مکمل تقویت قوای جنسی

خواص شگفت انگیر جعفری برای بدن

خواص جعفری

جعفری یکی از سبزیجاتی است که آنطور که باید در برنامه غذایی ما جایی ندارد. این گیاه گلدار و بومی منطقه مدیترانه است و به صورت گسترده در غذاهای اروپای شرقی، امریکایی و اروپایی استفاده می شود. این گیاه سبز رنگ است و سه نوع مختلف دارد:

  • جعفری برگ مجعد: به این نوع، جعفری معمولی نیز می گویند و رایج ترین نوع جعفری محسوب می شود و به صورت چاشنی در خورشت، سوپ و غذاهای دیگر کاربرد دارد.
  • جعفری صاف یا تخت: به این نوع جعفری نوع ایتالیایی نیز می گویند و طعم آن قوی تر از جعفری برگ مجعد است.
  • جعفری هامبورگ: به این نوع جعفری ریشه شلغم یا جعفری آلمانی می گویند که چندان متنوع نیست. از ریشه این جعفری به جای برگ ها استفاده می شود و به صورت بو داده، سرخ یا خرد شده به غذا اضافه می شود.

جعفری چه خواصی برای بدن دارد؟

جعفری به دلیل مقدار بالای ویتامین K در ترکیب خود، خواص بی نظیری برای بدن دارد. ویتامین C این سبزی سه برابر پرتقال است و سرشار از مواد دیگری همچون ویتامین A، مس، آهن و اسید فولیک می باشد. در ادامه به خواص شگفت انگیز این ماده اشاره خواهیم کرد:

مبارزه با بیماری سرطان

یک تیم تحقیقاتی تشکیل شده از دانشمندان در موسسه فیزیک و تکنولوژی مسکو معتقد است جعفری حاوی ترکیبی به نام کارنوسول است که می تواند برای مبارزه با سرطان مفید باشد. جعفری همچنین حاوی فلاونوئیدهاست که مانع از تکثیر سلول های سرطانی می شوند. در جعفری لیتولئین نیز یافت می شود که از بروز سرطان جلوگیری می کند. جعفری همچنین حاوی “اپی ژنین” است که در مطالعات آزمایشگاهی توانسته بیش از 86 درصد سلول های سرطانی را نابود کند.
باید در نظر داشت جعفری در فرآیند پخت می تواند مواد مغذی خود را از دست بدهد و به همین دلیل باید خام مصرف شود.

خواص جعفری

افزایش ایمنی بدن

از آنجا که جعفری حاوی مقادیر بالایی ویتامین C می باشد در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد.

بهبود سلامت استخوانها

میزان بالای ویتامین K در جعفری باعث بهبود سلامت استخوان ها می شود. این ویتامین در حفظ تراکم استخوان و مبارزه با شکستگی استخوان بسیار ضروری است. ترکیب جعفری می تواند از جذب مجدد و بیش از حد استخوان جلوگیری کند و با اینکار به سلامت استخوان ها یاری رساند. همچنین در جعفری اپی ژنین موجود است که می تواند به تعادل دو نوع سلول osteoblasts (استخوان ساز یا استئوبلاست) و osteoclasts (استخوان‌ کاه یا استئوکلاست‌) یاری رساند. این سلول ها برای تشکیل و نگهداری استخوان ها لازمند و عدم تعادل آنها می تواند منجر به اختلالات متابولیک استخوان مانند پوکی استخوان و بیماری استئوپتروز گردد.

مبارزه با التهاب

اپی ژنین جعفری خواص ضد التهاب دارد و فلاونوئیدها جعفری نیز برای مبارزه با التهاب بسیار مفید می باشند. به همین دلیل از جعفری برای درمان التهاب کلیه و مثانه که می توانند باعث بروز سنگ و سنگریزه در آن شوند استفاده می شود. ویتامین C و کورستین موجود در جعفری نیز در کاهش التهاب بسیار موثرند.

کمک به درمان کم خونی

جعفری سرشار از آهن است و می تواند به درمان این مسئله یاری رساند. مطالعات نشان داده اند برگ جعفری خواص ضد کم خونی دارد و سطح بالای ویتامین C در جعفری به جذب بیشتر آهن آن یاری می رساند.

بهبود هضم

از جعفری به دلیل فیبر آن برای درمان سوء هاضمه، نفخ شکم و قلنج نیز استفاده می شود. فیبر باعث حرکت آرام و نرم غذاها در دستگاه گوارش می گردد و عملکرد گوارش را بهبود می بخشد.

بهبود سلامت کلیه

جعفری به دلیل وجود دو ماده آپیول و میریستیسین خواص ادرارآور دارد. این گیاه همچنین در دفع سنگ کلیه و سنگ های صفراوی بسیار موثر می باشد.

خواص جعفری

بهبود بهداشت دهان

جعفری از طریق فرآیندی به نام دئودورانت آنزیمی می تواند باعث کاهش بوی بد دهان شود. این تاثیر جعفری به صورت کوتاه مدت است. همچنین از آنجا که تنفس بد بو می تواند ناشی از وجود اختلال در روده ها باشد خواص جعفری در بهبود عملکرد دستگاه گوارش می تواند بر بوی بد دهان که ناشی از اختلالات گوارشی است تاثیر غیر مستقیم بگذارد.

بهبود سلامت غدد

مطالعات نشان داده اند مصرف جعفری می تواند در کاهش غدد ورم کرده و بزرگ موثر باشد. همچنین جعفری در از بین بردن سموم آبکی و مخاط اضافی نیز بسیار مفید است. استفاده از این گیاه می تواند باعث تسکین غدد فوقانی شود.

آیا مصرف جعفری عوارضی دارد؟

جعفری اگر بیش از حد استفاده شود ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد:

  • حساسیت پوستی: استفاده از روغن دانه جعفری می تواند باعث حساس شدن پوست به آفتاب و بروز خارش شود.
  • فشار خون بالا: ممکن است در مواردی جعفری باعث افزایش سدیم در بدن شود و فشار خون را بالا ببرد.
  • اثر متقابل در جراحی: جعفری می تواند در کاهش سطح گلوکز در خون تاثیر داشته باشد و در کنترل قند خون در حین جراحی تداخل ایجاد کند. بنابراین دو هفته پیش از عمل جراحی از مصرف آن خودداری کنید.
  • بیماری های کلیوی: مصرف جعفری می تواند اثرات مثبت و منفی برای کلیه ها داشته باشد. هر چند برخی مطالعات نشان داده اند مصرف جعفری برای سلامت کلیه ها موثر است اما ممکن است در مواردی تاثیرات منفی داشته باشد.
  • در بارداری و شیردهی: مصرف بیش از حد جعفری ممکن است اثرات منفی در این دوره برای مادر و کودک داشته باشد و نباید در مصرف آن زیاده روی شود.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.