مکمل تقویت قوای جنسی

چرا سرماخوردگی در زمستان به سراغمان می آید؟

چرا سرماخوردگی در زمستان به سراغ مان می آید؟

سرماخوردگی در زمستان یکی از بیماری هایی است که تمامی ما تجربه کرده ایم. به گونه ای که ممکن است فکر کنیم سرماخوردگی تنها در فصل زمستان پیش می آید و در فصول دیگر به این بیماری دچار نمی شویم. اما همانطور که می دانید سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است در نتیجه در تمامی فصول ممکن است پیش بیاید. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چرا سرماخوردگی در زمستان اتفاق می افتد. در پایان این مقاله دید کاملی به این موضوع خواهید داشت.

سرماخوردگیشما می توانید جهت خرید قرص گلودرد و سرماخوردگی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

واقعیت پیچیده سرماخوردگی در زمستان

سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است و از علائم آن می توان به آبریزش بینی، رنگ زرد، گرفتگی گلو و بینی، کاهش اشتها و شدت یافتن التهابات بدن اشاره کرد. شاید بتوان گفت التهاب بدن یکی از مواردی است که سبب می شود این بیماری بسیار سخت شود و فرد احساس کند که نیاز به خواب و استراحت دارد. این بیماری سطوح انرژی را در بدن کاهش می دهد و فرد دیگر توانی برای انجام فعالیت های روزانه خود دارد. متاسفانه این بیماری به شدت مسری است.

گاهی این جمله را شنیده ایم که می گویند «وقتی بیرون می روی لباس گرم بپوش تا سرما نخوری!»، اما بهتر است بدانید این جمله زیاد دقیق نیست. زیرا واقعیت سرماخوردگی در زمستان پیچیده تر از این موارد است. هوای سرد در زمستان باعث سرماخوردگی نمی شود ولی در هوای سرد افراد آسان تر سرما می خورند و یا به بیماری آنفولانزا مبتلا می شوند.

بسیاری از ویروس هایی که باعث سرماخوردگی می شوند از جمله ویروس راینوویروس که عامل متداول ترین نوع سرماخوردگی هستند، در هوای سرد ماندگاری و نرخ تکثیر و سرایت بیشتری دارند. به همین دلیل است که سرماخوردگی در زمستان رایج تر از فصول دیگر است. بهتر است بدانید که پوشیدن لباس گرم از سرماخوردگی در زمستان جلوگیری نمی کند، بلکه لباس گرم محافظ خوبی برای جلوگیری از سرمازدگی بدن است!

سرماخوردگی در مقابل آنفولانزا

باید بین سرماخوردگی و آنفولانزا تمایز قائل شویم، زیرا ویروس‌هایی که باعث این بیماری می‌شوند لزوماً یکسان رفتار نمی‌کنند. بیشتر اوقات، سرماخوردگی با علائم گلودرد، انسداد بینی، سرفه و عطسه ظاهر می شود. بیش از 200 ویروس وجود دارد که می‌تواند باعث سرماخوردگی شود، اما کرونا ویروس و راینوویروس‌ها تا حد زیادی شایع‌ترین علت این بیماری هستند.

آنفولانزا به دلیل ویروس آنفولانزا ایجاد می شود. سه نوع مختلف آنفولانزای A ، آنفولانزای B و آنفلوانزای C  وجود دارد. سرماخوردگی و آنفولانزا علائم مشترک دارند، اما عفونت آنفولانزا با تب بالا، بدن درد، عرق سرد یا لرز ظاهر می شود. این علائم می تواند راه خوبی برای تشخیص این دو باشد.

آنفولانزا می تواند در هر زمانی از سال رخ دهد، اما اکثر مواقع در زمستان به اوج خود می رسد. با این حال شیوع آنفولانزا در برخی از سال ها، می تواند تا ماه های بعد از زمستان نیز ادامه داشته باشد.

نقش هوای سرد در سرماخوردگی در زمستان

نقش هوای سرد در سرماخوردگی در زمستان

به طور ویژه، هوای سرد باعث تغییر در پوسته خارجی ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا می شود و آن را محکم تر می کند و همین امر سبب می شود این ویروس راحت تر در بین افراد انتقال پیدا کند. همچنین، مطالعات نشان داده است که هوای سرد بر سیستم ایمنی بدن اثر می گذارد و آن را ضعیف تر می کند. تنفس هوای سرد سبب می شود که مجاری تنفسی سخت تر فعالیت کند و بدن در خطر ابتلا به انواع بیماریها قرار می گیرد. بنابراین، پوشاندن دهان در فصل زمستان سبب می شود راه ورود این ویروس ها به بدن مسدود گردد.

هوای سرد اولین خط دفاعی ما را تحت تأثیر قرار می دهد

ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا سعی می کنند از طریق بینی وارد بدن ما شوند. با این حال، پوشش بینی ما مکانیسم های دفاعی پیچیده ای در برابر این مزاحمان میکروبی دارد.

بینی ما مخاط را مخفی می کند. ویروس‌ها در حفره‌های چسبنده به دام می‌افتند و دائماً توسط موهای کوچکی به نام مژه‌ها که مجرای بینی ما را پوشانده‌اند حرکت داده می شوند. ما کل مقدار آن را می بلعیم و اسیدهای معده ما میکروب ها را خنثی می کنند. اما هوای سرد مجرای بینی را خنک می کند و پاکسازی مخاط را کند می کند.

هنگامی که یک ویروس به این مکانیسم دفاعی نفوذ کرد، سیستم ایمنی مبارزه با مهاجم را به دست می گیرد. فاگوسیت ها که سلول های ایمنی تخصصی هستند، ویروس ها را می بلعند و هضم می کنند. با این حال، محققان هوای سرد را با کاهش این فعالیت مرتبط می دانند.

کمبود ویتامین دی

همانطور که می دانید ویتامین دی نقش موثری در محافظت از دستگاه تنفسی در برابر عفونت دارد. در فصل زمستان به دلیل اینکه آفتاب کافی وجود ندارد و بدن نمی تواند ویتامین دی جذب کند بیشتر از مواقع دیگر در خطر ابتلا به بیماری سرماخوردگی در زمستان قرار می گیرد. در فصل زمستان فعالیت بدن کاهش پیدا می کند و افراد وقت بیشتری را در فضاهای محدود و سربسته می گذرانند و همین امر سرعت انتقال ویروس ها را بالا می برد و باعث بروز بیماری سرماخوردگی در زمستان می شود.

روش های پیشگیری از سرماخوردگی در زمستان

اکنون که با ماهیت پیچیده سرماخوردگی در زمستان آشنا شدید باید به دنبال راهکارهایی برای محافظت از بدن باشید. کارشناسان سلامتی برای ارتقا سلامتی راهکارهای زیر را پیشنهاد می دهند:

  • در فصل زمستان از مکمل های تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده کنید
  • دست های خود را مرتبا بشویید
  • وقتی در خارج از خانه هستید به صورت خود دست نزنید
  • مایعات فراوان بنوشید
  • از رژیم غذایی سالم ( حاوی میوه و سبزیجات ) پیروی کنید
  • سعی کنید تحرک خود را در این فصل حفظ کنید، می توانید با استفاده از برنامه های آنلاین ورزش کنید
  • از بخور استفاده کنید تا از خشکی مجرای تنفسی جلوگیری کنید
  • واکسن آنفولانزا بزنید

نکات پایانی

بسیاری از ما حداقل دو بار در سال دچار سرماخوردگی می شویم. سرماخوردگی معمولی دلیل اصلی غیبت کودکان از مدرسه و غیبت بزرگسالان از کار است. عفونت های ویروسی که باعث سرماخوردگی یا آنفولانزا می شوند، می توانند از یک بیماری ساده تا یک تهدید جدی برای سلامتی متغیر باشند. بنابراین ضمن مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین، اگر علائم سرماخوردگی شما شدت گرفت حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.