مکمل تقویت قوای جنسی

با مضرات مواد غذایی فرآوری شده آشنا شوید

processed food 2

مصرف مواد غذایی فرآوری شده چه ضررهایی برای بدن دارد؟

امروزه در صنعت مواد غذایی تولید مواد غذایی فرآوری شده بسیار پر رونق است و محصولات متنوعی در بازار محصولات فرآوری شده وجود دارد. مواد غذایی فرآوری شده بسیار خوش طعم و متنوع هستند اما از آنجا که در تولید آنها از مواد افزودنی شیمیایی و مضر استفاده می شود چندان به مصرف آنها توصیه نمی شود. در ادامه این مقاله به ضررهای مواد غذایی فرآوری شده اشاره خواهیم کرد.

مواد غذایی فرآوری شده چه موادی را شامل می شود؟

هر ماده خوراکی که تولید آن تحت فرآیندهای صنعتی صورت گیرد جزو مواد غذایی فرآوری شده است.  این محصولات تنوع بالایی دارند و در بیشتر مغازه ها به چشم می خورند. مواد غذایی زیر همگی در دسته مواد غذایی فرآوری شده قرار دارند:

  • محصولات کنسروی
  • سوسیس و کالباس
  • نوشیدنی‌ های گازدار
  • غلات جعبه ‌ای (غلات صبحانه)
  • نان ‌های صنعتی
  • ذرت بو داده یا پاپ کورن
  • انواع سس و چاشنی ‌های تولید شده به صورت صنعتی
  • خوراکی‌ های شور و سرخ شده

مضرات مواد غذایی فرآوری شده چیست؟

مواد غذایی فرآوری شده در شکل نیمه آماده و آماده همواره انتخابی مناسب برای افرادی است که مشغله بالایی دارند. استفاده از این مواد غذایی از اتلاف وقت برای پختن غذا جلوگیری می کنند اما اثرات جبران ناپذیری برای بدن دارند. در ادامه به مضرات مواد غذایی فرآوری شده اشاره خواهیم کرد:

  • چاق کننده هستند

امروزه چاقی معضلی جهانی است و بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. چاقی دلایل متعددی دارد اما یکی از دلایل بسیار مهم آن مصرف بیش از حد مواد غذایی فرآوری شده می باشد. این مواد حاوی مقدار بالایی قند، کربوهیدرات های ساده و اسید چرب اشباع شده هستند. مصرف این مواد غذایی باعث می شود افراد چربی بیشتری در بدن ذخیره کنند. همچنین مواد غذایی فرآوری شده حاوی مونوسدیم گلوتامات و شربت ذرت هستند که هر دو بر چاقی و افزایش وزن اثر دارند.

مواد غذایی فرآوری شده

  • اعتیادآور هستند

تولیدکنندگان مواد غذایی فرآوری شده تمام تلاش خود را می کنند تا فروش خود را بالا ببرند. برای رسیدن به این منظور تولیدکنندگان از مواد افزودنی شیمیایی در تولیدات خود استفاده می کنند که اعتیادآور هستند. مواد غذایی فرآوری شده ترشح دوپامین را در بدن تحریک می کنند؛ به این معنی که فرد با اینکه مواد مغذی مناسبی دریافت نکرده است اما همچنان احساس رضایت می کند و تمایل دوباره به مصرف آن غذاها دارد.

  • pH بدن را تغییر می دهند

یکی از مضرات غذاهای فرآوری شده این است که اصول ترکیب غذاها در آنها رعایت نشده است. در واقع بدن با مصرف آنها نمی تواند مواد مغذی دریافت شده را استفاده کند و این مسئله باعث اسیدی شدن خون و به خطر افتادن سلامتی فرد می شود. زمانیکه اسیدیته خون بر هم بخورد مواد سمی در خون بالا می رود و باعث بروز التهاب و انواع بیماری ها می شود.

  • درصد ابتلا به بیماری های مزمن را بالا می برد

بسیاری از مواد غذایی فرآوری شده مانند گوشت های فرآوری شده و غذاهایی مانند سوسیس و کالباس نوعی مواد التهابی در درون خود آزاد می کنند که زمینه ساز بروز بیماری های مزمن در افراد هستند. مصرف این خوراکی ها باعث سرعت بالای زوال و از بین رفتن سلولی می شود و ممکن است باعث بروز بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی)، پوکی استخوان و سرطان شود.

  • احتمال بروز بیماری های قلبی را بالا می برند

مواد غذایی فرآوری شده حاوی مواد مضر برای سلامت قلب و دستگاه گردش خون هستند. محصولات تصفیه شده حاوی مواد مضری مانند اسیدهای چرب اشباع و مقدار بالای سدیم هستند که افزایش فشار خون و هیپرکلسترولمی را در پی دارند. مصرف مداوم مواد غذایی فرآوری شده می تواند خطر بروز تصلب شرایین و حملات قلبی را در فرد بالا ببرد.

مواد غذایی فرآوری شده

  • درصد ابتلا به بیماری های گوارشی را افزایش می دهند

در مواد غذایی فرآوری شده اسید زیادی وجود دارد که بر فعالیت فلور روده یا همان میکروارگانیسم های طبیعی اثر می گذارند. این مسئله می تواند احتمال ابتلا به بیماری های عفونی و گوارشی را بالا ببرد.

  • باعث پیری زودرس می شوند

بسیاری از مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی فرآوری شده سمی هستند. مقدار زیادی از آنها با کمک اندام های دفع کننده و از راه ادرار یا تعریق از بدن خارج می شوند. در صورت استفاده مداوم از مواد غذایی فرآوری شده این مواد در بدن جمع شده و باعث تخریب سلول های بدن می شوند؛ مسئله ای که پیری زودرس را به همراه دارد.

  • باعث بروز افسردگی و زودرنجی می شوند

مصرف مواد غذایی فرآوری شده تاثیرات منفی بر روی خلق و خو دارند. افرادی که بیش از حد از مواد غذایی فرآوری شده استفاده می کنند دچار افسردگی، اضطراب و زودرنجی بیشتری می شوند؛ نکته ای که در مورد افرادی که غذای ارگانیک استفاده می کنند کمتر دیده می شود. استفاده از مواد غذایی ارگانیک باعث افزایش احساسات مثبت در فرد می شوند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.