تنگی مجرای ادرار شامل زخم هایی می شود که در لوله ادرار وجود دارند و مثانه را محدود می کنند و مشکلاتی نظیر التهاب و عفونت را به وجود می آورند. این امر می تواند شرایط بسیار سختی را برای بیمار ایجاد کند و درمان آن یکی از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. اگر این بیماری درمان نشود می تواند خطرناک باشد.
شما می توانید جهت خرید قرص پروستات از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
علائم این بیماری کدامند؟
علائم و نشانه های این بیماری به شرح زیرند:
- کاهش جریان ادرار
- تخلیه ناقص ادرار از مثانه
- پاشش جریان ادرار
- مشکل در فشار دادن یا درد هنگام دفع ادرار
- تکرر ادرار
- عفونت مجاری ادراری
علائم تنگی مجراری ادرار در زنان
تنگی مجرای ادرار در مردان بسیار بیشتر از زنان است. علائم این بیماری در زنان و مردان یکسان است.
چه عواملی سبب بروز تنگی ادرار می شوند؟
بافت اسکاری که می تواند مجاری ادراری را تحت تاثیر قرار دهد می تواند به دلایل زیر رخ دهد:
- انجام روش های درمان پزشکی مانند قرار دادن ابزاری مانند آندوسکوپ در مجرای ادرار است
- استفاده متناوب یا طولانی مدت از لوله وارد شده در مجرای ادرار برای تخلیه مثانه
- ضربه یا آسیب به مجرای ادرار یا لگن
- بزرگ شدن پروستات یا جراحی برای برداشتن یا کاهش بزرگی غده پروستات
- سرطان مجرای ادرار یا پروستات
- ابتلا به عفونتهای مقاربتی
- پرتو درمانی
چگونه تنگی مجرای ادرار تشخیص داده می شود؟
پزشک برای تشخیص تنگی مجرای ادرار از روش های متعددی استفاده می کند. به طور مثال پزشک در اولین قدم پیشنهاد می دهد که ادرار در یک دستگاه جمع آوری شود تا میزان آن سنجیده شود. کاهش میزان ادرار می تواند نشانه ای از بروز این بیماری باشد. همچنین، ممکن است پزشک سونوگرافی را تجویز کند. در این شرایط با توجه به این موضوع که ادرار از دستگاه ادراری به طور کامل خارج نمی شود، ممکن است پزشک سونوگرافی انجام دهد تا مطمئن شود که آیا ادرار در مثانه باقی مانده است یا خیر.
روش دیگری که برای تشخیص تنگی مجرای ادرار به کار می رود تصویر برداری با اشعه ایکس است. در این روش کل نواحی درونی ادراری مشخص می شوند و اگر زخمی در مجرای ادرای وجود داشته باشد، مشخص می گردد و پزشک می تواند حدسیات خود را در مورد تنگی مجرای ادرار تایید کند.
سیستوسکوپی روشی است که در آن یک دوربین کوچک، انعطاف پذیر و به نام سیستوسکوپ به آلت تناسلی وارد می شود. این روش به پزشک اجازه می دهد تا داخل مجرای ادرار را ببیند. این عمل در مطب پزشک انجام می شود و به طور معمول پنج تا 10 دقیقه طول می کشد. قبل از عمل، ژل لیدوکائین (دارویی بی حس کننده) به مجرای ادرار وارد می شود و به پزشک اجازه می دهد سیستوسکوپ را با ناراحتی کمتری به مثانه منتقل کند.
درمان تنگی مجرای ادرای
پس از آنکه هر یک از روشهای بالا تایید کردند که فرد مراجعه کننده به این بیماری مبتلا است، پزشک روش های مختلف درمانی را پیشنهاد می دهد. در این روش ها مجاری ادرای گشاد می شوند تا فرد به راحتی بتواند ادرار را از مثانه خود خارج سازد. جراحی گزینه ای است که معمولا برای درمان این بیماری پیشنهاد می شود. در این روش پزشک با استفاده از ابزار های خاص بافت اسکار را جدا می کند و انسداد مجاری ادرار را از بین می برد. پس از عمل جراحی سوند به مدت 3 تا 5 روز به بیمار متصل است و ادرار را از بدن وی خالی می سازد. شایع ترین مشکلی که ممکن است پس از این عمل رخ دهد بازگشت مجدد تنگی است.
اگر این امر رخ دهد، ممکن است نیاز به بازسازی مجاری ادرار باشد. در برخی موارد، مجرای ادرار با برداشتن بافت اسکار و سپس بخیه زدن انتهای مجرای ادرار به هم بازسازی می شوند. در صورت عدم امکان انجام این عمل، مجرای ادرار با استفاده از پوشش داخلی گونه یا فلپ های پوستی از آلت تناسلی یا بیضه بازسازی می شود. این روش نوع متفاوتی از درمان مجاری ادرای است.
روشهای دیگر برای درمان تنگی مجرای ادرا
روش های درمانی دیگر برای درمان تنگی مجرای ادرار به شرح زیر هستند:
- اتساع یا دیلاتاسیون مجرای ادرا ( در این روش از سوندهای فلزی یا فیلی به تدریج برای باز کردن راه ادرار استفاده می شود. بهتر است قطر این سوندها زیاد باشد تا به مجرای ادرار آسیب وارد نکند)
- اورتروتومی داخلی ( این روش یک روش جراحی است که برای درمان بیماری تنگی مجرای ادرار استفاده می شود. این جراحی به صورت سرپایی انجام می شود و شامل استفاده از یورتروتوم یا یک چاقوی جراحی است که از طریق سیستوسکوپ عبور داده می شود تا مجاری ادرار باز شود. پزشک در این روش از بریدن بسیار عمیق پرهیز می کند تا باعث انحراف آلت و یا گسترش فیبروز نشود)
- استنت های مجرا ( در این روش استنت دائم در داخل مجاری ادرای گذاشته می شود. این استند از جنس تیتانیوم است که با استفاده از سیستوسکوپی در داخل مجرای ادرای کار گذاشته می شود)
چگونه می توانم از تنگی مجرای ادرار جلوگیری کنم؟
با توجه به این موضوع که تنگی مجرای ادرا می تواند به شدت سلامتی را تحت تاثیر قرار دهد، شما می توانید با انجام برخی از راهکارها از بروز این بیماری جلوگیری کنید. شما باید مراقب لگن خود باشید و اجازه ندهید لگن تحت فشار قرار گیرد. همچنین، نباید اجازه دهید اندام های تناسلی و یا کلیه شما عفونی شود. در غیر این صورت خطر ابتلا به این بیماری افزایش پیدا می کند.
مکمل های دارویی را از کجا سفارش دهیم؟
برای خرید مکمل های دارویی مانند قرص تقویت سیستم ایمنی بدن و قرص سنگ کلیه می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.
مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- کپسول پروستافیت روغن دانه کدو تنبل یوروویتال
- قرص روکشدار پروستاتان گل دارو
- کپسول پروستافورت نوتراکس
- کپسول پروستات فید نیو بهار پایا
[…] تنگی مجرای ادرار خطرناک […]