مکمل تقویت قوای جنسی

چرا شناخت احساسات مهم است؟

شناخت احساسات

شناخت احساسات از آنجا که نقش بزرگی بر تصمیم گیری های ما در زندگی دارد می تواند بسیار مهم باشد. ما بر اساس احساسات خود که می تواند عصبانیت، خوشحالی، بی حوصلگی، غم و نا امیدی باشند تصمیم می گیریم و به همین دلیل باید نسبت به آنها آگاه باشیم. در این مقاله به موضوع شناخت احساسات پرداخته ایم تا بتوانید درک بهتری از آنها داشته باشید.

احساسات چیست و چند بخش دارد؟

به واکنش درونی فرد در برابر موقعیت ها و رویدادهای زندگی احساس گفته می شود. احساسات از سه جزء تشکیل شده اند:

تجربه ذهنی: احساسات می توانند در اندازه و شدت های مختلفی حس و تجربه شوند. در تمام دنیا تنها چند نوع احساس اصلی وجود دارد. احساسات گاهی می توانند به تنهایی یا گاه به صورت ترکیبی در فرد ایجاد شوند؛ به طور مثال فرد در هنگام ازدواج می تواند هم خوشحال باشد و هم احساس ترس داشته باشد.
تجربه فیزیکی: احساسات می توانند از لحاظ فیزیکی روی ما تاثیر بگذارند. بطور مثال تپش قلب، عرق کردن کف دست یا دل پیچه عکس العمل های فیزیکی ما به احساسات هستند.
پاسخ عملی: نوع رفتار یا بیان ما نسبت به احساسات پاسخ های عملی ما هستند. به طور مثال ما در هنگام خوشحالی می خندیم.

انواع احساسات اصلی انسان که در شناخت احساسات مهم هستند:

در تمام فرهنگ های مختلف جهان 6 احساس به عنوان حس های اصلی و پایه شناخته می شوند:

شادی

یکی از اصلی ترین احساسات شادی است. این احساس نقش مستقیمی روی طول عمر انسان و رضایت از زندگی دارد و نبود آن می تواند لطمات روحی و جسمی فراوانی به فرد بزند.

غم

غم و اندوه با علائمی همچون احساس گناه، یاس، ناامیدی از زندگی و بی علاقگی شناخته می شود. غم می تواند گذرا باشد، اما زمانی که طولانی شود می تواند باعث بروز افسردگی گردد.

انزجار

انزجار بر اثر تجربه فیزیکی با چیزی ناخوشایند ایجاد می شود.

تعجب

تعجب به طور معمول گذراست و می تواند منفی، مثبت یا خنثی باشد. تعجب یا غافلگری می تواند باعث ایجاد حس مبارزه یا فرار در فرد شود. زمانی که فرد غافلگیر می شود در بدنش آدرنالین ترشح می شود و این ماده می تواند باعث شود فرد برای فرار یا مبارزه آماده شود.

ترس

ترس احساس ما به یک خطر یا تهدید است. ترس می تواند در مواقعی لذت بخش باشد و باعث تجربه های لذت بخش مانند دیدن یک فیلم ترسناک یا فعالیت های ترس آور مانند چتربازی شود.

خشم

خشم احساسی بسیار قوی است و با نا امیدی، خصومت، آشفتگی و مخالفت با دیگران شناخته می گردد. خشم نیز می تواند فرد را برای فرار یا مبارزه تحریک کند. خشم درصورت عدم کنترل می تواند باعث پرخاشگری شود.

شناخت احساسات

راه هایی برای درک و شناخت احساسات

برای شناخت احساسات راه های متفاوتی وجود دارد. شناخت احساسات به این دلیل مفید است که می تواند به ما در کنترل آنها یاری رساند. زمانیکه ما به احساسات خود آگاهی داشته باشیم می توانیم آنها را کنترل کنیم و اسیر آنها نشویم. برای شناخت احساسات می توان از روش های زیر استفاده کرد:

آشنایی با تفکرات عاطفی

بسیاری مواقع ما می توانیم از طریق رفتارمان و نوع واکنش به رخداهای بیرونی، به شناخت احساسات دست یابیم. به طور مثال رفتارهای زیر می تواند ناشی از احساسات خاصی باشند:

  • فاجعه سازی: احساسات شدید منفی باعث این رفتار می شود.
  • تفکر سیاه و سفید: عدم انعطاف پذیری و سخت گیری باعث دید سیاه و سفید می شود.
  • تفکر پارانوئید: هنگام آسیب پذیری این رفتار را نشان می دهیم.

با خود مهربان باشید

مهربانی با خود باعث می شود شناخت احساسات راحت تر رقم بخورد. اینکار کمک می کند به احساسات، تجربه ها و خاطرات خود نزدیک تر شوید، آنها را کشف و درک کنید. برای اینکار بر موقعیت هایی که باعث بروز احساساتی در شما شده تمرکز کنید. آنها را بنویسید. بر روی احساسات خود در هنگام آن رویداد یا در لحظه حال دقت کنید. خود را بابت این احساسات مورد لطف قرار دهید، گویی فرد دیگری دچار آن شده و شما می خواهید با جمله ای دلسوزانه او را آرام کنید. بدانید همه این احساسات طبیعی است و به خودتان مهر دهید.

شناخت احساسات

رفتارهای روزمره خود را ارزیابی کنید

شناخت احساسات روزمره بسیار مهم است. در طول روز احساسات متفاوتی در ما ایجاد می شود و ما بسیاری مواقع به آنها بی توجه هستیم. از آنجا که این احساسات می توانند در طولانی مدت روی ما تاثیر بگذارند بهتر است آنها را ارزیابی کنیم. رویدادهای در طول هفته یا روز خود را مرور کنید. نوع واکنش خود را با آنها مرور کنید اینکه احساسی بوده یا منطقی. دیگران را در مقام ناظر به رفتار خود قرار دهید و نظر آنها را نسبت به رفتار خود در نظر بگیرید.

با خود صحبت کنید

صحبت کردن در رابطه با مشکلات و مسائل خود می تواند به شناخت احساسات کمک کند. این کار باعث می شود به صورت متفاوتی به مسئله نگاه کنید. می توانید این صحبت را با کارهای دیگری مانند پیاده روی یا آشپزی همراه کنید. اینگونه می توانید بهتر احساسات خود را بشناسید و درک کنید. صحبت با خود باعث می شود ترس و اضطراب کاهش یابد، منطقی تر به احساسات خود نگاه کنید و با احساسات خود بهتر کنار آیید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی

سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.