مکمل تقویت قوای جنسی

راهکارهای سازمان بهداشت جهانی برای جلوگیری از بیماری فلج اطفال!

راهکارهای سازمان بهداشت جهانی برای جلوگیری از بیماری فلج اطفال!

فلج اطفال یا پولیومیلیت نوعی بیماری است که سلولهای نخاع را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری فلج اطفال مدتهاست که از طریق واکسینه شدن در بسیاری از کشورهای دنیا ریشه کن شده است اما این بیماری در برخی از کشورها مانند افغانستان و پاکستان هنوز وجود دارد. این کشورها باید واکسینه شدن اطفال را در صدر کارهای سلامتی خود قرار دهند تا از بروز این بیماری جلوگیری به عمل آورند.

ویروس فلج اطفال چگونه در بدن عمل می کند؟

ویروس فلج اطفال پس از آنکه وارد بدن شود، ابتدا در گلو تکثیر پیدا می کند. سپس این ویروس از طریق گردش خون یا مایع لنفاف به نخاع می رسد. اگر ویروس فلج اطفال به نخاع برسد به سلولهای نخاع آسیب وارد می کند و همین امر سبب می شود کودک با مشکلات شدیدی در راه رفتن مواجه شود. 7 تا 14 روز طول می کشد تا ویروس علایم خود را در بدن نشان دهد.

علایم اولیه ابتلا به این بیماری همانند بیماری آنفولانزاست. تب، استفراغ، سردرد، سرگیجه، درد شدید، گرفتگی عضلات کمر و گردن از جمله نشانه های اولیه ابتلا به بیماری فلج اطفال هستند. سپس یک هفته طول می کشد تا علایم ویژه بروز پیدا کند.

این علایم عبارتند از درد های شدید عضلانی، اسپاسم شدید عضلات و مشکلات در بلع. اگر کودک در برابر بیماری فلج اطفال واکسینه نشود، یا به شهرهایی که برده شود که خطر این بیماری وجود داشته باشد، احتمال ابتلا کودک به این بیماری بسیار بالا می رود.

به همین دلیل در بسیاری از کشورهای دنیا واکسینه شدن کودک را اجباری کرده اند. زیرا واکسینه شدن برای همیشه خطر ابتلا به بیماری فلج اطفال را از بین می برد.

درمان بیماری فلج اطفال چگونه است؟

متخصصان با بررسی ترشحات گلو، مدفوع، مایع نخاع و یا میزان آنتی بادی های بدن می توانند ابتلا به این بیماری را تشخیص دهند. اگر کودک به بیماری فلج اطفال دچار شده باشد مصرف آنتی بیوتیک آغاز می گردد. همچنین کمپرس آب گرم برای کاهش دردهای عضلانی کودکان مورد استفاده قرار می گیرد.

پزشکان استفاده از کفش های مخصوص را برای جلوگیری از بدشکل شدن پاها توصیه می کنند. اگر ویروس فلج طفال نخاع را درگیر نکرده باشد معمولا بهبودی کامل صورت می گیرد. اما اگر نخاع درگیر شده باشد بیمار فلج می شود و توانایی حرکت را برای همیشه از دست می دهد. گاهی شدت این بیماری به حدی شدید است که بیمار حتی نمی تواند غذا بخورد. همین امر سبب می شود که کودک جان خود را از دست بدهد.

عوارض ناشی از بیماری فلج اطفال کدامند؟

عوارض ناشی از بیماری فلج اطفال کدامند؟

بیمار پس از ابتلا به فلج اطفال باید منتظر عوارض ناشی از این بیماری باشد.

مشکلات در بلع

این بیماران معمولا مشکلاتی در بلع دارند و همین امر غذا خوردن را برای آنها بسیار دشوار می کند.

مشکلات تنفسی

در واقع می توان گفت مشکلات تنفسی از شایع ترین مشکلاتی است که برای این بیماران رخ می دهد. معمولا ریه این بیماران پر از مایع می شود و نفس کشیدن را برای آنها دشوار می کند و خطر خفگی و مرگ وجود دارد.

مشکلات قلبی

کودکانی که به این بیماری مبتلا می شوند معمولا از مشکلات شدید قلبی رنج می برند و همین امر مشکلات فراوان جسمانی را برای آنها به وجود می آورد.

عدم تحرک و آسیب به ارگانهای دیگر در بدن

عدم تحرک یکی از مشکلاتی است که زمینه ساز بروز مشکلات دیگر برای کودکان مبتلا به بیماری فلج اطفال می شود. با توجه به اینکه این بیماران نمی توانند حرکت کنند خون در بدن آنها گردش پیدا نمی کند. عدم رسیدن خون به اندام های بدن سبب می شود که اندام های دیگر نیز نتوانند به خوبی فعالیت کنند و به مروز زمان مشکلات زیادی برای آنها به وجود می آید.

مشکلات گوارشی

این بیماران معمولا از بیماری های گوارشی مانند انسداد روده رنج می برند. همین امر عمل دفع مدفوع را برای آنها بسیار دشوار می کند و زمینه ساز مشکلات زیادی می شود.

بیماریهای کلیوی

این بیماران معمولا از بیماری های کلیوی رنج می برند و خطر از دست دادن کلیه و دیالیز نیز وجود دارد. در واقع باید به این موضوع توجه داشت این که عضلات نقش بسیار مهمی را در بدن دارند و این ویروس عضلات را تحت تاثیر قرار می دهد.

به همین دلیل فلج شدن تنها نمود ظاهری این بیماری است. بلکه تمامی اعضای بدن به نوعی تحت تاثیر ویروس فلج اطفال قرار می گیرند و توانایی های خود را از دست می دهند

راهکارهای سازمان بهداشت جهانی  برای جلوگیری از ابتلا به بیماری فلج اطفال در محیط های آلوده!

سازمان بهداشت جهانی با ارایه راهکارهایی نگرانی خود را از شیوع این بیماری در برخی از نقاط دنیا اعلام کرده است.   با این وجود بهتر است بدانید واکسینه شدن در برابر قطره فلج اطفال این بیماری را تقریبا در تمامی دنیا ریشه کن کرده است. راهکارهای این سازمان برای مقابله با این بیماری بدین صورت است:

  • خانواده ها هوشیار باشند و فرزندانشان را چندین بار واکسینه کنند.
  • دستان خود را مرتبط با آب و صابون بشویید.
  • برای ادرار و یا مدفوع به سرویس بهداشتی بروید.
  • غذاهایی را مصرف کنید که به خوبی پخته شده باشد.
  • آب سالم بنوشید.

این سازمان اعلام می دارد با رعایت این راهکارهای ساده می توانید از ابتلای خود و فرزند دلبندتان به بیماری فلج اطفال جلوگیری به عمل آورید.

دولتها برای پیشگیری از این بیماری چه کاری باید انجام دهند؟

دولتها باید طرح واکسینه شدن همگانی کودکان را برای ریشه کن کردن بیماری فلج اطفال در دستور کار خود قرار دهند. واکسن این بیماری به شکل خوارکی موجود است و تنها دو یا سه قطره از آن می تواند زندگی کودکان را برای همیشه حفظ کند. بسیاری از کشورها برای ریشه کن کردن این بیماری طرح واکسیناسیون را به طور رایگان انجام دادند تا آینده فرزندان خود را تضمین کنند.

سازمان بهداشت جهانی هنوز در مورد ابتلا به این بیماری در برخی کشورها ابراز نگرانی می کند و از تمامی دولتها می خواهد برای رفع همیشگی این بیماری قدم بردارند. در ایران از سال 1373 طرح واکسینه کردن کودکان در برابر این بیماری به اجرا در آمد و اکنون این بیماری از ایران ریشه کن شده است و دیگر هیچ کودکی به بیماری فلج اطفال دچار نمی شود و یا در اثر این بیماری جان خود را از دست نمی دهد.

پیام سازمان بهداشت جهانی در روز جهانی فلج اطفال

سازمان بهداشت جهانی در روز جهانی فلج اطفال در پست اینستاگرام خود اعلام کرد: «تمامی قهرمانان شنل بر تن ندارند!» این سازمان ضمن بزرگداشت این روز در پسن ایسنتاگرام خود بدین صورت ادامه می دهد: « امروز روز جهانی مبارزه با فلج اطفال است. بیش از 18 میلیون نفر به یمن وجود واکسن فلج اطفال و درمانگرانی که مسافتهای طولانی را طی می کنند تا این واکسن را به کودکان برسانند امروزه می توانند لذت قدم زدن را تجربه کنند! آنها ثابت کردند هیچ کوهی خیلی بلند نیست و هیچ صحرایی خیلی طولانی نیست تا بتواند مانع از رفتن آنها و رساندن واکسن فلج اطفال به کودکان باشد! هدف ما برای رساندن رایگان این واکسن به تمامی کودکان تنها با وجود چنین افرادی در چهار گوشه دنیا میسر میشود!»

برای تهیه مکمل های کودکان به کجا مراجعه کنیم؟

برای تهیه مکمل های کودکان مانند مکمل گوارش کودک، مکمل کم خونی کودکان، مکمل اشتها آور کودکان، مکمل رشد کودکان، مکمل حافظه و یادگیری کودک، مکمل خواب آور کودک، مولتی ویتامین کودک و تقویت سیستم ایمنی کودک می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.