مکمل تقویت قوای جنسی

آیا بیماری نقرس تهدیدی برای مفاصل است؟

آیا بیماری نقرس تهدیدی برای مفاصل است؟

نقرس یک نوع بیماری پیچیده ای از آرتروز است که می تواند هر کسی را درگیر کند. این بیماری با حملات ناگهانی شدید درد، تورم، قرمزی و حساسیت در یک یا چند مفصل، اغلب در انگشت شست پا، مشخص می شود. اگر این درد ناگهانی شروع شود، اغلب شما را در نیمه شب با این احساس که انگشت شست پا در حال سوختن است بیدا می کند. مفصل آسیب دیده گرم، متورم و حساس می شود و حتی وزن ملافه بر روی آن غیر قابل تحمل می شود.

قرص مفاصل و استخوانشما می توانید جهت خرید قرص مفاصل و استخوان از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علائم نقرس

علائم و نشانه های این بیماری تقریباً همیشه به طور ناگهانی و غالباً در شب اتفاق می افتد. آنها عبارتند از:

  • درد شدید در مفصل: این بیماری معمولاً انگشت شست پا را تحت تأثیر قرار می دهد، اما می تواند در هر مفصل دیگری ایجاد شود. مفاصل دیگری که معمولاً درگیر این بیماری می شوند عبارتند از مچ پا، زانو، آرنج، مچ و انگشتان است. درد در چهار تا 12 ساعت اول بسیار شدید است. پس از فروکش شدن درد، درد به صورت مداوم ادامه خواهد داشت و مشکلات زیادی را برای بیماری به وجود خواهد آورد.
  • التهاب و قرمزی مفصل: مفصل یا مفاصل آسیب دیده متورم، لطیف، گرم و قرمز می شوند.
  • دامنه حرکتی محدود: با پیشرفت این بیماری ممکن است نتوانید مفاصل خود را به طور عادی حرکت دهید.

علائم نقرس

علل بیماری نقرس

این بیماری زمانی رخ می دهد که بلورهای اوره در مفصل جمع شوند و همین امر باعث التهاب و درد شدید می شود. هنگامی که مقادیر زیادی اسید اوریک در خون داشته باشید، بلورهای ادرار می توانند تشکیل شوند. بدن شما هنگام تجزیه آمینو اسید پورین، اسید اوریک تولید می کند. همچنین، پورین در غذاهای خاصی از جمله گوشت قرمز یافت می شود. غذاهای دریایی غنی از پورین شامل صدف، گوش ماهی، قزل آلا و ماهی تن است. نوشیدنی های الکلی، به ویژه آبجو  و نوشیدنی های شیرین شده با شکر میوه (فروکتوز) سطح بالایی از اسید اوریک را دارند.

به طور معمول ، اسید اوریک در خون حل می شود و از طریق کلیه ها به ادرار منتقل می شود. اما گاهی اوقات وقتی بدن بیش از حد اسید اوریک تولید کند، کلیه ها نمی توانند آن را دفع کنند. وقتی این اتفاق می افتد، اسید اوریک می تواند در مفصل یا بافت اطراف آن جمع شود و کریستال های تیزی را ایجاد کند که باعث درد، التهاب و تورم می شود.

عوامل خطر

اگر مقادیر زیادی اسید اوریک در بدن خود داشته باشد، به این بیماری مبتلا خواهید شد. عواملی که سطح اسید اوریک را در بدن شما افزایش می دهند عبارتند از:

  • رژیم غذایی: پیروی از رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز و صدف و نوشیدنی هایی که با قند میوه (فروکتوز) شیرین شده اند، سطح اسید اوریک را افزایش می دهد. همچنین، مصرف الکل، به ویژه آبجو، خطر ابتلا به این بیماری را بالا می برد.
  • اضافه وزن: مطالعات نشان داده اند کسانی که وزن بیشتری دارند بدنشان اسید اوریک بیشتری تولید می کند و همین امر می تواند منجر به این بیماری شود.
  • ابتلا به بیماریهای دیگر: ابتلا به برخی از بیماریها مانند فشار خون بالا، دیابت، سندروم متابولیک و بیماریهای قلبی و کلیوی خطر ابتلا به بیماری نقرس را بالا می برند.
  • استفاده از برخی داروها: استفاده از داروهایی مانند آسپرین، داروهای کنترل کننده فشار خون بالا و داروهای مشابه می توانند سطح اسید اوریک را بالا ببرند. همچنین، داروهایی که برای افراد پیوند استفاده می شود، خطر افزایش اسید اوریک را در پی دارند.
  • سابقه خانوادگی: اگر کسی در خانواده شما به این بیماری مبتلا شده است، احتمال دارد شما نیز به این بیماری مبتلا شوید.
  • سن و جنس: این بیماری در مردان بیشتر اتفاق می افتد. اما بعد از یائسگی، سطح اسید اوریک زنان به مردان نزدیک می شود. این بیماری معمولا در سنین 30 تا 50 سالگی رخ می دهد.
  • جراحی: گاهی جراحی باعث بروز این حملات می شود.

آیا بیماری نقرس خطرناک است؟

آیا بیماری نقرس خطرناک است؟

مبتلایان به این بیماری می توانند شرایط شدیدتری را تجربه کنند. اگر این بیماری درمان نشود، خطر فرسایش و تخریب مفاصل را در پی دارد. همچنین، این بیماری ممکن است باعث ایجاد رسوبات کریستال اوره در زیر گره هایی به نام توفی شود که معمولا در مناطق مختلفی مانند انگشتان دست، پا، آرنج یا تاندون آشیل رخ می دهد. بیماری توفی معمولا درد زیادی ندارد، اما با تورم و حساس شدن مفصل همراه است. همچنین، کسانی که به این بیماری مبتلا می شوند، در خطر ابتلا به سنگ کلیه قرار دارند. کریستال های اوره می توانند در مجاری ادرای جمع شوند و تشکیل سنگ دهند.

درمان نقرس

برای تسکین درد این بیماری معمولا استفاده از کمپرس آب یخ و یا مصرف داروهایی مانند داروهای ضد التهاب و غیر استروئیدی پیشنهاد می شود. همچنین، برای کاهش اسید اوریک خون داروهایی مانند آلوپورینول تجویز می شوند. تغییر در سبک زندگی، کاهش وزن، عدم استفاده از غذاهایی که سطح اسید اوریک را بالا می برند ( مانند گوشت قرمز) اهمیت زیادی در درمان دارند.

سوالات پرتکرار در مورد نقرس

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار شما در این زمینه پاسخ دهیم.

برای درمان این بیماری از چه نوشیدنی هایی باید استفاده کنیم؟

مقادیر زیادی از آب، آب میوه هایی مانند گیلاس و نوشیدنی های کافئین دار می توانند مفید باشند.

آیا مصرف موز برای درمان این بیماری مفید است؟

بله! موز پورین پایینی دارد و ویتامین ث آن بالاست. در نتیجه نقش موثری در بهبود بیماری دارد.

کدام میوه ها برای این بیماری مفید نیستند؟

میوه هایی که فروکتوز بالایی دارند، نباید در زمان ابتلا به این بیماری مصرف شوند. برخی از این میوه ها عبارتند از سیب، هلو، گلابی، آلو، انگور، آلو خشک و خرما.

داروخانه آنلاین، داروخانه ای در منزل شما!

داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.