مکمل تقویت قوای جنسی

سرطان روده بزرگ چه مشکلاتی را برای سلامتی به وجود می آورد؟

سرطان روده بزرگ چه مشکلاتی را برای سلامتی به وجود می آورد؟

سرطان روده بزرگ نوعی سرطان است که سلولهای روده بزرگ، قسمت نهایی دستگاه گوارش، را درگیر می کند. این سرطان معمولا در افراد مسن رخ می دهد، اما احتمال رخداد آن در هر سنی وجود دارد. این بیماری به صورت توده های کوچک معمولا با توده های کوچک غیر سرطانی ( خوش خیم) به نام پولیپ در قسمت داخلی روده بزرگ شروع می شود. با گذشت زمان برخی از پولیپ ها می تونند به سرطان روده بزرگ تبدیل شوند و مشکلات زیادی را برای بیماران به وجود بیاورند.

پولیپ ها ممکن است کوچک باشند و علائم کمی را ایجاد کنند. به همین دلیل، پزشکان آزمایش های منظم غربالگری را برای جلوگیری از سرطان پیشنهاد می دهند و اگر پولیپی در روده تشخیص داده شد، بهتر است قبل از آنکه سرطانی شود با جراحی از بدن خارج شود.  برای درمان این سرطان روشهای زیادی در دسترس است که از آن جمله می توان جراحی، پرتودرمانی، داروهای درمانی، شیمی درامنی و ایمونوتراپی اشاره کرد.

چرا سرطان روده بزرگ؟

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چرا به آن سرطان روده بزرگ گفته می شود. باید بدانید این اصطلاحی  ترکیبی از سرطان روده بزرگ و سرطان راست روده است که از راست روده شروع می شود.

علائم

این بیماری خود را با علائم زیر نشان می دهد:

  • تغییر مداوم در عادات روده از جمله اسهال یا یبوست یا تغییر قوام مدفوع
  • خونریزی مقعدی یا خون در مدفوع
  • ناراحتی مداوم در شکم مانند گرفتگی، گاز یا درد
  • احساسی که روده خالی نمی شود و همواره مدفوع دارید
  • ضعف یا خستگی
  • کاهش وزن بدون دلیل

تمامی مواردی که در اینجا به آنها اشاره کردیم، از مهمترین علائم سرطان روده به شمار می روند. باید بدانید که تغییرات مداوم در عادات روده می توانند از علائم ابتدایی سرطان روده باشند. در هر صورت توصیه می شود در صورت مشاهده اولین تغییرات در روده خود سریعا به پزشک مراجعه کنید.

همچنین، بسیاری از افراد مبتلا به این سرطان در مراحل اولیه بیماری هیچ علائمی را تجربه نمی کنند. هنگامی که علائم ظاهر می شوند، با توجه به اندازه سرطان و محل قرارگیری آنها در روده بزرگ، نوع بیماری متفاوت خواهد بود.

علل ابتلا به سرطان روده بزرگ چیست؟

علل ابتلا به این سرطان چیست؟

پزشکان هنوز به نتیجه ای نرسیده اند که علت این سرطان چیست! به طور کلی، باید بدانید که این سرطان زمانی شروع می شود که تغییراتی در DNA سلول های سالم در روده بزرگ ایجاد می شود. DNA سلول شامل مجموعه ای از دستورالعمل ها است که به سلول می گوید چه کاری را انجام دهد.

سلولهای سالم به شکلی منظم رشد می کنند و تقسیم می شوند تا عملکرد طبیعی بدن را حفظ کنند. اما وقتی DNA سلول آسیب ببیند و سرطانی شود، سلول ها به صورت نا مرتب تقسیم می شوند و حتی در صورت عدم نیاز به سلول های جدید این تقسیم سلولی ادامه پیدا می کند و تجمع سلولها منجر به ایجاد تومور می شود.

با گذشت زمان ، سلولهای سرطانی می توانند رشد کنند و به بافتهای طبیعی نزدیک حمله کنند و آنها را از بین ببرند. سلولهای سرطانی می توانند به سایر قسمتهای ورود کنند و رسوباتی در آنجا ایجاد نمایند (متاستاز).

چه عواملی خطر بروز این سرطان را بالا می برند؟

عواملی که ممکن است خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهند عبارتند از:

  • سن: با اینکه امکان بروز این سرطان در هر سنی وجود دارد، اما اکثریت افراد مبتلا به این بیماری بالاتر از 50 سال هستند. مطالعات امروزی نشان می دهند که میزان سرطان روده بزرگ در افراد زیر 50 سال در حال افزایش است، اما پزشکان از علت آن اطمینان ندارند.
  • نژاد: نژاد آفریقایی- آمریکایی بیشتر از نژاد های دیگر درگیر این بیماری می شوند.
  • ژنتیک: اگر سابقه ابتلا به این بیماری در خانواده شما وجود داشته باشد، احتمال اینکه شما نیز به آن مبتلا شوید بالا می رود.
  • شرایط التهابی روده: بیماری های التهابی و مزمن روده بزرگ، مانند کولیت اولسراتیو و بیماری کرون، می توانند خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهند.
  • سندرم های ارثی: این سندروم ها می توانند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند. برخی جهش های ژنی منتقل شده در نسل های خانواده می توانند خطر ابتلا به این سرطان را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. شایع ترین سندرم های ارثی که خطر این سرطان را افزایش می دهند عبارتند از پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی و سندرم لینچ است.
  • رژیم غذلیی کم فیبر و پر چربی: این سرطان ممکن است به دلیل پیروی از یک رژیم غذایی نا متعادل رخ دهد. رژیمی که دارای فیبر کم و چربی و کالری زیادی است. تحقیقات در این زمینه نتایج متفاوتی را نشان داده اند. برخی مطالعات افزایش خطر ابتلا به این سرطان را در افرادی که از رژیم های غذایی با گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده پیروی می کنند، نشان داده اند.
  • سبک زندگی بی تحرک: افرادی که بی تحرک هستند بیشتر در معرض این سرطان قرار می گیرند. انجام فعالیت بدنی منظم ممکن است خطر ابتلا به این بیماری مزمن را کاهش دهد.
  • دیابت: افراد مبتلا به دیابت یا مقاوم به انسولین در معرض خطر ابتلا به این سرطان هستند.
  • اضافه وزن: افرادی که اضافه وزن دارند در مقایسه با افرادی که وزن طبیعی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند.
  • سیگار: افرادی که سیگار می کشند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
  • الکل: استفاده زیاد از الکل خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد.
  • پرتودرمانی برای سرطان: پرتودرمانی جهت معالجه سرطانهای قبلی به سمت شکم خطر بروز این سرطان را افزایش می دهد.

چگونه از بروز سرطان روده جلوگیری کنیم؟

چگونه از بروز سرطان روده جلوگیری کنیم؟

روشهای متعددی وجود دارند که از بروز این سرطان پیشگیری می کنند و در ادامه به آنها می پردازیم.

غربالگری روده

پزشکان توصیه می کنند تمامی افرادی غربالگری روده را در حدود 50 سالگی انجام دهند. اما افرادی که معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، مانند افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این سرطان را دارند، باید زودتر غربالگری کنند.چندین گزینه برای غربالگری وجود دارد کخ هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای انتخاب بهترین روش با پزشک خود مشورت کنید.

تغییر سبک زندگی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

شما می توانید با ایجاد تغییراتی در زندگی روزمره  گام های بلندی برای کاهش خطر ابتلا به این سرطان بردارید. این روشها به شرح زیرند:

  • از انواع میوه ها، سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید. میوه ها، سبزیجات و غلات کامل حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان هستند که ممکن است در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشند. انواع میوه ها و سبزیجات را انتخاب کنید تا مجموعه ای از ویتامین ها و مواد مغذی را دریافت کنید.
  • الکل ننوشید و یا در صورت استفاده از الکل آن را ترک کنید.
  • سیگار نکشید.
  • بیشتر روزهای هفته را ورزش کنید. سعی کنید در بیشتر روزها حداقل 30 دقیقه ورزش کنید. اگر فرد بی تحرکی هستید، به آرامی شروع به ورزش کنید و به تدریج این میزان را افزایش دهید. همچنین، قبل از شروع هر برنامه ورزشی با پزشک خود صحبت کنید.
  • وزن سالم داشته باشید. اگر از وزن مناسبی برخوردار هستید، به رژیم غذایی سالم و ورزش توجه داشته باشید. در صورت نیاز به کاهش وزن، از روش های مناسب برای کاهش وزن استفاده کنید.

پیشگیری از سرطان روده بزرگ برای افرادی که در معرض ابتلا هستند!

مطالعات نشان داده اند که برخی از داروها خطر پولیپ های پیش سرطانی را کاهش می دهند. به عنوان مثال، برخی شواهد نشان داده اند کسانی که به طور منظم از آسپرین یا داروهای مشابه استفاده می کنند، کمتر در معرض ابتلا به پولیپ یا سرطان هستند. اما مشخص نیست که چه مقدار و مدت زمانی برای کاهش خطر این سرطان مورد نیاز است. مصرف روزانه آسپرین خطراتی از جمله خونریزی دستگاه گوارش و زخم را نیز به همراه دارد.این روش به طور کلی برای افرادی مناسب است که در معرض خطر بالای ابتلا به این سرطان قرار دارند و حتما باید در مورد آن با پزشک مشورت شود.

درمان سرطان روده بزرگ

همانطور که در ابتدا متن اشاره کردیم، روشهای مختلفی برای درمان این سرطان وجود دارند. رایج ترین درمان برای این سرطان جراحی است که پزشک غده و مقدار کمی از بافت های سالم کنار روده را خارج می کند تا بدن را تخلیه کند. اما روشهای دیگری نظیر پرتو درمانی و شیمی درمانی با توجه به نوع سرطان پیشنهاد می شوند. همچنین ممکن است پزشک داروهای زیر را برای پیشگیری از این بیماری تجویز نماید:

  • فلوروراسیل
  • کپسیتابین
  • اگزالی پلاتین
  • ایرینوتکان
  • تری فلووریدین
  • تیپیراسیل

برای تهیه مکمل های دارویی به کجا مراجعه کنیم؟

برای تهیه انواع مکمل های دارویی مانند قرص تقویت سیستم ایمنی بدن و قرص دستگاه گوارش باید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.