مکمل تقویت قوای جنسی

دلایل پرخوری قبل از پریود چیست؟

پرخوری قبل از پریود

بسیاری از زنان شاید این تجربه را داشته باشند که قبل از دوره پریود دچار پرخوری می شوند و تمایل به خوردن غذاهای چرب و شیرین دارند. این پرخوری و یا تمایل به برخی مواد غذایی می تواند چالشی بزرگ برای بسیاری از زنان باشد. در مقاله امروز به دلیل این مسئله و راه های کنترل آن می پردازیم.

قرص قاعدگیشما می توانید جهت خرید قرص قاعدگی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

پرخوری قبل از پریود چیست؟

پرخوری قبل از پریود یا دوران قاعدگی ناشی از اختلال ناخوشی پیش قاعدگی یا PMDD می باشد. این اختلال 90 درصد از زنان را در این دوره تحت تاثیر قرار می دهد و از اختلال های شدید سندروم پیش از قاعدگی می باشد.

نشانه های پرخوری قبل از پریود

  • تمایل به مصرف زیاد مواد غذایی
  • داشتن میل به خوردن حتی پس از سیری
  • ولع در مصرف مواد غذایی نظیر سیب زمینی سرخ شده و شکلات
  • احساس عذاب وجدان و ناراحتی بعد از پرخوری

دلیل پرخوری پیش از پریود

تحقیقات نشان داده اند این اختلال بخشی از مکانیزم فیزیولوژی بدن زنان است. براساس پژوهشی که در مجله بین المللی اختلالات غذایی درج شده، در بروز این اختلال هورمون های پروژسترون موجود در تخمدان، نقش مهمی دارند. این بررسی ها نشان داده اند پیش از پریود، مقدار هورمون پروژسترون افزایش می یابد و این مسئله باعث گرایش به مواد غذایی حاوی کربوهیدرات و قندها می شود.
دلیل دیگر این مسئله کاهش هورمون استروژن در بدن است. هورمون های مختلفی در بدن عملکردهای بدنی را کنترل می کنند. به طور مثال هورمون لپتین باعث احساس سیری در فرد می شود و هورمون استروژن نیز همین اثر را روی بدن دارد. زمانی که ترشح این هورمون در روزهای پیش از پریود کم می شود مغز پیام گرسنگی بیشتری دریافت می کند و تمایل فرد به پرخوری افزایش می یابد.

چرا تمایل به خوردن غذاهای شیرین و کربوهیدرات بیشتر می شود؟

این مواد غذایی می توانند خستگی و حال روحی بد را پیش از پریود کاهش دهند. نشاسته و قند داخل این مواد می توانند ترشح هورمون سروتونین را افزایش دهند و باعث ایجاد حس شادی در فرد گردند. همچنین قند این مواد نیز باعث ثابت شدن قند خون می شود و از دمدمی مزاج شدن فرد در این دوران جلوگیری می کند.

پرخوری قبل از پریود

راه های کنترل پرخوری قبل از پریود

برای کنترل این اختلال ابتدا باید آن را در خود شناسایی کنید و بدانید در چه زمان هایی بیشتر به خوردن مواد غذایی تمایل دارید. روش های مختلفی برای کنترل این مسئله پیشنهاد می شود:

توجه به میزان خورد و خوراک روزانه

سعی کنید با هوشمندی به تغذیه خود نگاه کنید. موادی را که مصرف می کنید یاداشت کنید و به میزان کالری آنها توجه داشته باشید. این کار باعث می شود بیشتر مراقب مصرف کالری خود باشید و بتوانید خود را در برابر مصرف بیش از حد آنها کنترل کنید.

استفاده از غذاهای سالم

داشتن یک تغذیه سالم برای داشتن یک زندگی سالم بسیار مهم است و اهمیت آن در دوره قبل پریود بیشتر می باشد. برای کنترل پرخوری قبل پریود، سعی کنید از مصرف مواد غذایی حاوی قندهای تصفیه شده خودداری کنید. غذاهای سرشار از فیبر مانند سبزیجات، دانه ها، میوه ها، انواع لوبیا و غلات مانند برنج قهوه ای و جو پیشنهاد می شوند. سبزیجات حاوی فیبر مانند اسفناج، کلم پیچ و سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی نیز مفید هستند. فیبر در مدت زمان طولانی تری شما را سیر نگه می دارد.
پرهیز از خوردن خوراکی های شور، چرب، حاوی کافئین و لبنیات نیز توصیه می شود زیرا باعث تشدید نفخ، درد معده و اختلال در خواب می شوند.

از میان وعده های سالم استفاده کنید

سعی کنید هله هوله ها را در دسترس قرار ندهید و از خرید آنها خودداری کنید. به جای آنها از میان وعده های سالم استفاده کنید. به طور مثال یک لیوان آب همراه با میوه یا نعنا می تواند تمایل شما را به خوردن مواد غذایی ناسالم کاهش دهد.

سبک زندگی سالمی را دنبال کنید

در دوره پیش از پریود اضطراب می تواند باعث شود شما به صورت احساسی غذا بخورید. برای کنترل اضطراب از انجام ورزش، تکنیک های آرامش (تنفس صحیح، مدیتیشن، یوگا و …) خواب منظم و داشتن دید مثبت به زندگی بهره ببرید.

به متخصص تغذیه مراجعه کنید

اگر نمی توانید برنامه غذایی خود را کنترل نمایید مشورت با متخصص تغذیه می تواند بسیار کمک کننده باشد.

پرخوری قبل از پریود

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر پرخوری شما تنها مختص دوره پیش از پریود است طبیعی است و نیازی به درمان ندارد. اما اگر این مسئله همیشگی است و باعث ایجاد اضطراب و اضافه وزن در شما شده بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. پزشک برای مهار این مشکل ممکن است از داروی مهارکننده اشتها استفاده کند و یا شما را به روان درمان ارجاع دهد.

آیا پرخوری قبل از پریود درمان روانشناسی دارد؟

متخصصان عقیده دارند با انواع مشاوره های روان شناسی نیز می توان این اختلال را کنترل کرد:

استفاده از رفتار درمان شناختی (CBT)

در این روش از فرد خواسته می شود با افکار و احساسات ناراحت کننده خود روبرو شود تا این فرآیند به تغییر رفتار مخرب آنها یاری رساند.

استفاده از روان ‌درمانی بین‌ فردی (ITP)

در این روان درمانی بر روی روابط فرد با دیگران تمرکز می شود تا مهارت های بین فردی شخص بهبود یابد.

استفاده از رفتاردرمانی دیالکتیکی (DBT)

بر تنظیم احساسات برای کنترل الگوهای مخرب رفتاری در این روش تمرکز می شود. به طور مثال فرد به جای خوردن غذا برای رسیدن به آرمش با احساسات منفی و استرس زای خود روبرو شده و با آنها برخورد می کند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.