مکمل تقویت قوای جنسی

ذرت شیرین؛ فواید و عوارض احتمالی آن

sweet corn 4

ذرت شیرین در وعده غذایی بسیاری از افراد استفاده می شود. ذرت بسیار مغذی است و فواید بسیاری برای بدن دارد. این ماده غذایی یک میان وعده بسیار مغذی و لذیذ است که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و می تواند نقش مهمی در بهبود عملکرد بدن ایفا کند. در این مقاله به خواص ذرت شیرین بیشتر خواهیم پرداخت.

ذرت شیرین چه خواصی برای بدن دارد؟

ذرت شیرین می تواند اثرات مفیدی برای بدن داشته باشد که مهم ترین آنها به شرح زیر است:

مفید برای پوست

ذرت شیرین می تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت پوست داشته باشد:

  • بهبود بافت پوست

روغن ذرت می تواند با ماساژ روی پوست باعث بهبود بافت آن شود. این روغن باعث درخشندگی و زیبایی دو چندان پوست می شود.

  • کمک به کند شدن فرآیند پیری پوست

ذرت شیرین سرشار از آنتی اکسیدان است و نقش مهمی در جوانی و سلامت پوست دارد.

ذرت شیرین

  • برطرف کننده جای جوش

ذرت شیرین می تواند اسکار جوش را برطرف کند. ذرت شیرین حاوی مقدار بالایی ویتامین E است و گذاشتن خمیر آن بر روی پوست می تواند برای درمان جوش موثر باشد.

مفید برای موها

ذرت شیرین خواص بی نظیری برای موها دارد:

  • استحکام بخش تارهای مو

ذرت شیرین حاوی لیکوپین، ویتامین C و آنتی اکسیدان های مختلف است و می تواند در استحکام تارها و ریشه مو مفید باشد.

  • افزایش دهنده گردش خون مویرگی

روغن ذرت می تواند به افزایش گردش خون در کف سر کمک کند و به این طریق فولیکول ها را برای تولید موهایی سالم و مستحکم آماده کند.

مفید برای سلامت کلی بدن

ذرت شیرین می تواند به شکل های متفاوتی در سلامت عمومی بدن موثر باشد:

  • کاهش کلسترول خون

ذرت شیرین می تواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند. این ماده غذایی حاوی فیبر محلول است که در جریان خون به یک ترکیب ژله مانند تبدیل می شود. این ژل باعث جذب کلسترول بد خون می شود. همچنین ذرت حاوی کاروتنوئیدها و بیوفلاونوئیدهایی که در کاهش کلسترول موثرند.

  • کمک به سلامت قلب و عروق

ذرت شیرین حاوی روغنی است که ترکیب خوبی از اسیدهای چرب مانند امگا 3 دارد. اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شوند و به همین دلیل ذرت شیرین می تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند. اسیدهای چرب امگا 3 در از بین بردن اسیدهای چرب مضر مانند کلسترول بد بسیار مفیدند و باعث می شوند خطر حمله قلبی کاهش یابد. ذرت شیرین در جلوگیری از بیماری آترواسکلروز نیز مفید است. این بیماری در نتیجه جمع شدن کلسترول در دیواره عروق ایجاد می شود.

ذرت شیرین

  • جلوگیری از کم خونی

ویتامین B12، آهن و اسید فولیک موجود در ذرت نقش مهمی در جلوگیری از کم خونی بدن دارند.

  • بهبود بینایی

بتاکاروتن موجود در ذرت شیرین در تولید ویتامین A تاثیر دارد. این ویتامین نقش مهمی در بینایی دارد و در سلامت چشم موثر است. از طرفی کاروتنوئیدهای موجود در ذرت شیرین احتمال ابتلا به بیماری تباهی لکه زرد را کاهش می دهند.

  • بهبود هضم

از آنجا که ذرت شیرین حاوی فیبر محلول است می تواند به هضم کمک کند و از یبوست جلوگیری نماید. همچنین این ماده غذایی برای افراد دچار سندرم روده تحریک پذیر و اسهال نیز مفید است.

  • کمک به کنترل دیابت

در ذرت شیرین ترکیبات فتوشیمیایی وجود دارند که مسئول تنظیم ترشح انسولین هستند. شاخص گلیسمی ذرت شیرین 58 است و یک سوپر فود برای افراد مبتلا به دیابت است. ترکیبات فتوشیمیایی فنولیک ذرت نیز برای کنترل فشار خون بالا موثرند.

ذرت شیرین

آیا ذرت شیرین عوارضی دارد؟

ذرت به صورت کلی ماده غذایی بی خطری است اما باید در مورد مصرف آن به نکات زیر نیز توجه داشت:

  • ذرت حاوی برخی مواد ضد مغذی است

ذرت شیرین نیز مانند باقی غلات حاوی اسید فیتیک است. این ماده در جذب مواد معدنی وعده های غذایی مانند آهن و روی در بدن اختلال ایجاد می کند. این مسئله در یک رژیم متعادل مشکلی ایجاد نمی کند اما می تواند در کشورهایی که غلات و حبوبات منبع اصلی غذا هستند مشکل ساز شود. خیساندن، جوانه زدن و تخمیر ذرت، سطح اسید فیتیک آن را به مقدار بالایی کاهش می دهد.

  • آلودگی توسط قارچ ها

برخی از حبوبات و غلات مستعد آلودگی با قارچ هستند. سموم مختلفی توسط قارچ ها تولید می شوند که مایکوتوکسین نامیده می شوند. این ماده می تواند برای سلامتی مضر باشد. مایکوتوکسین در تمام غلات ذخیره شده موجود است اما اثرات نامطلوب آن بر سلامتی با مصرف ذرت و یا محصولات ذرت ارتباط دارد.

بسیاری از کشورهای توسعه یافته سطح این ماده را در مواد غذایی کنترل می کنند و از استراتژی های پیشگیرانه موثر مانند استفاده از قارچ کش ها و تکنیک های خشک کردن برای کنترل این موضوع استفاده می شود.

  • عدم تحمل ذرت

عدم تحمل گلوتن یا سلیاک یک بیماری نسبتا شایع است. این مسئله باعث حساسیت به گلوتن موجود در گندم، چاودار و جو می شود. ذرت حاوی پروتئین هایی به نام زین است که مربوط به گلوتن می باشند. در مطالعه ای نشان داده شد ذرت می تواند در زیرگروهی از افراد مبتلا به بیماری سلیاک باعث واکنش التهابی شود. هر چند واکنش به زین بسیار کمتر از گلوتن بوده است.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.