مکمل تقویت قوای جنسی

از خواص طالبی و نقش آن در سلامتی بدن چه می دانید؟

طالبی

یکی از میوه های تابستانی پرطرفدار طالبی است. طالبی در واقع از پیوند گرمک و خربزه قندک بدست می آید و طعم شیرین و عطر دلپذیری دارد. بافت و نقش پوست خارجی طالبی بسیار شبیه گرمک است اما رنگ داخل آن زرد روشن تا سبز می باشد. در ادامه به طالبی و مزایای آن برای بدن خواهیم پرداخت.

ارزش غذایی طالبی

طالبی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. در طالبی مقادیر بالایی ویتامین های A، C، کاتنوئید و بسیاری مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و آهن وجود دارد. طالبی کالری کمی دارد، فیبر آن بالاست و چربی یا کلسترول ندارد.

خوردن طالبی چه مزایایی برای بدن دارد؟

ترکیب خاص طالبی باعث می شود این میوه نقش مهمی در بسیاری از عملکردهای بدن داشته باشد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد:

تقویت بینایی

طالبی حاوی مقادیر بالایی ویتامین A و کاروتنوئیدهایی است که برای حفظ سلامت چشم ها بسیار مفیدند. ترکیب لوتئین و زآگزانتین در طالبی نیز می تواند به فیلتر کردن اشعه های مضر نورآبی کمک نماید. به گفته پزشکان این ترکیب قوی در طالبی باعث می شود از چشم ها در برابر آسیب ناشی از تخریب ماکولای چشم مرتبط با سن یاری رساند. بتاکاروتن طالبی نیز در جلوگیری از بروز دژنراسیون ماکولا، آب مروارید و آسیب پذیری چشم در برابر اشعه فرابنفش (UV) موثر می باشد.

جلوگیری از ابتلا به آسم

مطالعه انجام شده بر روی حیوانات نشان داده است مصرف مقدار قابل توجهی بتاکاروتن می تواند از بروز آسم در آنها جلوگیری کند. یک فنجان یا 177 گرم طالبی حاوی 3580 میکروگرم بتاکاروتن است. این میزان بالا ممکن است بتواند در جلوگیری از ابتلا به آسم موثر باشد. علاوه بر بتاکاروتن، طالبی حاوی ویتامین C است که در محافظت از بدن در برابر آسم موثر است. بسیاری پزشکان استفاده از مکمل های ویتامین C را برای درمان آسم پیشنهاد می دهند و از آنجا که یک فنجان طالبی حاوی 65 گرم ویتامین C است مصرف این میوه می تواند در پیشگیری از آسم موثر باشد.
در طالبی ماده دیگری به نام کولین نیز وجود دارد که آنتی اکسیدان است. مطالعه انجام شده در سال 2010 بر روی مبتلایان به آسم نشان داد مبتلایانی که این ماده را دریافت کرده اند با کاهش التهاب در بدن مواجه شده اند. هنوز به تحقیقات بیشتری برای تایید این مطالب نیاز است زیرا اکثر مطالعات انجام شده بر روی مکمل های آنتی اکسیدانی متمرکزند و این مکمل ها حاوی دوزهای بالاتری از مواد موثر نسبت به منابع غذایی هستند.

طالبی

سلامت قلب

نقش طالبی در بهبود سلامت قلب به دو گونه است؛ از آنجا که طالبی حاوی مقدار بالایی فیبر خوراکی است می تواند به کاهش کلسترول بد در بدن کمک کند و از گرفتگی رگ ها جلوگیری نماید. از طرفی طالبی حاوی پتاسیم است. پتاسیم رگ ها را باز می کند و باعث کاهش فشار خون در بدن می شود. این مسئله می تواند به کاهش بیماری های قلبی- عروقی یا حمله قلبی و سکته یاری رساند.

کمک به سیستم گوارش

در طالبی مقادیر بالایی فیبر خوراکی (فیبر محلول پکتین) وجود دارد. این ماده می تواند به دفع مواد زائد از روده، درمان یبوست و سایر مشکلات مربوط به روده یاری رساند. از طرفی این فیبر احساس سیری در فرد تولید می کند و با جلوگیری از پرخوری می تواند باعث کاهش وزن شود.

جلوگیری از دیابت

طالبی حاوی پکتین است و این ماده می تواند در جلوگیری از ابتلا به دیابت موثر باشد. عملکرد پکتین و سایر گونه های فیبر به این صورت است که به تنظیم جریان قند در دستگاه گردش خون کمک می کنند و خطر افزایش قند خون را کاهش می دهند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

از آنجا که طالبی حاوی مقادیر بالایی ویتامین سی می باشد در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. دیگر موارد مغذی طالبی مانند ویتامین A، کارتنوئید و بیوفلاوونویدها نیز نقش آنتی اکسیدانی دارند و می توانند از بدن در برابر بیماری ها مراقبت کنند. این مواد آنتی اکسیدانی از اثرات مخرب رادیکال های آزاد که باعث ایجاد سلول های سرطانی می شوند جلوگیری می کنند و خطر ابتلا به انواع سرطان های دهان، ریه، روده و سینه را کاهش می دهند.

طالبی

سلامت پوست و مو

از آنجا که طالبی حاوی ویتامین های A و C می باشد نقش مهمی در سلامت پوست و مو دارد. ویتامین A در رشد و نگهداری تمام بافت های بدن نقش دارد و ویتامین C می تواند تولید کلاژن را که جزئی ضروری برای پوست و مو است در بدن افزایش دهد. طالبی همچنین حاوی آب بالایی است که می تواند با آبرسانی به بدن به لطافت و نرمی پوست یاری رساند. روی، سلنیوم، فولات، آهن و ویتامین های گروه B طالبی نیز همگی در بهبود وضعیت پوست نقش مهمی ایفا می کنند.

موارد احتیاطی در مصرف طالبی

  • افراد مبتلا به دیابت نوع 2 یا افرادی که رژیم غذایی کم قند دارند باید در مصرف طالبی احتیاط کنند.
  • بهتر است پوست طالبی پیش از استفاده حتما شسته شود زیرا ممکن است به باکتری آلوده باشد.
  • از آنجا که طالبی حدود 10 درصد پتاسیم مورد نیاز روزانه فرد را تامین می کند اگر فردی از بتابلاکرها استفاده می کند باید طالبی را به اعتدال مصرف کند زیرا میزان بالای پتاسیم می تواند باعث آسیب به کلیه ها شود.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.