سرطان همیشه نامی دلهره آور برای تمامی افراد است. وقتی صحبت از سرطان به میان می آید، ناخودآگاه مرگ در ذهن انسان تداعی می شود. منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند اگر بیماری سرطان به موقع تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است. سرطان سینه نوعی بیماری است که از بافت پستان آغاز می شود.
جنسیت عامل بسیار مهمی در بروز این بیماری است. اگرچه مردان نیز به سرطان سینه مبتلا می شوند، ولی احتمال بروز آن در میان زنان بسیار بیشتر از مردان است. این بیماری معمولا با وجود یک توده در پستان تشخیص داده می شود. با این وجود، در اغلب مواقع وجود یک توده در سینه به معنی سرطان سینه نخواهد بود!
دلایل معمول به وجود آمدن توده در پستان می توانند به صورت زیر باشند:
- عفونت بافت سینه
- بیماری فیبروکیستیک سینه
- فیبروآدنومِ سینه
- نِکروز چربی
بنابراین نگران نباشید. وجود هر توده در پستان نشان دهنده سرطان سینه نیست. اما بهتر است با مشاهده توده سریعا به پزشک مراجعه کنید.
انواع سرطان سینه
این بیماری انواع مختلفی دارد که به شرح زیرند:
- آنژیوسارکوم
- سرطان سینه التهابی
- کارسینوم درجای مجاری شیر یا داکتال کارسنیوم این سایتو
- کارسینوم مهاجم لوبولار
- کارسینوم لوبولار درجا
- سرطان سینه مردان
- بیماری پاژه پستان
- عود سرطان سینه
چه عواملی خطر بروز این سرطان را افزایش میدهند؟
محققان بدین نتیجه رسیدهاند که برخی از عوامل خطر بروز این بیماری را افزایش میدهند، این موارد به شرح زیرند:
- هورمون درمانی پس از یائسگی
- سابقه ژنتیکی
- قرارگیری در معرض تشعشع
- اضافه وزن
- شروع قاعدگی از سنین پایین (زیر 12 سال)
- شروع یائسگی در سن پایین
- زایمان در سنین بالا
- عدم تجربه بارداری
- مصرف بیش از حد الکل
علایم ابتلا به سرطان سینه کدامند؟
علایم بروز سرطان سینه وجود یک توده در پستان، تغییر شکل پستان، گودی پوست و ترشح مایع از نوک پستان و یا پوسته شدن قسمتی از پوست پستان است. علائم رایج ابتلا به بیماری سرطان سینه به شرح زیرند:
- زخم در اطراف پستان
- زخم پوست
- تغییر در اندازه و یا شکل پستان
- ترشح غیرعادی
- احساس درد یا التهاب در سینه
- کشیده شدن نوک پستان به داخل
- بزرگ شدن رگها
- ایجاد توده سفت در پستان
- ضخیم شدن پوست
- فرورفتگی در اطراف نوک پستان
سرطان سینه در لیست ده بیماری رایج در بین بانوان در کل دنیا قرار دارد. سازمان بهداشت جهانی در پست اینستاگرام خود راهکارهایی را برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری اعلام کرد.
راهکارهای سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با بیماری سرطان سینه!
این سازمان اعلام می دارد پیروی از سبک زندگی سالم از بروز این بیماری جلوگیری به عمل می آورد. سبک زندگی سالم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- عدم استعمال دخانیات
- کنترل وزن
- محدود کردن و یا عدم استفاده از الکل
- شیر دادن به فرزند
- ورزش کردن
- عدم قرار گرفتن در برابر امواج رادیویی
اگر به عنوان یک بانو به سلامت خود اهمیت می دهید این موارد را در سبک زندگی خود بگنجانید.
تشخیص سرطان سینه
برای تشخیص این سرطان باید به پزشک زنان و زایمان مراجعه شود. سپس پزشک با اقدامات زیر وجود این بیماری را تشخیص میدهد:
- ماموگرافی
- سونوگرافی سینه
- ام آر آی
- نمونه برداری از سینه
درمان سرطان سینه
بهتر است بدانید که درمان این سرطان به شدت پیشرفت آن بستگی دارد. به طور کلی درمانهایی که برای این بیماری پیشنهاد میشوند به شرح زیرند:
- جراحی لامپکتومی (در این روش توده و یا تمامی پستان آن برداشته میشود)
- جراحی ماستکتومی (در این جراحی تمامی بافت پستان از جمله مجاری شیر، غدد شیر، بافت چربی و بخشی از پوست برداشته میشود)
- شیمی درمانی و پرتودرمانی
ماه اکتبر ماه هوشیاری زنان در مورد سرطان سینه!
بسیاری از بانوان به دلیل ترس از تشخیص بیماری سرطان سینه از رفتن نزد پزشک سر باز می زنند. اما باید بدانید تنها با تشخیص به موقع و زود هنگام این بیماری می توانید آن را درمان کنید و تنها در این صورت است که دیگر سرطان بیماری مهلکی نخواهد بود. ماه اکتبر، ماه هوشیاری در مورد سرطان سینه است و بسیاری از کشورها در این ماه برای بالابردن سطح آگاهی زنان در مورد تشخیص زودهنگام این بیماری برنامه ریزی می کنند. تقریبا 1.38 میلیون بانو سالانه در کل دنیا به بیماری سرطان پستان مبتلا می شوند و 458000 نفر جان خود را از دست می دهند.
سرطان سینه رایج ترین نوع بیماری در بین بانوان در کل دنیاست. در کشورهای کم درآمد شیوع این بیماری رو به افزایش است و دلیل آن می تواند پیروی از سبک زندگی ناسالم باشد. هنوز علم کافی در مورد شناخت عواملی که منجر به بروز بیماری سرطان سینه می شوند وجود ندارد! بنابراین تشخیص زود هنگام این بیماری شانس بیمار را برای درمان افزایش می دهد.
ضررهای تشخیص دیر هنگام
تشخیص دیرهنگام بیماری سرطان سینه سبب می شود یک بانو دیگر نتواند از این بیماری جان سالم به در ببرد! بیشتر مرگها (269000) در کشورهایی با درآمد کم و یا متوسط رخ می دهد، زیرا در این کشورها بیماری زنان دیرهنگام تشخیص داده می شود.
سازمان بهداشت جهانی خواهان اجرای برنامه های کنترلی و جامع برای بالابردن سطح آگاهی در مورد بیماری سرطان سینه است. این سازمان خاطر نشان می کند تشخیص زودهنگام این بیماری مرگ بانوان را به میزان زیادی کاهش می دهد.
غربالگری سالانه در بسیاری از کشورها پر هزینه است به همین دلیل پیشنهاد می شود برنامه های دراز مدتی در نظر گرفته شود و زیر ساختهای شرکتهای بیمه برای ارایه خدمات قوی تر شود!
ترس از تشخیص سرطان مانعی بزرگ برای مراجعه به پزشک!
ترس از تشخیص سرطان مانع از مراجعه بسیاری از افراد به پزشک می شود. تحقیقات جدید نشان می دهند بسیاری از افراد از رفتن به دکتر امتناع می ورزند. زیرا می ترسند که بیماری سرطان در آنها تشخیص داده شود.
چرا این امر رخ می دهد؟
مرکز تحقیقات انگلستان نشان می دهد بعضی افرد برای ترس از بررسی علایم بیماری سرطان نزد پزشک نمی روند. این افراد در صورت ابتلا به بیماری سرطان 12% بیشتر از افراد دیگر مبتلا جان خود را از دست می دهند!!!! افرادی که از ترس تشخیص سرطان به پزشک مراجعه نمی کنند در طبقه بندی های زیر قرار می گیرند:
- افرادی که زیر 30 سال و یا بالای 85 سال هستند،
- افرادی که در مناطق فقیرنشین زندگی می کنند،
- و افرادی که از علایم بیماری های دستگاه گوارش رنج می برند.
در این مطالعه محققان بر روی بیشتر از 100000 هزار فرد مبتلا به بیماری سرطان از جمله سرطان سینه در شمال انگلستان کار کردند. در این تحقیق نشان داده شد اغلب بیماران (95%) قرار ملاقاتشان را با پزشک کنسل نمی کنند بلکه تنها 5% آنها از رفتن نزد پزشک سرباز می زنند. اگرچه تنها یک نفر از 18 نفری که قرار ملاقتشان را کنسل کرده بودند به بیماری سرطان مبتلا بود اما این بیماری در این اقلیت به مراتب سخت تر است.
در بین افرادی که قرار ملاقاتشان را کنسل می کنند؛ 35% دارای بیماریهای پیشرفته هستند. دکتر پیتر نپ خاطر نشان می کند کسانی که قرار ملاقتشان را به دلیل ترس از تشخیص بیماری سرطان کنسل می کنند تعدادشان کم است. اما این افراد تا حدودی قابل شناسایی هستند.
این تحقیقات پبشنهاد می دهند که کارهای بیشتری برای شناسایی این افراد باید صورت گیرد تا به آنها بیشتر کمک شود. این گزارش در 12 سپتامبر 2019 در مجله Cancer Epidemiology به چاپ رسید.
زنان قشر ضعیفی در کل دنیا به حساب می روند!
کمپانی مک امروز بیانیه ای را در حمایت از زنان مبتلا به سرطان از جمله سرطان سینه بیرون داد. در این مطالعه که 4585 زن در 23 کشور دنیا شرکت داشتند نشان داده شد: تنها 20% از زنان مبتلا به سرطان به اندازه کافی حمایت می شوند تا بتوانند مسئولیتهای خانوادگی و کاری شان را مدیریت کنند.
45% از آنها از قبل متوجه علایم سرطان شده بودند و نزدیک به 47% آنها هرگز غربالگری انجام نداده بودند. همچنین زنان در مقایسه با مردان در رابطه با این بیماری احساس بدتری را تجربه می کردند. این تحقیق نشان می دهد سرویس های خدماتی باید فعالیت خود را در زمینه کمک به بیماری سرطان ( از جمله بیماری سرطان سینه و سرطان دهانه رحم) گسترش دهند.
تحقیقی که از سوی بنیاد سرطان انجام شد نشان می دهد که 34% از بانوان مبتلا به سرطان از سوی کارفرمایان خود هیچ برنامه حمایتی دریافت نمی کنند. همچنین کمتر از نیمی از آنها (45%) در سن باروری از پزشک خود برنامه های مراقبتی دریافت می کنند. تنها 42% از این زنان به سرویس های حمایتی دسترسی دارند و کیفیت ارایه برنامه های این سرویس ها چندان مطلوب نیست!!!
نتایج مطالعات ارایه شده در رابطه بیماری سرطان در بانوان!
این مطالعات نشان می دهد که نیاز جدی به برنامه های آموزشی در رابطه با بیماری سرطان (از جمله سرطان سینه که بسیار شایع است) در بانوان وجود دارد.
بسیاری از زنان مبتلا به سرطان ریه و کولورکتال زیاد مورد توجه قرار نمی گیرند. زنان مسن تر و زنانی که در کشورهای فقیر زندگی می کنند در مقایسه با بانوانی که در کشورهای غنی زندگی می کنند از علایم و نشانه های سرطان آگاهی ندارند!!!!
این نتایج خاطر نشان می کند که باید توجه بیشتر به سوی زنان جامعه معطوف شود. همچنین با در نظر گرفتن سطح درآمد و تحصیلات برنامه های آموزشی برای بانوان برگزار شود.
تشخیص زودهنگام سرطان شانس درمان موفقیت آمیز را بالا می برد .به همین دلیل نیاز به برنامه های آموزشی بسیار جدی است. سه دلیل عمده که باعث می شد زنان برای غربالگری بیماری سرطان نروند به ترتیب عدم توجه به علایم (52%)، ترس از تشخیص سرطان (38%) و مشکلات مالی (29%) هستند!
زنان جوان بیشتر از گروههای سنی دیگر علایم سرطان را جدی نمی گرفتند. به طور کلی این مطالعات به همه کشورها پیشنهاد می دهد آموزش برنامه های سرطانی را در دستور کار خود قرار دهند.
برای خرید مکمل های دارویی به کجا مراجعه کنیم؟
برای خرید مکمل های دارویی همچنین مکمل های عفونت زنان می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- خوراکی های ضد سرطان را به رژیم غذایی خود بیافزایید!
- سرطان پانکراس در کمین افرادی است که سبک زندگی ناسالم دارند!
- داروی اولاپاریب دارویی برای درمان انواع سرطانها!
[…] می تواند خطر سکته مغزی، لخته شدن خون و سرطان رحم و سرطان سینه را افزایش دهد. همچنین، از استروژن می توان برای درمان […]
[…] تمام چیزی که باید در مورد سرطان سینه بدانید! […]
[…] خوش خیم پستان (BBD) موثر باشد؛ این بیماری ریسک بروز سرطان پستان را بالا می برد. به افرادی که دارای سابقه سرطان پستان در […]
[…] است که معمولا برای درمان و پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان تجویز می گردد. این قرص عوارض زیادی به همراه دارد و ممکن […]
[…] مکمل از بروز سرطان سینه جلوگیری به عمل می آورد. سرطان سینه یکی از بیماری های رایج در میان زنان است و سالانه باعث […]
[…] است ( اگر به این موضوع علاقه مند هستید، می توانید مقاله تمام آن چیزی که باید در مورد سرطان سینه بدانید! را بخوانید). استفاده از این قرص بدون مشورت پزشک مجاز […]
[…] سرطان سینه در مراحل اولیه گسترش نیافته باشد، پرتودرمانی پس از […]
[…] بروملین در ایجاد آپوپتوز موثر است و می تواند در درمان سرطان پستان نقش مفیدی داشته باشد. آپوپتوز در واقع نوعی مرگ برنامه […]
[…] ای نشان داد که مصرف عصاره بره موم چینی برای درمان سرطان سینه موثر است و اثرات ضد توموری روی سلول های سرطانی […]
[…] سرطان پستان […]
[…] برای این عمل اقدام کنند این است که آیا پروتز باعث سرطان سینه می شود! بهتر است بدانید که پزشک قبل از عمل جراحی با […]
[…] به کار رفته است، سبب بروز بیماریهای خطرناک مانند سرطان سینه و سرطان رحم میشود. بنابراین استفاده از نوار بهداشتی […]
[…] تغییر خلقیات، افزایش وزن، سردرد، حساسیت پستان و حتی سرطان سینه و رحم را بوجود می آورد. با این حال، مصرف برخی میوه ها (و […]