تیپ شخصیتی ESFJ یکی از ۱۶ شخصیت معرفی شده در شاخص مایرز یا همان تست MBTI است. ESFJ شخصیتی بسیار برونگرا و اجتماعی است که تمایل دارد با دیگران ارتباط داشته باشد، به آنها کمک کند و از آنها بازخورد بگیرد. تیپ شخصیتی ESFJ وظیفه شناس و پر انرژی است و برای قوانین و رسوم ارزش قائل است. افراد دارای این تیپ شخصیتی به خانواده و دوستان بسیار اهمیت می دهند و نگرانی دیگران را به شکلی میپذیرند که گویی دغدغه خودشان است. در ادامه این مقاله به این تیپ شخصیتی بیشتر خواهیم پرداخت.
esfj نشان دهنده چه خصوصیاتی می باشد؟
esfj از ترکیب ابتدای کلمات زیر که ویژگی های فرد را توصیف می کنند برگرفته شده:
- برونگرا Extraverted: فرد از تعامل با دیگران انرژی می گیرد.
- حسی Sensing: روی واقعیت و جزئیات به جای ایده ها و مفاهیم تمرکز می کند.
- احساسی Feeling: تصمیم گیری بر اساس احساسات و ارزش ها در فرد انجام می شود.
- قضاوت گر Judging: فرد ترجیح می دهد به صورت برنامه ریزی و سازماندهی شده عمل کند به جای اینکه انعطاف پذیر باشد.
فرد دارای تیپ شخصیتی esfj چه ارزش و انگیزه هایی دارد؟
افراد دارای تیپ شخصیتی esfj برای انجام کارهای خود قوانین اخلاقی سفت و سختی دارند و از دیگران نیز انتظار دارند همین طور باشند. این افراد نگاهی سیاه و سفید به مسائل دارند و به طور معمول از بیان ارزیابی های خود از رفتار دیگران، احساس خجالت نمی کنند.
esfj ها به هماهنگی و همکاری بسیار علاقمندند و معتقد هستند اگر همه تابع قوانین یکسان باشند کارها بهتر انجام می شود. این افراد به نظم داشتن بسیار اهمیت می دهند. به طور معمول نقش های را به عهده می گیرند که به آنها فرصت می دهد به اجرای نظم اجتماعی یاری رسانند.
افراد دارای شخصیت esfj در مقابل نیازهای دیگران احساس مسئولیت دارند و همواره به مشارکت و کمک علاقمندند. این افراد در کار خود بسیار جدی هستند و وظیفه شناسی یکی از ویژگی های بارز آنها می باشد. فرد esfj به انجام کارهای روزمره علاقه دارد و همواره برنامه ای منظم دارد تا سازماندهی شده و سازنده عمل کند.
افراد esfj همواره می خواهند حال اطرافیانشان خوب باشد و همین مسئله باعث میشود خود را بیشتر از حد درگیر مشکلات و نگرانی های دیگران کنند.
نقاط قوت تیپ شخصیتی esfj
تیپ شخصیتی esfj نقاط قوتی دارد که در ادامه به آنها می پردازیم:
داشتن مهارت های عملی بسیار فوق العاده
افراد دارای تیپ شخصیتی esfj بسیار وظیفه شناس و جزئیات گرا هستند. این افراد هیچ وقت پروژهای را نیمه تمام نمی گذارند و وظایف خود را به بهترین نحو انجام می دهند. فرد با شخصیت esfj مهارت های عملی بسیاری دارد و از این مهارت را در کار خود استفاده می کند.
داشتن روحیه ای صمیمی و حساس
افراد دارای تیپ شخصیتی esfj بسیار مهربانند و می توانند پیوندهای عاطفی و ارتباطات همدلانه قوی با دیگران برقرار کنند. این افراد همواره آماده کمک به دیگران هستند و سعی می کنند در زمانی که دیگران نیاز دارند با توصیه های معقول به حمایت از او بپردازند.
دارای روحیه ای سرسخت و پرشور
esfj ها همیشه تمایل دارند تا در محافل اجتماعی قدم موثری بردارند و هیچ وقت از چالش ها نمی ترسند. این افراد نمی خواهند کنار بنشینند تا دیگران رهبری کارها را به دست بگیرند. افراد با تیپ شخصیتی esfj همواره برای حمایت از اهداف بزرگ داوطلب می شوند، کمک مالی جمع می کند، افرادی را استخدام می کنند، اعلامیه پخش می کنند، در انتخابات شرکت می کنند و با تمام وجود خود برای رسیدن به اهداف خود تلاش می کنند.
نقاط ضعف تیپ شخصیتی esfj
این افراد جدای از نقاط قوت، دارای نقاط ضعفی نیز می باشند که به شرح زیر است:
قضاوت گری
افراد با تیپ شخصیتی esfj شخصیت قضاوت کننده دارد. این افراد هنگام مواجهه با اتفاقات و افراد با ذهنی باز برخورد نمی کنند. این افراد ارزش های ثابت دارند و همه چیز را به شکل خوب یا بد، و درست یا غلط طبقه بندی می کنند. در واقع این افراد در مواجهه با هر چیزی آن را بر اساس مفاهیم دوگانه خود دسته بندی می کنند. افراد دارای شخصیت esfj درگیر قضاوت دیگران بر اساس برداشت های اولیه خود هستند.
اهمیت دادن بیش از حد به نظرات دیگران
افراد esfj به شدت نیاز دارند تا دیگران به آنها توجه کنند و تحسینشان نمایند. آنها می خواهند از دید دیگران قابل اعتماد و مفید به نظر بیایند. در واقع این افراد احساس ارزشمندی خود را بر اساس میزان تحسین و انتقاد دیگران به دست می آورند.
نداشتن ذهن باز
اشخاص دارای شخصیت esfj به قوانین و رفتارهای مرسوم بسیار احترام می گذارند. دنیای عاری از بایدها و نبایدها برای آنها بسیار آشفته و ناپایدار است و زمانی که باید خارج از چهارچوب برخورد کنند دچار مشکل می شوند. در این شرایط آنها نمی توانند بر اساس موقعیت خاص تصمیم گیری کنند و دچار مشکل می شوند.
نداشتن تفکر خلاق
این افراد به دلیل اینکه بر روی زمان حال متمرکزند بسیاری از فرصت های پیشرفت و موقعیت های مناسب را نمی بینند و از دست می دهد. افراد با تیپ شخصیتی esfj چندان نحوه تفکر خلاقانه ای ندارند و می خواهند هر چیز طبق روال خود پیش رود.
تیپ شخصیتی esfj در محیط کار
شغل ایده آل برای شخصیت esfj شغلی است که فرد بتواند از قوانین و استانداردها پیروی کند. این افراد تمایل دارند با یک تیم وظیفه شناس و با انگیزه کار کنند و کار تیمی به آنها انگیزه می دهد. بسیار مهم است کاری که فردی با شخصیت esfj انجام می دهد با ارزش ها و اعتقادهای او مطابقت داشته باشد. محیط کار ایده آل برای شخصیت esfj محیطی است که وظیفه همه افراد در آن مشخص است. ویژگی های شخصیت esfj همچون قابل اعتماد بودن و نیاز ذاتی آنها به مراقبت از دیگران باعث می شود که این افراد بهترین عملکرد خود را در مشاغلی که شامل حمایت و مراقبت از افراد است نشان دهند.
شغل های زیر برای این افراد بسیار مناسب است:
- معلمی؛
- مددکاری اجتماعی؛
- مشاوره؛
- حسابداری؛
- مدیریت دفتر؛
- مراقبت از کودک؛
- پرستاری؛
- پزشکی؛
- مسئول پذیرش.
روابط شخصی esfj ها
افراد با شخصیت esfj در روابط شخصی و عاشقانه خود بسیار وفادار، حامی و فداکار هستند. این افراد برای دوام رابطه تلاش می کنند و علاقهای به روابط کوتاه مدت ندارند. esfj ها به شدت به قوانین اخلاقی خود پایبند هستند و به دنبال کسی می باشند که در مورد بایدها و نبایدها با آنها موافق باشد. وظیفه شناسی برای این افراد بسیار مهم است و تلاش میکنند تا به وعدههای خود عمل کند و در مقابل نیز همین انتظار را دارند. این افراد از کشمکش و دعوا دوری می کنند و تلاش میکنند به سرعت تعارض و مشکلات رابطه را حل کنند.
نکاتی برای موفقیت esfj در زندگی
افراد دارای شخصیت esfj برای موفقیت در زندگی باید به نکات زیر توجه داشته باشند:
فاصله خود را با دیگران حفظ کنید
درست است که کمک به دیگران حس خوبی به فرد می دهد اما باعث می شود اضطراب های دیگران را به زندگی خود جذب کنید و شما نیز دچار اضطراب شوید. این رفتار می تواند فشار زیادی به فرد وارد کند و باعث فراموش کردن نیازهای شخصی خود شود. به همین دلیل لازم است تا از دیگران و دغدغههایشان کمی فاصله بگیرید.
شما همواره نمی توانید همه را راضی نگه دارید
افراد دارای شخصیت esfj تلاش میکنند تا نظر مساعد دیگران را جلب کنند اما جلب رضایت همیشگی دیگران کاری غیر ممکن است. بنابراین دست از این تلاش بردارید و به خودتان و نیازهایتان رسیدگی کنید.
رها کردن را تمرین کنید
افراد دارای شخصیت esfj همواره استانداردهای دقیقی در مورد افراد و رویدادها دارند. این افراد باید یاد بگیرند از برداشتهای اولیه خود فاصله بگیرد. این کار کمک می کند در دیدگاه خود نسبت به وقایع و دیگران تغییراتی داشته باشند و مدام درگیر قضاوت نشوند.
سرگرمی های انفرادی داشته باشید
افراد esfj به دیگران وابسته هستند به طوری که نبودن در جمع یا کنار دیگران باعث ناراحتی آنها می شود. به همین دلیل بهتر است کمی سرگرمی ها و فعالیت های انفرادی را تمرین کنند. این کار به آنها کمک می کند تا بتوانند در آرامش و سکوت فکر کنند و گاهی با خود خلوت داشته باشند.
ارسال نقد و بررسی