مکمل تقویت قوای جنسی

هیپوکامپ مغز چیست و چه تاثیری در حافظه ما دارد؟

hippocampus 1

هیپوکامپ بخشی از مغز انسان است که در عملکردهای مربوط به یادگیری و تقویت حافظه نقش دارد. این بخش و عملکرد آن نقش مهمی در تبدیل خاطرات کوتاه مدت به بلند مدت در حافظه انسان دارد و از این جهت بسیار پر اهمیت می باشد. در ادامه به هیپوکامپ و عملکرد آن بیشتر می پردازیم.

قرص مغز و اعصابشما می توانید جهت خرید قرص مغز و اعصاب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

هیپوکامپ چیست؟

هیپوکامپ بخشی از مغز است که خاطرات کوتاه مدت را به بلند مدت تبدیل کرده و سپس آنها را در قسمت دیگری از مغز ذخیره می کند. هیپوکامپ یکی از معدود بخش هایی از مغز است که در آن سلول های جدید عصبی تولید می شوند. هیپوکامپ در شکل گیری، سازماندهی و ذخیره سازی خاطرات جدید و پیوند دادن برخی احساسات و هیجانات با آن خاطرات نقش مهمی دارد. در واقع عملکردهایی مانند به خاطر سپردن عطری خاص در ذهن به توانایی این بخش از مغز ارتباط دارد.

هیپوکامپ به دو شکل به انسان در پردازش و بازیابی خاطرات کمک می کند:

  • خاطره اخباری یا آشکار: خاطرات اخباری به رویدادهای مانند حفظ کردن سخنان شخصی یا حفظ خطوط یک نمایشنامه گفته می شوند.
  • خاطره فضایی یا مکانی: این خاطرات شامل مسیرها است. خاطراتی که فرد از فضا یا مسیر در ذهن می سپارد خاطرات فضایی یا مکانی هستند.

چه بیماری هایی به هیپوکامپ آسیب می رسانند؟

برخی شرایط و بیماری ها می توانند بر عملکرد هیپوکامپ مغز اثر بگذارند و باعث بروز بیماری های در این ناحیه از مغز شوند:

بیماری صرع

طبق مطالعات و کالبدشکافی مغز افراد مبتلا به صرع مشخص شد هیپوکامپ این افراد 50 تا 75 درصد آسیب دیده بوده است. با این وجود هنوز مشخص نشده صرع باعث این مشکل بوده یا صرع نتیجه این آسیب بوده است.

آلزایمر

اولین بخشی که در مغز تحت تاثیر بیماری آلزایمر قرار می گیرد هیپوکامپ است. در بیماری آلزایمر فرد حافظه کوتاه مدت خود را از دست می دهد و زمانیکه بیماری پیشرفت کند هیپوکامپ حجم خود را از دست داده و بیماری تشدید می شود.

افسردگی و استرس

افرادی که مبتلا به افسردگی شدید هستند نیز با کاهش حجم هیپوکامپ مواجه می شوند. هنوز مشخص نشده است کاهش حجم هیپوکامپ نتیجه افسردگی است یا عامل آن اما شواهد نشان می دهند استرس تاثیر منفی بر روی هیپوکامپ دارد.

هیپوکامپ

راه های تقویت هیپوکامپ مغز

رژیم غذایی مناسب

داشتن یک رژیم سالم و مغذی می تواند نقش مهمی در سلامتی هیپوکامپ و بهبود حافظه ایفا کند. یکی از بهترین کارها برای تقویت هیپوکامپ و بهبود سرعت یادگیری دوری از غذاهای فست فود و جایگزین کردن آنها با غذاهایی سالم است. مواد غذایی که در ادامه می آیند برای سلامت هیپوکامپ بسیار مفیدند:

  • ماهی

ماهی سرشار از امگا 3 است. ماهی یکی از مفیدترین غذاها برای تقویت حافظه است زیرا امگا 3 آن برای تقویت ساختار سلولی و سیگنال دهی بسیار مفید می باشد. ماهی هایی نظیر ساردین، سالمون و خال مخالی بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا 3 را دارند.

  • قهوه

قهوه می تواند سطح سروتونین بدن را بالا ببرد و کمک کند صبح ها حال بهتری داشته باشیم. از طرفی مواد آنتی اکسیدان قهوه می توانند در بهبود حافظه و قدرت هیپوکامپ موثر باشند.

  • بلوبری

این میوه سرشار از خواص فراوان برای بدن و مغز است. بلوبری می تواند آسیب های وارده به دی ان ای را کاهش دهد و در مبارزه با بیماری های قلبی نیز مفید است. این میوه بیشترین میزان آنتی اکسیدان را در میان میوه ها داراست و به همین دلیل برای مغز و عملکرد آن بسیاری مفید می باشد.

  • شکلات تلخ

این ماده می تواند باعث افزایش ترشح دوپامین شود. دوپامین برای داشتن قدرت بالا در یادگیری سریع و تقویت حافظه بسیار مفید و موثر است. شکلات همچنین مقدار زیادی آنتی اکسیدان در بدن آزاد می کند و به این صورت باعث بهبود عملکرد مغز می شود.

هیپوکامپ

ورزش کردن

مطالعه انجام گرفته در سال 2016 بر روی تحقیقات انجام شده در رابطه با اثرات ورزش بر زوال عقل و پیری نشان داد که ورزش کردن در سنین بالا می تواند توانایی ساختار مغز را برای تولید سلول های عصبی جدید بالا ببرد. همچنین ورزش می تواند به حفظ و بهبود بالقوه حافظه یاری رساند. اینکه چگونه این اتفاق می افتد همچنان نامشخص است زیرا متغیرها می توانند نتیجه این تاثیرات را تغییر دهند.
همچنین ورزش منظم باعث تولید نورون های هیپوکامپی می شود. انجمن تحقیقات و پیشگیری از آلزایمر اذعان دارد ورزش منظم خطر ابتلا به آلزایمر را می تواند تا 50 درصد کاهش دهد. ایروبیک یکی از ورزش هایی است که برای مغز بسیار مفید است و می تواند به شکل دویدن، پیاده روی، شنا، رقص، بوکس، دوچرخه سواری و قایقرانی انجام شود.

ایجاد چالش های جدید برای مغز

رشد انسان باعث بلوغ مسیرهای عصبی مغز می شود. به همین دلیل با افزایش سن حل مسائل گذشته برای مغز آسان تر می شود. بنابراین لازم است تا مسیرهای عصبی بیشتر و جدیدتری برای مغز ایجاد کنیم تا ایجاد مسیرهای جدید برای مغز راحت تر شود. برای اینکار می توانید از حل جدول کلمات متقاطع، بازی های آنلاین، برنامه های آموزش مغز و انتخاب مسیرهای جدید برای رفت و آمد روزمره استفاده کنیم. این کارها باعث تحریک ایجاد ارتباطات جدید بین سلول های عصبی، فعال شدن مسئول پردازش اطلاعات مغز، تحریک هیپوکامپ و افزایش سرعت پردازش و دامنه توجه و حافظه می شوند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

 

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.