماران را بیشتر از افراد سالم به طرف خود میکشاند!
مقاله ای که در 20 سپتامبر 2019 در مجله Jama Network Open به چاپ رسید نشان می دهد که استفاده از ماری جوانا میان بیماران بیشتر از افراد سالم رواج دارد.
دکتر هونگیانگ، استاد دانشگاه نربراسکا و دکتر ریچتر استاد دانشگاه کانساس از داده های سال 2016 تا 2017 برای این مطالعه استفاده کردند.169036 هزار نفر در این مطالعات بررسی شدند و 52 درصد آنها مونث بودند. آنها می خواستند شیوع و الگوی استفاده از این ماده مخدر را در میان افراد بیمار و سالم مشخص کنند.
محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که از بیماریهایی مانند آسم، بیماریهای مزمن انسداد ریوی، سرطان و افسردگی رنج می برند بیشتر از افراد عادی ماریجوانا استفاده می کنند.
شیوع ماری جوانا با بالا رفتن سن در افراد 18 تا 24 ساله 25.2% کاهش داشت.این میزان در افراد بالای 65 سال 2.4 درصد بود.افرادی که بیمار بودند در مقایسه با افراد سالم به هیچ عنوان از ماریجوانا برای تفریح استفاده نمی کردند.
نویسندگان این مطالعه می گویند که پزشکان باید استفاده از ماری جوانا را در بیماران به طور دقیق بررسی کنند تا بفهمند چرا این بیماران به استفاده از این ماده روی می آورند.
نکات پایانی
ماری جوانا که میتوان آن را حشیش، علف هرز، گلدان یا دوپ نیز نامید به گیاه شاهدانه اشاره دارد و مصرف آن باعث اختلال یا تغییر ذهن می شود. دلیل مصرف عمده افراد و بخصوص جوان ها به دلیل تجربه حس موقتی سرخوشی می باشد.
ماری جوانا ماده مخدر بسیار خطرناکی است و عوارض شدیدی مانند توهم، بی قراری و افزایش ضربان قلب (خطر سکته) ایجاد می کند. همچنین بخش هایی از مغز که مسئول حافظه، یادگیری، توجه، تصمیم گیری، هماهنگی، احساسات و زمان واکنش هستند را درگیر می کند.
استفاده از چندین ماده مانند ماری جوانا و الکل به طور همزمان باعث افزایش آسیب می شود. مصرف ماری جوانا می تواند کودکان را بسیار بیمار کند. از آنجایی که استفاده از ماری جوانا در برخی ایالت ها قانونی شده است، مسمومیت های غیرعمدی در کودکان افزایش یافته است و برخی از موارد نیاز به مراقبت های پزشکی اورژانسی دارند.
قرص ترک اعتیار را از کجا بخریم؟
برای تهیه بهترین محصولات و مکملهای دارویی و قرص ترک اعتیاد به سایت داروخانه آنلاین مراجعه نمایید.
- آیا رژیم غذایی برای ترک سیگار مهم است؟
- درمانی جدید برای اعتیاد به کوکائین !
- محلول رها گل دارو
- کپسول رها گل دارو
