مکمل تقویت قوای جنسی

چرا دچار افتادگی پلک می شویم؟

چرا دچار افتادگی پلک می شویم؟

افتادگی پلک یکی از مواردی است که می تواند نگرانی های زیادی را به وجود بیاورد. زمانی که سن بالا می رود در نتیجه کاهش کلاژن سازی در پوست باعث شل شدن پوست و پلک ها می شود و باعث می شود که پلک ها به پایین کشیده می شود در این زمان گفته می شود که پلک دچار افتادگی شده است. افتادگی پلک دلایلی دارد که ژنتیک مهم ترین عامل آن است.

دلایلی دیگری مانند مصرف برخی داروها، فلج شدن و یا سکته کردن نیز باعث افتادگی پلک ها می شود. در این مقاله سعی داریم عواملی که باعث افتادگی پلک می شود را معرفی کنیم و راه کارهایی برای برطرف کردن این عارضه پیشنهاد کنیم.

چه زمانی پلک دچار افتادگی می شود؟

افتادگی پلک در افراد مختلف دلایل متفاوتی ممکن است داشته باشد و در هر فردی احتمال بروز آن وجود دارد. بیشترین موارد افتادن پلک ها مربوط به بالا رفتن سن می شود. چه در زنان و چه در مردان به دلیل افزایش سن و کاهش کلاژن سازی، تاندون ها و عضلات پلک شل می شود و نمی تواند پلک را بالا نگه دارد.

گاهی این عارضه ممکن است ژنتیکی باشد و حتی در کودکان نیز مشاهده شود. افتادگی پلک مادرزادی معمولا به دلیل رشد نامناسب عضله بالا برنده اتفاق می افتد. کودکان مبتلا به پتوز مادرزادی ممکن است دچار آمبلیوپی amblyopia یا تنبلی چشم شوند. که می تواند توانایی دید فرد را محدود کند.

گاهی اوقات دلیل افتادگی پلک مشخص است و ممکن است بر اثر آسیب به پلک و یا اختلالات عصبی به وجود بیاید. همچنین این عارضه ممکن است به دلیل ابتلا به برخی بیماری ها و یا حساسیت به دارو و یا گاها اشتباهات پزشکی به وجود آید. به طور کل حرکات صورت، رادیکال های آزاد ، تغذیه، استرس، کم خوابی، جاذبه زمین از دیگر مواردی است که در شل شدن پلک ها موثر است.

افتادگی پلک چه مشکلاتی را به وجود می آورد؟

اگر افتادگی پلک ها شدید باشد حتما باید برای تشخیص علت و درمان آن به پزشک مراجعه نمایید، چون معمولا باعث اختلال در بینایی می شود. عدم درمان افتادگی پلک ممکن است بیماری‌های دیگری مانند آمبلیوپی یا آستیگماتیسم را به همراه داشته باشد. افتادگی پلک در ۲۰ درصد موارد منجر به تنبلی چشم و در ۳۲ درصد موارد منجر به استرابیستم (انحراف چشم) می‌شود.

از طرفی اگر این افتادگی به دلیل افزایش سن باشد، علاوه بر اختلال در بینایی، باعث ایجاد مشکلات پوستی می شود. به این صورت که زمانی که پلک جلوی چشمان را می گیرد فرد برای بهتر دیدن چشم ها را بالا می اندازد و همین حرکت باعث به وجود آمدن چروک بر روی پیشانی می شود.

آیا افتادگی پلک خبر از بیماری می دهد؟

همان گونه که گفته شد دلایل متفاوتی در افتادن پلک ها ممکن است تاثیر گذار باشد. منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند زمانی که این عارضه شدید می شود معمولا نشان دهنده یک بیماری است که سریعا باید مورد درمان قرار گیرد. در این قسمت با تعدادی از بیماری هایی که ممکن است عوارضشان افتادگی پلک باشد آشنا شوید:

  • دیابت: دیابت یکی از بیماری های رایج در جهان است که در دراز مدت بر روی بینایی فرد آسیب هایی را وارد می نماید که یکی از این مشکلات افتادگی در پلک ها می باشد.
  • ملیتوس: ملیتوس نوعی دیابت است که شامل دیابت‌های نوع ۱، نوع ۲ و دیابت حاملگی است. ملیتوس به تدریج باعث ضعف عضلات پلک شده و فرد را به افتادگی پلک عصبی دچار می‌کند.
  • تومور مغذی: در این بیماری دسته ای از عصب ها که مسئول بالا نگه داشتن پلک ها هستند از کار می افتند و افتادگی در پلک ها نمایان می شود.
  • تومور پانکوست: این تومور در بالای ریه قرار دارد و بر روی قسمتی از دستگاه عصبی آسیب وارد می کند که این آسیب معمولا به شکل افتادگی پلک ها نمایان می شود.
  • فشار خون بالا: این بیماری معمولا باعث پف دور چشم می شود که در موارد حاد به افتادگی پلک ها  می انجامد.

راهکارهایی برای رفع افتادگی پلک ها

راهکارهایی برای رفع افتادگی پلک ها

زمانی که پلک ها دچار افتادگی می شود، باعث به وجود آمدن ظاهری نامتناسب بین چشم ها می شود و همین موضوع ممکن است باعث آزار فرد شود. بهترین راهکار برای این عارضه پیشگیری است! بهترین سن برای جلوگیری از شل شدن پلک ها سنین بین 25 تا 30 سالگی است که می توان با رعایت موارد زیر تا حد زیادی از این مشکل جلوگیری نمود:

  • کم تر قرار گرفتن در معرض آفتاب و یا استفاده از کرم های ضد آفتاب مخصوص دور چشم تا حد زیادی می تواند از آسیب اشعه آفتاب به پوست نازک دور چشم جلوگیری نماید. همچنین استفاده از عینک آفتابی و یا کالاه های لبه دار نیز بسیار موثر است. برای خرید انواع کرم ضد آفتاب می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.
  • استفاده از نور مناسب هنگام مطالعه در شب ها نیز یکی دیگر از مواردی است که در پیشگیری از افتادگی پلک ها موثر است. مصرف روزانه کرم های دور چشم نیز به دلیل داشتن ترکیبات آبرسان و کلاژن ساز می تواند در لیفت پوست دور چشم در شب ها موثر واقع شود.
  • ماساژ دادن چشم ها و انجام ورزش های مخصوص چشم به همراه روغن هایی مانند روغن زنجبیل به صورت روزانه در برطرف کردن خستگی و شل شدن پلک ها موثر است
  • جراحی کردن پلک ها آخرین روش برای درمان افتادن و شل شدن پلک ها است. اگر همگی مواردی که نام برده شده بی تاثیر باشد، پزشک متخصص عمل بلفاروپلاستی را پیشنهاد می دهد.

ورزش یا ماساژ پلک ها تا چه اندازه در درمان افتادگی پلک ها موثر است؟

برای جلوگیری از شل شدن و افتادن پلک ها ورزش هایی وجود دارد که انجام روزانه آن ها تا حد زیادی در شادابی پوست دور چشم و همچنین روشن شدن تیرگی دور چشم موثر است. یوگا یکی از ورزش هایی است که با انجام چند حرکت ساده در طول روز می توان از شل شدگی پلک ها جلوگیری کرد.

فشار پلک ها به هم و چشمک زدن یکی از ورزش هایی است که برای کاهش اثرلات این عارضه توصیه می شود. به این صوت که انگشت خود را در انتهای استخوان ابروها قرار دهید و چشمان خود را تا جایی که می توانید محکم ببندید و در همان حالت نگه دارید. این حرکت باعث کشیده شدن پلک می شود. این حرکت را با بستن و باز کردن چشم ها ادامه دهید. تکرار این حرکت 10 تا 20 بار در روز باعث تقویت عضلات می شود.

رفع افتادگی پلک با کرم های دور چشم

برای بهبود و به تعویق انداختن روند پیری مصرف کرم های مراقبتی به خصوص کرم دورچشم از دوران جوانی بسیار موثر است. تحقیقات متخصصان نشان داده است، استفاده از کرم های دور چشم در جوانی می تواند تا 35 درصد افزایش عملکرد مصرف این کرم ها را در میانسالی و پیری افزایش دهد.

از طرفی کاهش سنتز ساخت پروتئین های سلولی نظیر کلاژن و الاستین علاوه بر ایجاد چروک، عامل افتادگی پلک نیز است. روش استفاده از کرم های دور چشمی که خاصیت لیفتینگ دارد، عملکرد و تاثیر آن را چندین برابر می کند. حرکات دورانی و ماساژ دادن رو به بالا و خلاف جاذبه زمین بهترین روش استفاده از این کرم ها است.

آیا با زنجبیل می توان افتادگی پلک را درمان کرد؟

یکی از ترکیباتی که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان مورد استفاده در کرم های پوستی قرار می گیرد زنجبیل است. این ترکیب خاصیت ضد التهابی داشته و در دراز مدت دراز بین بردن التهاب و پف دور چشم بسیار موثر است.

رفع افتادگی پلک با بوتاکس

بوتاکس روشی است که در آن برای از بین بردن چین و چروک‌ ها و صاف و جوان کردن پوست استفاده می شود. اگر راهکارهایی که در قسمت های قبل برای بالا کشیدن پلک معرفی شده، موثر واقع نشود تزریق بوتاکس دوره‌ ای برای محکم کردن و کشیدن پوست انجام می‌شود. البته باید به این نکته توجه شود که این تزریق زیر نظر متخصص و افراد حرفه ای انجام شود زیرا تزریق اشتباه خود باعث افتادن پلک می شود.

بلفاروپلاستی یا جراحی پلک را چه زمانی باید انجام شود؟

زمانی که افتادن پلک ها علاوه بر اینکه مشکلاتی در دید فرد به وجود آورده است، بر ظاهر و زیبایی او نیز تاثیر گذاشته باشد پزشک متخصص زیبایی می تواند با جراحی پلک که بلفاروپلاستی نامیده می شود مشکل را با بالا بردن پلک اصلاح کند.

این عمل با استفاده از بی‌ حسی موضعی و داروی آرام‌ بخش انجام می ‌شود. جراح پلاستیک معمولا برش‌ هایی را روی چین‌ های طبیعی پوست پلک ایجاد می ‌کند و عضله، بافت و چربی اضافی را بعد از ایجاد برش برمی ‌دارد. بخیه‌ های بسیار کوچکی روی خط برش زده می ‌شود تا جای زخم بعد از عمل باقی نماند و جلب توجه نکند.  برای از بین بردن جای بخیه ها مصرف ترمیم کننده توصیه می شود.

خرید محصولات درمان پوست 

برای خرید انواع محصولات درمان پوست می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید:

نویسنده و گردآورنده: زهرا جدی

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.