مکمل تقویت قوای جنسی

پسوریازیس ناخن و راه های درمان آن

nail psoriasis 2

بسیاری مواقع بیماری پسوریازیس، ناخن ها را درگیر می کند. پسوریازیس بیماری مزمن سیستم ایمنی بدن است و سبب می شود سلول های پوستی بیش از حد تولید شوند و این مسئله باعث تشکیل پوسته های قرمز رنگ، لکه های سفید و نقره ای رنگ یا تاول بر روی پوست گردد. بیماری پسوریازیس می تواند در بسیاری نقاط بدن بروز یابد و زمانی که ناخن ها را درگیر کند باعث پسوریازیس ناخن می شود. در ادامه با این بیماری بیشتر آشنا خواهید شد.

قرص پوست مو و ناخنشما می توانید جهت خرید قرص پوست مو و ناخن از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

پسوریازیس ناخن چیست؟

پسوریازیس ناخن ناشی از پسوریازیسی است که پوست زیر ناخن را درگیر می کند و سپس به ناخن ها صدمه می زند. از آنجا که پسوریازیس یک نوع بیماری پوستی است و زیر ناخن بخشی از پوست است می تواند در این ناحیه رشد کند و ریشه ناخن را درگیر نماید. مطالعات نشان داده اند 80 تا 90 درصد افراد مبتلا به پسوریازیس پلاکی و همچنین 70 تا 80 درصد افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک به پسوریازیس ناخن مبتلا می شوند، برخلاف اینکه تنها 5 درصد مبتلایان به پسوریازیس ناخن به انواع دیگر این بیماری مبتلا می شوند.

علائم پسوریازیس ناخن چیست؟

اگر علائمی را که در ادامه می آیند در ناخن های خود مشاهده می کنید به احتمال دچار پسوریازیس ناخن هستید:

  • تغییرات سطح ناخن: بر اثر این بیماری برآمدگی یا شیار یا حفره های کوچک در سطح ناخن ایجاد می شود.
  • تغییر رنگ ناخن: ناخن ها بر اثر این بیماری به رنگ سفید، زرد یا قهوه ای در می آیند و برخی مواقع نیز نقاط سفید کوچک یا قرمز رنگ زیر ناخن دیده می شود.
  • ضخیم شدن ناخن: تقریبا یک سوم افراد مبتلا ممکن است به عفونت قارچی مبتلا شوند که باعث ضخیم شدن و یا شکننده شدن ناخن می شود.
  • تجمع دبرید: در این حالت مواد سفید و گچ مانندی زیر ناخن جمع می شوند که در نتیجه آن ناخن می تواند از پوست جدا شود.
  • جدا شدن ناخن: ناخن از جای خود شل می شود و می افتد.

پسوریازیس ناخن چگونه درمان می شود؟

پسوریازیس مشکل حادی نیست اما درمان به موقع آن می تواند از وخیم شدنش جلوگیری کند. درمان پسوریازیس ناخن به شکل های زیر می باشد:

استفاده از داروهای موضعی

داروهای موضعی به شکل کرم، پماد یا لاک الکل تولید می شوند و باید حاوی مواد زیر باشند:

  • کلسیپوتریول (calcipotriol)؛
  • تاکرولیموس (tacrolimus)؛
  • کورتیکواستروئیدها (corticosteroids)؛
  • تازاروتین (tazarotene)؛

پسوریازیس ناخن

استفاده از داروهای سیستمیک

در برخی مواقع پسوریازیس ناخن می تواند باعث سخت شدن کار با دست ها یا راه رفتن گردد. در این مواقع استفاده از داروهای سیستمیک توصیه می شوند. این داروها علاوه بر ناخن ها بر روی کل بدن تاثیر دارند.

داروهای بیولوژیکی

برخی از داروهای بیولوژیکی که در درمان پسوریازیس مفید هستند می توانند برای درمان پسوریازیس ناخن نیز مورد استفاده قرار بگیرند.

داروهای تزریقی کورتیکواستروئید

گاهی لازم است پزشک این نوع داروها را در بستر ناخن تزریق کند. استفاده از این روش در کنار استفاده از درمان های موضعی می تواند بسیار مفید باشد.

برداشتن ناخن

در برخی موارد لازم است پزشک با استفاده از روش های جراحی، درمان با اشعه ایکس و استفاده از مقدار زیادی اوره در محل صدمه دیده، ناخن را بردارد.

آیا روش های خانگی برای درمان پسوریازیس ناخن وجود دارد؟

درمان های خانگی اثر چندانی روی درمان پسوریازیس ناخن ندارند و در برخی موارد می توانند باعث حاد شدن مشکل یا بروز عوارض جانبی در ناخن شوند. بنابراین لازم است برای درمان این بیماری حتما با پزشک مشورت گردد. نکاتی که در ادامه می آیند تاثیر درمانی ندارند اما می توانند در حین درمان و مراقبت موثر باشند:

رعایت بهداشت ناخن می تواند از پیشرفت عفونت در ناخن جلوگیری کند. می توانید از روش های زیر برای تمیز نگهداشتن ناخن ها استفاده کنید:

  • ناخن ها را کوتاه نگه دارید.
  • زیر ناخن را با اجسام تیز تمیز نکنید. برای تمیز کردن آلودگی ناخن ها را درون آب حاوی صابون ضد باکتری فرو ببرید.
  • ناخن ها را با مرطوب کننده نرم نگه دارید.
  • اگر ناخن پا دچار پسوریازیس ناخن شده و تماس ناخن با کفش دردآور است از کفش های جادارتر استفاده کنید.
  • هنگام کار با دست و خصوصا شوینده ها از دستکش های ضدحساسیت استفاده کنید.
  • ناخن ها را نجوید.
  • از ناخن های مصنوعی استفاده نکنید زیرا چسب ناخن می تواند به بستر ناخن صدمه بزند و باعث سوزش آن شود.

پسوریازیس ناخن

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

بیماری پسوریازیس ناخن مسری نیست و می تواند با درمان مناسب به خوبی برطرف شود. هر زمان که نشانه های غیرعادی بر روی ناخن خود مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید تا روند درمان سریعتر آغاز شود وا ز پیشرفت بیماری جلوگیری گردد. برخی درمان ها برای این بیماری در برخی افراد اثرگذار نیستند و به همین دلیل باید روند درمان زیر نظر پزشک باشد تا درمان جایگزین پیشنهاد کند.
بهبود علائم پسوریازیس ناخن ممکن است تا یکسال طول بکشد زیرا رشد ناخن بسیار کند است. بنابراین در روند درمان باید صبور باشید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.