مکمل تقویت قوای جنسی

هموروئید چیست و چگونه درمان می شود؟

هموروئید چیست و چگونه درمان می شود؟

هموروئید به متورم شدن رگ های بخش مقعد یا قسمت تحتانی روده گفته می شود که می تواند داخل مقعد و یا زیر پوست اطراف آن به وجود بیاید. هموروئید عارضه شایعی است که حدود نیمی از بزرگسالان تا سن ۵۰ سالگی علائم آن را به صورت خارش، درد و خونریزی تجربه می کنند. زمانی که گروهی از رگ های روده بزرگ یا مقعد متورم شوند، این بیماری ایجاد می شود که ممکن است درناک بوده و با خونریزی همراه باشد. این عارضه همیشه قابل مشاهده نیست، اما می تواند به صورت برآمدگی، غده های قرمز یا بی رنگ دیده شود.

قرص هموروئیدشما می توانید جهت خرید قرص و پماد هموروئید از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

انواع بواسیر داخلی (هموروئید داخلی)

یکی از انواع بواسیر نوع داخلی آن است. اگر رگ های داخل و نزدیک مقعد در رکتوم در اثر اعمال فشار دچار التهاب و تورم شوند، بواسیر از نوع داخلی است. این نوع بواسیر به ندرت درد دارد و معمولاً بیمار با خونریزی پی به وجود آن می برد. دیگر علائم این نوع بیماری شامل سوزش، خارش و احساس مداوم نیاز به دفع یا پر بودن مقعد است.
در موارد حادتر، این رگ های متورم شده در اثر اعمال فشار و با دفع مدفوع  دچار افتادگی یا پرولاپس شده و زائده هایی گوشتی از مقعد خارج می شوند که مهمترین علامت این نوع هموروئید همین زائده ها هستند و بر همین اساس  به 4 درجه مختلف دسته بندی می شومد. انواع هموروئید داخلی یا انواع بواسیر بدین شرحند:

  • درجه اول : این نوع هموروئید داخل مقعد قرار دهد. میزان تورم و افتادگی سیاهرگ متورم شده به حدی است که از مقعد خارج نشده و بیمار تنها به میزان کم احساس درد داشته و یا ممکن است خونریزی داشته باشد.
  • درجه دوم: در این شرایط زائده هموروئیدی دچار پرولاپس یا افتادگی بیشتری شده و معمولاً با دفع مدفوع از مقعد خارج می شود. اما خود به خود به داخل باز می گردد.
  • درجه سوم : در هموروئید درجه سوم نیز زائده ای گوشتی از مقعد خارج شده است، ولی این زائده با فشار دست به داخل باز می گردد.
  • درجه چهارم : این درجه شدیدترین نوع بواسیر است. در این حالت زائده بواسیری از مقعد خارج شده و حتی با فشار دست نیز به داخل باز نمی گردد. هموروئید درجه چهار وضعیتی اورژانسی است. بیمار درد شدیدی احساس می کند و نیاز به درمان سریع دارد. در مواردی بیمار به دلیلی انسداد روده توانایی دفع مدفوع را از دست می دهد.

هموروئید خارجی

هموروئید خارجی

یکی دیگر از انواع بواسیر که در خارج از مقعد و بر روی عضله دریچه مقعدی ایجاد می شود هموروئید خارجی است. علائم این بیماری شامل سوزش، خارش، تورم و قرمزی اطراف مقعد است. همچنین بیمار در این مورد درد شدید تری را احساس می کند. در صورتی که در این بافت متورم شده، لخته خون تجمع کند، تحت عنوان هموروئید ترومبوزه شناخته می شود. این لخته خون و درد شدیدی ایجاد کرده و باید به سرعت و در کمتر از 48 ساعت تخلیه شود. در غیر این صورت ممکن است، نیاز به انجام سایر درمان ها باشد.

علل بروز علائم هموروئید خارجی

  • تشکیل لخته یا ترومبوز داخل بالشتک هموروئید که منجر به تورم و درد شدید در اطراف مقعد می شود
  • خروج بالشتک های بزرگ هموروئید از مقعد و عدم داخل رفتن دوباره آنها که باز هم منجر به درد و توده دردناک در اطراف مقعد می
    گردد
  • خونریزی هنگام دفع که از علائم شایع بیماری هموروئید است

بیمارانی که هموروئید بزرگ و پرولابه (بیرون زده) به مدت طولانی دارند معمولا از خیسی و ترشحات مقعدی رنج می برند که به علت بیرون زدگی مخاط روده اتفاق می افتد و دائم در این ناحیه ایجاد ترشح می کند.

دلایل ابتلا به بواسیر

عوامل متعددی وجود دارند که علت بیماری هموروئید هسند که در ادامه به برخی از این علل می پردازیم.

فشار آوردن هنگام دفع مدفوع

اگر هنگام دفع مدفوع، مجبورید بیش از ۵ دقیقه به خود فشار بیاورید، بدانید که این امر طبیعی نیست. این فشار باعث خون ریزی می شود.

چاقی مفرط

وزن بالا فشار زیادی بر قسمت تحتانی بدن وارد می نماید که می تواند از علت های بواسیر باشد. رگ های خونی در قسمت رکتال بزرگ می شوند، در نتیجه هنگام دفع مدفوع فرد دچار خون ریزی می شود.

مصرف کم آب

آب ترکیب اصلی مدفوع است. آب باعث نرمی مدفوع و آسانی دفع می گردد و هنگام دفع، روی رگ های رکتال فشاری وارد نمی کند. بنابراین طی روز آب کافی بنوشید.

برنامه غذایی کم فیبر

کمبود فیبر در برنامه غذایی باعث سفت شدن مدفوع می گردد. مدفوع سفت نیز روی دیواره های مقعد اصطکاک ایجاد می نماید که سرانجام به خون ریزی منجر می شود. درمان بواسیر مصرف فراوان سبزی های برگ سبز است.

بارداری

بسیاری از زنان در دوره بارداری دچار بواسیر می شوند. یکی از مهمترین دلایل آن کاهش تحرک بانوان باردار است و علت دیگر آن گشاد شدن رگ های خون در بارداری است. به همین دلیل زنان باردار به بواسیر مستعدترند.

یبوست مزمن

برخی افراد در طول سال به یبوست مستعدند و تغییرات غذایی نیز همیشه روی وضعیت آن ها تأثیر گذار نیست. اگر دچار یبوست مزمن هستید، به مرور زمان دچار بواسیر خواهید شد. برای پیشگیری بهتر است از قرص های رونده استفاده کنید.

هموروئید

نشستن طولانی مدت

بیشتر افراد مجبورند به مدت طولانی پشت میز بنشینند که این امر منجر به متورم شدن رگ های خون در ناحیه مقعد می گردد.

استفاده از دستمال توالت زبر

دستمال کاغذی که از آن استفاده می کنید، باید نرم باشد تا باعث زخم شدن مقعد نشود.

وضعیت نامناسب بدن

یکی از علت های بروز بواسیر، حالت نادرست نشستن است. خمیدگی بدن، روی قسمت پایین بدن فشار وارد می آورد. این
فشار اضافه می تواند باعث تحریک بواسیر شود.

مصرف غذاهای پر ادویه

ادویه، مقعد زخم شده را تحریک می کند و سبب می شود دفع مدفوع سخت شود.

برخی ورزش ها

برخی برنامه های ورزشی از جمله وزنه برداری  مناسب افراد مستعد به بواسیر نیستند. به ویژه نشستن روی زانو با وزنه می تواند به متورم و زخم شدن رگ های مقعد منجر گردد.

اسهال

در این مواقع، فرد به طور مکرر به دستشویی می رود که این امر باعث ایجاد اصطکاک، زخم و عفونت مقعد می گردد.

علل دیگر همورئید

هموروئید بیماری شایعی است و بیش از ۵۰ درصد مردم در مقطعی از زندگی شان دچار این بیماری می شوند. خون ریزی رکتال هنگام اجابت مزاج، از علایم اصلی بواسیر است. البته این خون ریزی می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. زمانی می توان بواسیر را درمان کرد که علت اصلی آن مشخص شود.
یبوست طولانی مدت که منجر به زور زدن طولانی حین دفع می شود ، مهمترین علت به وجود آمدن بیماری هموروئید است. بارداری نیز از عوامل تشدید کننده هموروئید است. در واقع می توان گفت امروزه،  یبوست و زور زدن زیاد علت های اصلی هموروئید به شمار می روند.

درمان هموروئید

درمان هموروئید به روش های مختلفی انجام می شود و فقط باید روشی را انتخاب کنید که بهترین جواب را بدهد و  زودتر درمان شوید. فرقی نمی کند هموروئید شما از چه نوعی است ممکن است بدون درد و خونریزی باشد و یا ممکن است با درد همراه باشد . هر نوع
بواسیری  را که داشته باشد با درمان سرپایی درمان می شود .

درمان بواسیر با استفاده از لیزر ( لیزر بواسیر )

درمان با لیزر درمانی جدید است که بدون درد و خونریزی و در مدت زمان بسیار کمتر از جراحی انجام می شود ، در لیزر همورودید به
بافت های ناحیه مورد نظر آسیبی نمی رسد و بیشتر درمان با  لیزر انجام می شود.

درمان بواسیر با استفاده از رابر

در این روش از باند پلاستیکی (رابربند) برای بستن زایده هموروئید استفاده می شود. در نتیجه جریان خون قطع شده و تقریبا پس از یک الی دو هفته این زائده کوچک شده ومی افتد. لازم به ذکر است این روش کمی دردناک است اما دارای عوارض کمتری نسبت به جراحی بواسیر است. در این روش بیهوشی وجود ندارد و با بی حسی موضعی انجام می شود ، میتوان گفت اغلب در یک جلسه به صورت سرپایی درمطب انجام می شود.

درمان هموروئید با استفاده از جراحی

اقدام به جراحی آخرین مرحله در درمان هموروئید است ، شاید برای زمانی که هموروئید بیمار بسیار بزرگ است و خونریزی آن زیاد است و با هیچ کدام از روش های درمانی ، بیماری رفع نشده باشد.

پماد مقعدی رکتول خرمان شما می توانید جهت خرید پماد مقعدی رکتول خرمان از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

پماد هموروئید

معمولاً داروهایی برای هموروئید کاربرد دارند که دارای خاصیت قابض، ضد درد و ضد خارش و سوزش هستند. این داروها در برخی مواقع می توانند به بهبود علائم کمک کنند، اما معمولاً در برطرف کردن بیماری موثر نیستند. زیرا سیاهرگ آسیب دیده با استفاده از دارو برطرف نمی شود. تنها راهکار قطعی برای درمان آن، از بین بردن این سیاهرگ است. برخی از داروهای مناسب برای درمان این بیماری به این شرح زیرند:

  • پماد آنتی هموروئید: این پماد گزینه مناسبی برای درمان هموروئید خارجی و سایر مشکلات مربوط به مقعد است. مصرف این پماد در برطرف کردن علائمی مثل التهاب، درد و خونریزی موثر است. برای مصرف این پماد می توانید 2 الی 4 بار در روز آن را بر روی مقعد مالش دهید.
  • پماد نیتروگلیسیرین: این پماد که با نام گیلسیرین تری نیترات نیز شناخته می شود از پمادهای موثر برای درمان هموروئید است.
  • پماد لیدوکائین: این دارو نوعی بی حس کننده است و درد بیمار را به سرعت کاهش می دهد. عملکرد این دارو به گونه ای
    است که با ایجاد انسداد در کانال کلسیم مانع از انتقال پیام های عصبی می گردد.
  • پماد ام جی : این دارو دارای خاصیت قابض، ضد باکتری و ضد التهاب است. این پماد با استفاده از خواص گیاه مورد نظر تولید شده و دارای یون های وازواکتیو و یون های منقبض کننده عروق است که به درمان این بیماری کمک می نماید. از این پماد حداکثر دو بار در روز می توان استفاده نمود.
    نکته: قبل از مصرف این داروها برای کودکان و زنان باردار با پزشک مشورت نمایید. همچنین دوز مصرف این داروها نیز باید
    توسط پزشک تعیین شود.

درمان خانگی هموروئید

درمان خانگی ضعیف ترین نوع درمان است که تنها بیمارانی که به تازگی متوجه علائم خود شده و یا بیمارانی که می خواهند موقتاً علائم خود را تسکین دهند، از این روشها استفاده می کنند. البته درمان خانگی هموروئید در دوران نقاهت پس از درمان نیز به سرعت بخشیدن ترمیم زخم ها کمک می کند. درمانهای خانگی هموروئید به شرح زیرند:

  • فیبر بخورید. فیبر حجم مدفوع را افزایش می دهد، در نتیجه یبوست را درمان کرده و از وارد شدن فشار به مقعد جلوگیری می شود.
  • آب کافی بنوشید. نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب و مایعات به نرم نمودن مدفوع و عبور راحت تر آن از مقعد کمک می کند.
  • زیاد نشینید و به مدت طولانی نایستید.
  • از هر عاملی مثل تماس دستمال ها زبر خشن، شوینده های معطر یا شستشوی مدام مقعد که این ناحیه را تحریک می کند، پرهیز کنید.
  • از هر عاملی که یبوست را تشدید می کند، مثل بی تحرکی، تاخیر در اجابت مزاج، رژیم غذایی فاقد فیبر و .. پرهیز کنید.
  • هنگام اجابت مزاج فشار زیادی به مقعد وارد نکنید، در اثر تحریک شدن عروق احتمال بروز این بیماری وجود دارد.
  • لباس های مناسب بپوشید، لباس بهتر است بیش از حد چسبان و یا از الیاف پلی استر نباشد، به خصوص لباس زیر! بهداشت مقعد را رعایت کنید اما زیاده روی نکنید.
  • به منظور کاهش درد و التهاب هموروئید می توانید از حمام سیتز و کمپرس یخ استفاده کنید.
  • از فندق افسونگر (هاماملیس انجیلی) استفاده کنید. این گیاه می تواند خارش و درد – که دو علامت اصلی هموروئید هستند – را کاهش دهد. این گیاه یک ماده ی ضدالتهابی طبیعی است، بنابراین می تواند تورم را نیز فروبنشاند. فندق افسونگر را می توانید به شکل مایع بخرید و به طور مستقیم روی هموروئید بمالید. این گیاه در محصولاتی مانند صابون ها و دستمال های مرطوب ضدخارش نیز وجود دارد.
  • از ژل آلوئه ورا استفاده کنید. ژل آلوئه ورا را می توانید به صورت بسته بندی از داروخانه تهیه کنید یا آن را به طور مستقیم از برگ های گیاه آلو ئه ورا جدا کنید. آلوئه ورا دارای خواص ضدالتهابی است که در درمان مشکلات التهابی پوست مؤثر است. بااین حال شما باید فقط از ژل آلوئه ورای خالص روی هموروئیدها استفاده کنید. برخی از مردم به آلوئه ورا آلرژی دارند، به خصوص آنهایی که به سیر و پیاز حساس هستند. برای آنکه متوجه شوید به آلوئه ورا حساسیت دارید یا نه، مقدار کمی از ژل آن را روی ساعدتان بمالید و ۲۴ تا ۴۸ ساعت صبر کنید. اگر هیچ گونه واکنش و حساسیت پوستی اتفاق نیفتاد، یعنی به آلوئه ورا حساسیت ندارید و می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.
  • از وان آب گرم با نمک اپسوم استفاده کنید.  وان آب گرم می تواند به تسکین سوزش و ناراحتی ناشی از هموروئید کمک کند.

مکمل های هموروئید را از کجا بخریم؟

برخی از محصولات هستند که به درمان و بهبود هموروئید کمک می کنند. این مکمل ها به شرح زیر هستند:

برای تهیه این مکمل ها و مکمل های دارویی دیگر می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی

سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.