مکمل تقویت قوای جنسی

داروهای مضر برای سالمندان کدامند ؟

Harmful drugs for the elderly 3

سالمندان ممکن است به دلیل مشکلات ناشی از سن ناچار باشند داروهای مختلفی را مصرف کنند. برخی از این داروها برای بیماری های مزمن مانند دیابت یا فشارخون تجویز می شوند و برخی دیگر برای رفع مشکلی کوتاه مدت. برخی از داروها ممکن است برای سالمندان عوارضی را به همراه داشته باشند که در سنین پایین تر عوارض آنها چندان شدید نیست. بنابراین لازم است سالمندان از داروهای مضر اطلاع داشته باشند تا بتوانند پیش از مصرف آنها با پزشک خود در مورد آنها مشورت نمایند. درادامه با لیستی از داروهای مضر برای سالمندان آشنا می شوید.

داروهای مضر برای سالمندان

فلکسریل

این دارو شل کننده عضلات است. استفاده از فلکسریل شاید برای سنین جوانی وبرای درمان گرفتگی کمر و پا یا دردهای عضلانی مناسب باشد اما می تواند از جمله داروهای مضر برای سالمندان باشد. این دارو در سنین بالا باعث شکستگی استخوان می شود و همچنین می تواند باعث سرگیجه، به زمین خوردن سالمند و مشکلات پس از آن در شخص گردد.

یوتروپین

از این دارو برای رشداستفاده می شود و در واقع داروی هورمون رشد است. برخی گمان می کنند با مصرف این دارو حس جوانی و شادابی خواهند داشت که کاملا اشتباه است. این دارو از جمله داروهای مضر برای سالمندان است و عوارضی مانند درد مفاصل، ورم، اختلال در قند ناشتا و ژینکوماستی را به همراه دارد.

کلونوپین

این دارو به افرادی تجویز می شود که دچار حملات عصبی می شوند. این دارو می تواند در سالمندان خطرناک باشد. تاثیرات آرامش بخش این دارو بر روی سالمندان می تواند باعث سرگیجه، زمین خوردن و عوارض پس از ان باشد.

بنادریل

این دارو ضد آلرژی است و در دسته آنتی هیستامین ها می باشد. از آنجا که این دارو باعث سرگیجه، یبوست، حواس پرتی و خشکی بیش از حد دهان می شود می تواند جزو داروهای مضر برای سالمندان باشد. ممکن است در مواردی پزشکان این دارو را برای سالمندانی که دچار حساسیت شدید هستند استفاده کنند اما مصرف بدون مشورت با پزشک می تواند برای سالمندان خطرناک باشد.

داروهای مضر برای سالمندان

میراپکس

این دارو برای کنترل بیماری پارکینسون تجویز می شود. این دارو می تواند باعث توهم، خواب آلودگی و افت فشار خون در فرد شود و از طرفی باعث زمین خوردن ناشی از توهم گردد به همین دلیل جزو داروهای مضر برای سالمندان قرار دارد.

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی

داروهایی مانند استامینوفن، پروفن و ناپروکسن جزو داروهای ضد التهابغیر استروئیدی هستند. این داروها می توانند با داروهای دیگری که سالمندان استفاده می کنند تداخل دارویی ایجاد کنند. این داروها نباید با داروهایی مانند ضد انعقاد خون، داروهای آنتی پلاکت خون و کورتیکواستروئیدها مصرف شوند. عوارض مصرف هم زمان این داروها می تواند زخم معده و خونریزی گوارشی باشد.

آواندیا

آواندیا داروی دیابت است که می تواند در کنترل دیابت موثر باشد اما جزو داروهای مضر برای سالمندان است زیرا می تاند میزان ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان و نارسایی های قلبی را که باعث سکته می شوند در سالمندان بالا برد.

نکسیوم

این داروی معده برای کنترل اسید معده تجویز می شود اما می تواند باعث نارسایی کلیه، اسهال و کم شدن مواد مغذی در بدن شود. تاثیرات این دارو در سالمندان شدیدتر است و می تواند عوارض وخیمی برای آنها ایجاد کند و به همین دلیل جزو داروهای مضر برای سالمندان قرار گرفته است.

آمبین

این داروی آرامشبخش می تواند خواب راحتی برای سالمندان فراهم کند اما از طرفی ضررهایی را متوجه سالمندان می کند و نباید استفاده شود. خواب آلودگی، از دست دادن تعادل، راه رفتن در خواب و صدمات ذهنی از عوارض این دارو هستند. داروی دیگری که در دسته بندی آرامشبخش ها قرار دارد و جزو داروهای مضر برای سالمندان است زوپیکلوون است که عوارض مشابهی روی سالمندان ایجاد می کند.

لیپیتور

این دارو برای کنترل کلسترول تجویز می شود. در دوران سالمندی به دلیل مصرف غذاهای ناسالم و عدم تحرک، کلسترول بد در بدن افزایش می یابد. این دارو می تواند باعث کاهش کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب در خون شود. با وجود مزایای این دارو، مشکلات عصبی، قلبی و اختلال در حافظه می تواند متوجه سالمندان شود و به همین دلیل این دارو جزو داروهای مضر برای سالمندان قرار دارد.

داروی آنالاپریل نیز در دسته داروهای کنترل کننده کلسترول است و چنین عوارضی دارد به علاوه اینکه باعث اختلال در کبد می شود. تاثیرات این دارو در افراد 50 سال به بالا شدیدتر است.

داروهای مضر برای سالمندان

سلبرکس

این دارو مناسببرای تسکین دردهای ناشی از آرتروز و ورم مفاصل است. عوارض این دارو حمله قلبی و افزایش میزان سکته در سالمندان می تواند باشد خصوصا در سالمندانی که دارای بیماری های زمینه ای قلبی هستند. به همین دلیل ایت دارو جزو داروهای مضر برای سالمندان قرار دارد و باید سالمندان از مصرف آن اجتناب کنند.

سخن پایانی

بسیاری از افراد در سنین مختلف داروها را به شکل خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف می کنند. در سنین پایین عوارض این کار کمتر خود را نشان می دهد اما در سنین بالاتر تاثیرات و عوارض دارو افزایش می یابد و فرد را دچار مشکلات بسیار و خطرناکی میکند. به همین دلیل لازم است پیش از مصرف هر دارویی با پزشک مشورت شود و او را در جریان تمام مشکلات زمینه ای قرار داد تا داروها با یکدیگر تداخل نکنند و فرد را دچار مشکل نسازند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.