احتمال بروز بیماری اسکیزوفرنی در کودک کم خواب!

1پ

خواب مسئله بسیار مهمی در حفظ سلامتی است. این موضوع برای کودکان اهمیت بیشتری دارد. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که اگر کودکی به اندازه کافی نخوابد در آینده دچار مشکلات روانی و جسمانی زیادی می شود. ابتلا به بیماری اسکیزوفرنی و اختلال شخصیت مرزی از جمله مشکلاتی هستند که ممکن است در بزرگسالی و در اثر عدم خواب کافی در کودکی به وجود بیایند.

علایم کودک کم خواب

اگر کودکی نتواند به اندازه کافی بخوابد به زودی این موضوع در رفتار و خلقیاتش بروز پیدا می کند. اگر کودکی بد خلق است و دایما بهانه‌گیری می‌کند یکی از دلایل آن کم‌خوابی است.

همچنین کودکانی که خواب کافی ندارند معمولا به یبوست دچار می‌شوند. مطالعات نشان داده‌اند که این کودکان معمولا از سوهاضمه رنج می‌برند. بنابراین اگر کودک شما به این مشکلات دچار است ممکن است خواب کافی و مناسب نداشته باشد.

برنامه خواب کودکان

به طور کلی نوزادان بیشترین ساعات روز را خواب هستند. خواب نوزاد 4 ماهه معمولا 16 تا 18 ساعت است. هر چقدر که کودک بزرگ‌تر شود ساعات خواب او نیز کمتر می شود. این ساعات به شرح زیر است:

  • نوزاد 4 ماهه: 16 تا 18 ساعت
  • نوزاد 4 تا 12 ماهه: 12 تا 16 ساعت
  • کودک 1 تا 2 ساله: 11 تا 14 ساعت
  • کودک 3 تا 5 ساله: 10 تا 11 ساعت
  • کودک 6 تا 12 ساله: 10 تا 11 ساعت

اگر کودک شما کمتر از این میزان می‌خوابد در طبقه بندی کودک کم خواب قرار می گیرد.

چرا کودک کم خواب می شود؟

شناخت ریشه کم خوابی کودک اهمیت بسیار زیادی دارد. عوامل متعددی وجود دارند که سبب بی خوابی و یا کم خوابی کودکان می شوند اما مهم ترین آنها به شرح زیرند:

  • قرار گرفتن کودک در محیط استرس زا
  • استفاده از مواد غذایی نامناسب مانند نوشیدنی های قند دار
  • مصرف داروهای ضد انعقاد خون
  • مصرف داروهای بیش فعالی و نقص توجه
  • مصرف داروهای ضد افسردگی
  • مصرف داروهای کورتیکواستروئیدها

چرا کودک کم خواب می شود؟

نوزاد در کجا باید خوابانده شود؟

با توجه به این موضوع که نوزاد تازه متولد شده دایما از شیر مادر تغذیه می کند، بهتر است که نوزاد در کنار مادر خوابانده شود. آکادمی پزشکان اطفال در سال 2005 اعلام کرد نوزادان که کنار مادر خود خوابانده می شوند بر اثر خفگی زیر سینه مادر و یا بدن مادر جان خود را از دست می دهند. به همین دلیل بهتر است تختی کنار تخت مادر گذاشته شود و نوزاد بعد از شیر خوردن در آنجا خوابانده شود.

کودک کم خواب معمولا از چه مشکلاتی رنج می برد؟

کودکان کم خواب معمولا علایم مشترکی دارند. اگر کودکی مشکل سوهاضمه دارد و دچار رفلاکس معده می شود معمولا نمی تواند خواب درستی داشته باشد. همچنین مطالعات نشان داده اند گودکانی که از مشکلات تنفسی رنج می برند معمولا نمی توانند به خوبی بخوابند. کودکانی که اشتها خوبی ندارد و به خوبی فعالیت نمی کنند نیز معمولا از مشکل کم خوابی رنج می برند. در صورت مشاهده هر کدام از این علایم بهتر است به پزشک مراجعه شود.

چگونه رفلاکس معده نوزاد را برطرف کنیم؟

احتمال ابتلا اسکیزوفرنی و اختلال شخصیت مرزی در کودک کم خواب!

اخیرا مطالعه ای در زمینه مشکلات کودک کم خواب صورت گرفت و نتایج آن در مجله Jama Psychiatry به چاپ رسید. در این مطالعه مشخص شده بود که رفتارهایی مانند دیر به رختخواب رفتن، خواب نامنظم و بیدارشدنهای مکرر در طول خواب سبب بروز اختلالات روانی شدیدی مانند اسکیزوفرنی و اختلال شخصیت مرزی می شود.

این دو اختلال از اختلالات شدید روانی محسوب می شوند و فرد را با مشکلات زیادی رو به رو می کنند و گاهی این بیماران هرگز درمان نمی شوند. در این مطالعه به همه والدین هشدار داده می شود که نسبت به الگوی خواب کودک خود حساس باشند و اگر کودک کم خواب دارند برای رفع این مشکل به پزشک مراجعه کنند.

عدم تعادل در ترشح هورمونهای کودک کم خواب

هورمون ملاتونین هورمونی است که در شب هنگام در بدن ترشح می شود و به بدن کمک می کند به خواب برود. این هورمون نقش زیادی در سلامتی دارد. وقتی کودکی به اندازه کافی نمی خوابد این هورمون به اندازه کافی در بدنش تولید نمی شود و همین امر سلامتی کودک را به خطر می اندازد.

در دوره کودکی و نوجوانی هورمون رشد به خوبی در بدن ترشح می شود. مطالعات نشان داده اند کودکانی که به اندازه کافی نمی خوابند، ترشح این هورمون در بدنشان با مشکلاتی رو به رو می شود. همین امر سبب می شود که کودک رشد جسمی و ذهنی خوبی نداشته باشد. کم خوابی خطر ابتلا به چاقی را در کودکان افزایش می دهد.

چگونه الگوی رفتار کودک کم خواب را تغییر دهید؟

برای اینکار بهتر است به موارد مهمی توجه داشته باشید. معمولا کودکانی که تحرک کافی ندارند دیر به خواب می روند. امروزه اغلب کودکان وقت خود را با بازیهای کامپیوتری می گذرانند. همین امر سبب می شود که بدنشان خسته نشود و دیر به خواب بروند. بنابراین با افزایش تحرک بدنی می توان به رفع مشکلات کودک کم خواب کمک کرد.

مسئله بعدی که باید به آن توجه داشته باشید درست کردن محیطی امن برای خواب کودک است. بهتر است اتاق خواب کودک آرام باشد و وسایل الکترونیک در آنجا قرار نداشته باشند. اگر کودک شما از تاریکی می ترسد، چراغ خوابی را در اتاق بگذارید تا امنیت او تامین شود.

همچنین گاهی رفتارهای نامناسب والدین مانند دیر شام خوردن و تا دیروقت بیدار ماندن و تلویزیون نگاه کردن سبب می شود کودک نیز به این رویه عادت کند. اگر کودکی در خانه دارید بهتر است الگوی رفتاری خود را تصحیح کنید.

مکمل کودکان را از کجا بخرم؟

برای تهیه مکمل غذای کودک مانند مکمل گوارش کودک، مکمل کم خونی کودکان، مکمل اشتها آور کودکان، مکمل رشد کودکان، مکمل حافظه و یادگیری کودک، مکمل خواب آور کودک، مولتی ویتامین کودک و تقویت سیستم ایمنی کودک می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.