مکمل تقویت قوای جنسی

اریتریتول را به صورت کامل بشناسید

erythritol 3

اریتریتول نوعی شیرین کننده کم کالری است. این ماده طعمی همانند شکر دارد و بدون عارضه جانبی خاصی است. در این مقاله به فواید این ماده، عوارض جانبی و نکات دیگر خواهیم پرداخت.

قرص دیابتشما می توانید جهت خرید قرص دیابت به صورت آنلاین از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

اریتریتول چیست؟

اریتریتول یک شیرین کننده است و در دسته الکل های قندی است. بسیاری از تولیدکنندگان از انواع الکل های قندی مانند سوربیتول، زایلیتول و مالتیتول به عنوان شیرین کننده مصنوعی در محصولات فاقد شکر استفاده می کنند. الکل های قندی در بسیاری از میوه ها و سبزیجات به مقدار کم وجود دارند. این مواد ساختار مولکولی خاصی دارند و می توانند باعث تحریک گیرنده های طعم شیرین روی زبان شوند. به نظر می آید که اریتریتول با الکل های قندی دیگر در میزان کالری تفاوت دارد. میزان تفاوت آن به شکل زیر است:

  • قند سفره: 4 کالری در هر گرم
  • زایلیتول: 2.4 کالری در هر گرم
  • اریتریتول: 0.24 کالری در هر گرم

ارزش غذایی اریتریتول

وزارت کشاورزی امریکا برای 1 قاشق چایخوری که حدود 4 گرم است مشخصات زیر را ارائه کرده است:

  • کالری: 0 گرم
  • چربی: 0 گرم
  • فیبر: ۰ گرم
  • پروتئین: ۰ گرم
  • سدیم: ۰ میلی‌‌گرم
  • شکر: ۰ گرم
  • کربوهیدرات: ۴ گرم

فواید اریتریتول برای انسان

اریتریتول می تواند اثرات مثبتی برای بدن داشته باشد. در ادامه با برخی از این فواید آشنا می شوید:

باعث افزایش قند خون یا انسولین نمی شود

بدن انسان آنزیمی برای تجزیه اریتریتول ندارد بنابراین این ماده پس از مصرفدر خون مانده و از طرریق ادرار دفع می شود. آزمایشات حیوانی نشان داده اریتریتول از افزایش قند خون و انسولین جلوگیری می کند. بنابراین این ماده برای افراد درگیر اضافه وزن، دیابت و سایر مشکلات سندرم متابولیک بسیار مفید است و می تواند جایگزین شکرشود.
این ویژگی اریتریتول از این جهت قابل توجه است که الکل های قندی دیگر مانند سوربیتول باعث افزایش قند خون و پاسخ انسولین درهنگام مصرف می شوند.

باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شود

آزمایشات حیوانی روی موش های دیابتی نشان داد اریتریتول در بدن آنها مانند آنتی اکسیدان عمل می کند و باعث کاهش آسیب عروق خونی ناشی از قند بالای خون می شود. در یک آزمایش انسانی 24 بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2 یک ماه و روزانه 36 گرم اریتریتول مصرف کردند و این باعث بهبود عملکرد عروق خونی آنها شد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در آنها کاهش داد. با این وجود به آزمایشات بیشتری در این زمینه نیاز است.

اریتریتول

باعث بهبود سلامت دندان ها می شود

این ماده برخلاف شکرها برای سلامت دندان ها مفیدتر است. اریتریتول قند یا نشاسته نیست و نقشی در ایجاد حفره دندانی ندارد و حتی میت واند باعث کاهش این مسئله شود. این ویژگی باعث شده از این ماده در تولید محصولات مربوط به دهان و دندان بسیار استفاده شود. البته باید در نظر داشت اثر اریتریتول می تواند نتیاج متفاوتی در افراد داشته باشد. بر روی این موضوع تحقیقات متعددی انجام شد. دربرخی از تحقیقات اریتریتول باعث کاهش جرم دندان و باکتری های مضر شد و در برخی این چنین نشد.
در آزمایش های دیگری اثر اریتریتول مورد بررسی قرار گرفت. با بررسی 3 ساله 485 دانش آموز مشخص شد اریتریتول می تواند بیشتر از زایلیتول و سوربیتول از دندان ها در برابر پوسیدگی محافظت کند. همچنین موردی که در 2016 انجام شد نشان داد اریتریتول می تواند برای محافظت دندان در برابر جرم و پوسیدگی از سوربیتول و زایلیتول مفیدتر باشد.

باعث کاهش مصرف قند می شود

قند و شکر دارای کالری هستند و می توانند باعث افزایش وزن و در نتیجه آن بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 شوند. بنابراین اریتریتول با کالری 0 می تواند جایگزین مناسبی برای آنها باشد.

آیا مصرف اریتریتول عوارض جانبی دارد؟

اریتریتول اگر به اندازه مصرف نشود ممکن است باعث ایجاد مشکلات گوارشی گردد. حدود 90 درصد اریتریتول جذب خون می شود . 10 درصد باقیمانده آن بدون هضم به روده بزرگ می رشد. اریتریتول به نظر می رسد برخلاف بیشتر الکل های قندی، مقاوم به تخمیر توسط باکتری های روده بزرگ باشد. تحقیقات نشان داده اند 0.7 تا 1 گرم اریتریتول به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به خوبی تحمل می شود و عارضه خاصی ایجاد نمی کند. بنابراین اگرفرد در مصرف اریتریتول زیاده روی نکند دچار ناراحتی معده نمی شود.
باید در نظر داشت حساسیت به اریتریتول می تواند در هر فرد با فرد دیگر متفاوت باشد. بنابراین باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد.
همچنین افراد مبتلا به بیماری های خاص باید در مصرف این ماده احتیاط کنند. مصرف اریتریتول و الکل های قندی دیگر می تواند باعث تشدید بیماری افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر شود.

اریتریتول

اریتریتول یا استویا؟

استویا شیرین کننده طبیعی است و از برگ های شیرین برگ به دست می آید و بیشتر به عنوان جایگزین شکر معمولی استفاده می شود. هر دو این مواد جایگزین های عالی برای شکرند. اریتریتول به خوبی شکر حل نمی شود و شاید برای برخی غذاها مناسب نباشد. استویا طعم تلخی دارد و ممکن است مناسب ذائقه همه افراد نباشد. با توجه به این مسئله اریتریتول را می توان بهترین شیرین کننده بدون کالری نامید هز چند انتخاب میان این دو به ترجیحات شخص برمی گردد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.