مکمل تقویت قوای جنسی

مشکلات رایج پوست نوجوانان

teen skin 1

دوران نوجوانی مرحله ای حساس از زندگی هر فرد است. بدن در دوره نوجوانی دچار تغییرات بسیاری می شود زیرا که به دلیل بلوغ و تغییرات هورمونی، تغییر و تحولات بسیاری در پوست نوجوانان رخ می دهد و باعث مشکلاتی بسیار رایج در پوست آنها می گردد؛ به طور مثال از هر 10 نوجوان 9 نفر به آکنه مبتلا می شوند. در مقاله امروز به معرفی مشکلات رایج پوستی در دوره نوجوانی می پردازیم.

مراقبت از پوستشما می توانید جهت خرید محصولات مراقبت از پوست از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

چه تغییراتی در دوران بلوغ در پوست نوجوانان رخ می دهد؟

تغییرات پوست نوجوانان به دو شکل میتواند بروز یابد:

تغییرات ساختاری

پوست تا پیش از رسیدن به دوره بلوغ مدام در حال بازسازی و نو کردن خود است. زمانیکه فرد به دوره نوجوانی می رسد از تعداد دفعات بازسازی پوست کاسته می گردد. هر چند این بازسازی نسبت به دوره کودکی کمتر می شود اما با این حال همچنان پوست انعطاف پذیری و سرعت بازسازی خوبی دارد. به همین دلیل مراقبت از پوست در این دوره می تواند ساده تر از دوره بزرگسالی باشد.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی در دوره نوجوانی می تواند پوست را در این سنین دچار مشکل سازد. یکی از شایع ترین تغییرات پوستی تولید چربی و یا سبوم بیش از حد پوست است. تولید بیشتر چربی و تجمع آن بر روی پوست و از طرفی تعریق، باعث می شود آلودگی ها و یا مواد آرایشی در منافذ پوست جمع شوند و باعث بسته شدن آنها و در نهایت تولید جوش شوند.

جوش در سنین بالاتر نیز می تواند به دلایل زمینه ای و یا رژیم نامتعادل غذایی ایجاد شود و یا در زنان در زمان بارداری و یا دوران قاعدگی به دلیل تغییرات هورمونی ادامه یابد.

چه بیماری های پوستی در دوره نوجوانی پوست نوجوانان را تهدید می کند؟

جوش

همانطور که اشاره شد در دوره نوجوانی بدن چربی بیشتری تولید می کند. تجمع چربی، سلولهای مرده پوست و از طرفی باکتری های روی پوست می توانند باعث التهاب منافذ پوست و بروز آکنه شوند. در این دوره قسمت های مختلفی از بدن در معرض آکنه قرار دارند، صورت، قفسه سینه، کمر، گردن و شانه ها از جمله قسمت هایی از بدن هستند که بیشتر دچار آکنه می شوند.
برای جلوگیری از ایجاد جوش و یا تشدید آنها توصیه می شود از مواد بهداشتی و لوازم آرایشی فاقد مواد کومدون زا و یا غیر مولد جوش استفاده شود.
همچنین توصیه می شود پس از شستشوی پوست از محصولات حاوی ماده شیمیایی آداپالن استفاده شود تا منافذ پوست بسته نشوند و از ایجاد جوش جلوگیری شود.
استفاده از محصولات حاوی سالیسیلیک اسید نیز برای زدودن باکتری ها و سلول های مرده از سطح پوست توصیه می شود.

مشکل پوست نوجوانان

چرب تر شدن پوست

چربی پوست می تواند به دلایل مختلفی ایجاد و یا تشدید شود. چربی پوست می تواند ذاتی یا ژنتیکی باشد و یا عوامل دیگری همچون تغییرات هورمونی باعث آن شوند. به همین دلیل توصیه می شود از شوینده ها و مرطوب کننده هایی در این دوره استفاده شود که حاوی چربی نیستند و می توانند چربی پوست را کنترل و کاهش دهند. استفاده از دستمال مرطوب در فواصل زمانی منظم برای پاک کردن چربی پوست می تواند باعث کاهش چربی شود و از بسته شدن منافذ پوست جلوگیری کند.

تعریق بیش از حد

در دوره بلوغ تعریق می تواند تشدید شود. اضطراب، استرس، تغییرات هورمونی و … می توانند باعث این تعریق بیش از حد شوند. به همین دلیل توصیه می شود در صورت امکان روزی دو بار حمام بروید و از خوشبو کننده های بدن استفاده کنید. ممکن است در مواردی، در صورتی که تعریق بیش از حد باشد داروهای ضد تعریق تجویز شود. استفاده از لباس هایی که از الیاف طبیعی مانند کتان و پنبه تهیه شده اند نیز می تواند به پوست اجازه تنفس دهد و عرق را نیز به خوبی جذب کند. خوراکی های تند نیز می تواند باعث تعریق بیشتر شود و بهتر است از خوردن آنها پرهیز شود.

اگزما یا درماتیت آتوپیک

اگزما نیز در این دوره بسیار شایع است. اگزما باعث خشکی و خارش پوست می شود و گاهی با تورم و جوش همراه است. اگزما در قسمت هایی از بدن مانند زانو، داخل آرنج، دست و پا بیشتر رخ می دهد. اگزما می تواند به دلایلی ژنتیکی یا محیطی ایجاد شود. نوجوانان مبتلا به اگزما ممکن است به این دلیل احساس شرمندگی داشته باشند و گمان کنند می توانند این بیماری را به دیگران منتقل نمایند. به همین دلیل لازم است اطلاع رسانی شود تا بدانند این بیماری مسری نیست و مشکلی رایج در این دوره است که با افزایش سن از بین می رود.
برای جلوگیری از اگزما توصیه می شود از لوسیون های مرطوب کننده و دئودورانت های غیرعطری استفاده گردد. اگر مشکل اگزما در نوجوان شدت داشت باید حتما به پزشک مراجعه شود.

مشکل پوست نوجوانان

زگیل

زگیل به برآمدگی ها و توده هایی گفته می شود که در قسمت های مختلفی از بدن مانند روی انگشتان دست، پشت دست، کف پاها و زیر ناخن می تواند رشد کند. روش های مختلفی برای درمان زگیل وجود دارد که پزشک می تواند با توجه به وضعیت زگیل آن را به شما پیشنهاد دهد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.