مکمل تقویت قوای جنسی

دیسمنوره یا قاعدگی دردناک چرا به وجود می آید؟

دیسمنوره یا درد قاعدگی شایع ترین مشکلاتی است که معمولا بانوان در طول دروان قاعدگی احساس می کنند. مطالعات نشان داده اند بیش از نیمی از بانوان پریودهای دردناکی را تحمل می کنند و گاهی این درد به حدی زیاد است که نیازمند

دیسمنوره یا قاعدگی دردناک چرا به وجود می آید؟

دیسمنوره یا درد قاعدگی شایع ترین مشکلاتی است که معمولا بانوان در طول دروان قاعدگی احساس می کنند. مطالعات نشان داده اند بیش از نیمی از بانوان پریودهای دردناکی را تحمل می کنند و گاهی این درد به حدی زیاد است که نیازمند مراقبت های پزشکی است. این مشکل به دو نوع دیسمنوره اولیه و ثانیه تبدیل می شود. در مدل اولیه درد همراه با قاعدگی آغاز می شود. پزشکان بر این عقیده هستند مواد شیمیایی طبیعی به نام پروستاگلاندین مسئول بروز این درد هستند.

دیسمنوره اولیه چیست؟

همانطور که در بالا به این موضوع اشاره کردیم این درد همزمان با شروع قاعدگی ( زمانی که خون از واژن زنان خارج می شود) آغاز می شود. در واقع، در این شرایط سطح پروستاگلاندین در دیواره رحم بالا می شود و همین امر باعث می شود دردهای قاعدگی به میزان زیادی افزایش یابد. تا زمانی که خونریزی شدید است و دیواره های رحم فرو می ریزند، این درد وجود دارد. با کاهش سطح پروستاگلاندین این درد نیز کاهش می شود. مطالعات نشان می دهند با افزایش زن و زایمان معمولا این درد کمتر می شود.

دیسمنوره ثانویه چیست؟

نوع دیگری از این درد وجود دارد که به آن دیمسنوره ثانویه می گویند. اگر سیستم تولید مثل در بانوان دچار مشکل شود این بیماری به وجود می آید. این بیماری در سنین بالاتر از سیکل قاعدگی آغاز می شود و با افزایش سن شدید تر می شود. این بیماری معمولا طولانی است و قبل از شروع سیکل آغاز می شود، در طول دوران قاعدگی شدیدتر می شود و تا چند روز پس از پایان پریود ادامه دارد.

دیسمنوره اولیه چیست؟

عوامل خطر

  • اندومتریوز: در این بیماری بافت رحم در بخش های دیگری از بدن زنان مانند تخمدان ها، لوله های فالوپ، پشت رحم و مثانه رشد می کند و زمانی که این بافت ها در بیرون از رحم قرار دارند، همان رفتاری را از خود نشان می دهند که درد اخل رحم دارند. این بافت ها نسبت به تغییرات هورمونی بسیار حساسند (اگر می خواهید اطلاعات خود را در مورد این بیماری بالا ببرید می توانید مقاله آندومتریوز بیماری پیچیده که نیاز به درمان فوری دارد! را مطالعه کنید)
  • چسبندگی رحم: در این بیماری بافت داخل رحم به دلایل مختلف به هم نزدیک می شوند و همین امر سبب می شود تا فضای داخل رحم کاهش پیدا کند ( اگر می خواهید اطلاعات خود را در مورد این بیماری بالا ببرید، می توانید مقاله چسبندگی رحم، بیماری با آسیب های جدی به سلامتی زنان را مطالعه کنید)
  • آدنومیوز: در این بیماری استروما و غدد اندونتری در داخل بافت ماهیچه ای رحم رشد می کند.
  • فیبروم: فیبروم ها تومورهای خوش خیمی هستند که در داخل و یا خارج از دیواره های رحم رشد می کنند (اگر می خواهید اطلاعات خود را در مورد این بیماری بالا ببرید، می توانید مقاله فیبروم چیست و چگونه درمان می شود؟ را مطالعه کنید)

علائم دیسمنوره

  • گرفتگی یا درد در زیر شکم
  • کمردرد شدید
  • احساس درد در پاها
  • تهوع
  • استفراغ
  • اسهال
  • خستگی
  • ضعف
  • غش یا سردرد

روش تشخیص

اگر شما دردهای شدیدی دارید باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. پزشک زنان در این شرایط علائم و روند سیکل قاعدگی را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد. معاینه لگن از جمله کارهایی است که به پزشک کمک می کند هر چه زودتر این بیماری را تشخصی دهد. سونوگرافی و لاپاروسکوپی از روش های دیگری هستند که پزشک به کار می برد تا این بیماری را تشخیص دهد.

درمان دیسمنوره

درمان این بیماری با توجه به علت آن مشخص می شود. هر کدام از دلایلی که در بالا به آن اشاره کردیم روش های درمانی مختلفی دارند. در کنار تمامی این موارد استفاده از داروهای مسکن مانند دیکلوفناک و ایبوپروفن می تواند به کنترل درد کمک کند. همچنین، ممکن است پزشک دستور دهد بیمار از داروهای حاوی استروژن و پروژستین استفاده نماید. بیمار نباید اجازه دهد درد شدید شود و سپس از دارو استفاده کند. همچنین، ورزش، تغذیه سالم، خواب کافی و مدیتیشن از جمله مواردی هستند که می توانند برای درمان مناسب باشند.

خرید قرص قاعدگی 

برای خرید انواع قرص قاعدگی می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید و مشاوره های تخصصی و رایگان را از کارشناسان دریافت کنید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.