قرص ادویل یکی از قرص هایی است که نام آن را زیاد شنیده ایم. این قرص در حقیقت نوعی مسکن است و در دسته داروهای ضد التهاب و غیر استروئیدی قرا می گیرد و برای تسکین درد بیماریهای زیادی تجویز می گردد. به این موضوع توجه داشته باشید با اینکه این قرص یک داروی ضد التهاب و مسکن است اما اگر بیش از اندازه مصرف شود خطر آسیب به ارگان های دیگر بدن از جمله کبد و کلیه وجود دارد.
قرص ادویل برای درمان چه بیماریهایی کاربرد دارد؟
از این قرص می توان برای تسکین درد و علائم بیماریهای زیادی از جمله بیماریهای مفصلی، بیماری آرتریت و نقرس استفاده کرد. این قرص به کاهش تب کمک می کند و در هنگام حملات میگرنی و سندرم پیش از قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد. این قرص مانند استامینوفن، ژلوفن و دیکلوفناک از محبوب ترین داروهای ضد درد به شمار می رود اما یکی از عواض آن خونریزی دستگاه گوارشی است. قرص ادویل برای تسکین دردهای دیگری از جمله دندان درد، درد پشت، گرفتگی های قاعدگی و سرماخوردگی معمولی استفاده می شود.
کسانی که از بیماریهای روده ای رنج می برند بهتر است از قرص ادویل استفاده کنند، زیرا این قرص در معده باز می شود و کسانی که بیماریهای معده رنج می برند بهتر است از قرص ژلوفن استفاده کنند، زیرا این قرص در روده باز می شود. اثربخشی هر دو قرص تقریبا یکسان است، اما ژلوفن عوارض گوارشی کمتری را به وجود می آورد.
نحوه مصرف
پزشک بهترین کسی است که می تواند روش مصرف این قرص را به شما بگوید. زیرا پزشک پس از بررسی وضعیت جسمانی و مطالعه سوابق پزشکی می تواند دستورالعملی را به شما بدهد که کمترین عوارض را برای شما در پی دارد. به طور کلی این قرص باید هر 8 ساعت یکبار، 3 تا 4 روز، مصرف شود. مطالعات نشان می دهند که از این قرص نباید بیش از 10 روز به طور مداوم استفاده کرد و اگر این دارو برای درمان تب استفاده می شود، نباید بیشتر از سه روز به طور پیاپی مصرف شود.
عوارض جانبی قرص ادویل
عوارض جانبی بخشی از هویت هر دارویی است، اما اگر پزشکی دارویی را برای شما تجویز می کند، بی شک اثربخشی آن بیشتر از عوارض جانبی آن است. عوارض جانبی این قرص به صورت زیر هستند:
- سرگیجه و عدم تعادل
- اضطراب و نوسانات خلقی
- خطر بروز حملات قلبی
- سوزش معده
- تهوع
- استفراغ
- احساس خواب آلودگی
- بروز علائمی مشابه به بیماری آنفولانزا
- مشکلات پوستی و زخم های دهانی
- سیاه شدن رنگ مدفوع
قرص ادویل و چاقی
متاسفانه مطالعات نشان می دهند که یکی از عوارض جانبی این قرص اضافه وزن است.
تداخل دارویی
تداخل دارویی مسئله مهمی است که در مصرف هر دارو و مکملی باید در نظر گرفته شود، در غیر اینصورت خطرات متعددی از جمله بی اثر شدن داروها و بروز مشکلات تنفسی و پوستی را در پی دارد. این قرص با داروهای زیر تداخل دارد:
- آنتی اسیدها
- داروهای فشار خون بالا
- داروهایی که برای مشکلات کلیه مصرف می شوند
- مکملهای حاوی پتاسیم
- انسولین
- داروهای کاهنده قند خون
- سیکلوسپورین
- لیتیوم
- متوترکسات
- داروهای ضد انعقاد خون
- داروهای گوارشی
- آسپرین
- اسید والپروئیم
موارد احتیاطی
اگر می خواهید که از قرص ادویل استفاده کنید، بهتر است به موارد زیر توجه داشته باشید:
- مصرف این قرص همراه با داروهای مسکن دیگر مانند استامینوفن توصیه نمی شود و خطر تداخل دارویی وجود دارد.
- مصرف این قرص در سالمندان توصیه نمی شود زیرا خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.
- افرادی که به بیماری دیابت، فشار خون بالا، مشکلات خونی، کلیوی، کبدی و قلبی مبتلا هستند، باید با احتیاط از این قرص استفاده کنند.
- کسانی که به آسپرین حساسیت دارند نباید از این دارو استفاده کنند.
- در هنگام مصرف این قرص معده باید پر باشد.
- دوز مصرفی را نباید بدون مشورت با پزشک تغییر داد.
- استفاده از این قرص برای کودکان زیر 12 سال بدون تجویز پزشک ممنوع است.
- مصرف این دارو با الکل ممنوع است.
قرص ادویل در بارداری
به طور کلی بهترین حالت این است که مادر در دوران بارداری از هیچ قرص و دارویی استفاده نمی کند. زیرا این قرص وارد خون مادر می شود و خطر آسیب به جنین وجود دارد. مطالعات نشان می دهند که مصرف این قرص در سه ماهه آخر بارداری ممنوع است.
برای تهیه بهترین مکملهای دارویی به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید!
داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- قرص دیکلوفناک، مسکنی قوی برای کنترل درد!
- قرص مسکن چگونه در بدن جذب می شود و عمل می کند؟
- بیماری پورفیری؛ شناخت علائم و درمان آن