مکمل تقویت قوای جنسی

بیماری مقاربتی یا اس تی دی چیست؟ بیماری جنسی و بدون علائم

بیماری اس تی دی، بیماری شایع جنسی و بدون علائم!

بیماری اس تی دی یک بیماری شایع جنسی است که علت اصلی آن عفونت با انگلی تک یاخته ای به نام تریکومونیازیس است. زنانی که به این بیماری مبتلا می شوند ترشحاتی بد بو از واژن دارند و دائما در دستگاه تناسلی خود احساس خارش می کنند. همچنین، ادرار این زنان دردناک می شوند. اگر زنان باردار باشند و به این بیماری مبتلا شوند خطر زایمان زود رس افزایش پیدا می کند. مردانی که به این بیماری دچار می شوند، معمولا هیچ علائمی ندارند. وقتی شخصی به این بیماری مبتلا می شود، شریک جنسی او نیز باید درمان شود. روش درمان بیماری اس تی دی معمولا مصرف مگادوز مترونیدازول است. همچنین، شرکای جنسی باید در طول روابط خود از کاندم استفاده کنند.

WhatsApp Image 2022 07 24 at 2.36.32 PM 1شما می توانید جهت خرید محصولات بهداشت بانوان از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علائم بیماری اس تی دی

با توجه به این موضوع که شناخت علائم بیماری نقش مهمی در درمان بیماری دارد، بهتر است با علائم هر بیماری آشنا شوید. بسیاری از زنان و مردان مبتلا به این بیماری علائمی ندارند و وقتی این بیماری حاد می شود، علائم مشخص می شوند. علائم تریکومونیازیس (بیماری اس تی دی) در زنان به شرح زیرند:

  • ترشحات واژن غالباً با بوی بد (که ممکن است سفید، خاکستری، زرد یا سبز باشند)
  • التهاب دستگاه تناسلی
  • سوزش و خارش دستگاه تناسلی
  • درد همراه با ادرار
  • درد در مقاربت جنسی

تریکومونیازیس به ندرت در مردان علائمی ایجاد می کند. برخی از علائم این بیماری در مردان به شرح زیرند:

  • تحریک داخل آلت تناسلی مرد
  • سوزش در ادرار
  • سوزش بعد از انزال
  • سوزش در هنگام تخلیه از آلت تناسلی مرد

علت بیماری تریکومونیازیس چیست؟

بیماری اس تی دی، همانطور که در ابتدای این گزارش به آن اشاره کردیم، در اثر انتقال نوعی انگل در حین رابطه جنسی به وجود می آید. مشخص نیست که چقدر طول می کشد پس از ورود این انگل به درون بدن، عفونت شروع شود، اما بررسی های آماری نشان می دهند که علائم اولیه این بیماری معمولا 4 تا 28 روز پس از ورود این انگل به درون بدن مشخص می شوند.

چه عواملی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند؟

با توجه به این موضوع که بیماری اس تی دی یک بیماری جنسی است، بی احتیاطی در برقراری رابطه جنسی سالم، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. به طور کلی، در تمامی بیماریهای جنسی، اگر افراد بیش از یک شریک جنسی داشته باشند، خطر ابتلا به آن بیماری افزایش پیدا می کند. از عوامل دیگر ابتلا به این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

عوارض ابتلا به بیماری تریکومونیازیس

اگر زنی باردار باشد و به این بیماری مبتلا شود، خطر زایمان زودرس افزایش پیدا می کند. همچنین، خطر تولد نوزاد کم وزن وجود دارد. همچنین، این عفونت می تواند خطر ابتلا به بیماریهای دیگر جنسی از جمله بیماری ایدز را افزایش دهد. عوارض دیگر ابتلا به این بیماری به شرح زیرند:

  • انسداد لوله فالوپ به دلیل بافت اسکار
  • ناباروری
  • درد مزمن شکم یا لگن

تشخص بیماری اس تی دی

پس از مشاهده علائم اولیه، شخص باید برای درمان به پزشک مراجعه کند. پزشک آزمایشات متفاوتی را تجویز می کند که برخی از آنها عبارتند از:

  • کشت های سلولی
  • آزمایشات آنتی ژن (در صورت وجود انگل تریکوموناس، آنتی بادی ها متصل می شوند و همین امر باعث تغییر رنگ می شود)
  • بررسی نمونه های مایع واژن
  • بررسی ترشحات مجرای ادرار

تریکومونیازیس یا بیماری اس تی دی چگونه درمان می شود؟

تریکومونیازیس چگونه درمان می شود؟

تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک قابل درمان است. اولین دارویی که برای درمان تجویز می گردد مترونیدازول یا تینیدازول است. در 24 ساعت اول پس از مصرف مترونیدازول یا 72 ساعت اول پس از مصرف تینیدازول از مصرف الکل خودداری کنید. زیرا مصرف الکل می تواند سبب بروز حالت تهوع و استفراغ شود. این بیماری معمولاً طی یک هفته بهبود می یابد. پیشنهاد می شود سه ماه پس از درمان برای چک آپ مجددا به پزشک مراجعه کنید.

پیشگیری

بهترین روش پیشگیری از ابتلا به این بیماری محدود کردن شرکای جنسی است. همچنین، افراد در طول رابطه جنسی باید از کاندوم استفاده کنند.

سوالات پرتکرار در مورد بیماری اس تی دی

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار شما در این زمینه پاسخ دهیم.

آیا مردان این بیماری را انتقال می دهند؟

اگر مرد و یا زنی به این بیماری مبتلا باشد، در طول رابطه جنسی این بیماری را به شریک جنسی خود انتقال می دهد.

آیا بیماری تریکومونیازیس جدی است؟

اگر این بیماری درمان نشود، می تواند سبب ناباروری شود. اما درمان این بیماری ساده است و با مصرف آنتی بیوتیک مصرف شود.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.