مکمل تقویت قوای جنسی

ورزش با شکم خالی؛ مفید یا مضر؟

ورزش با شکم خالی

برای بسیاری از ورزشکاران شاید سوال باشد که ورزش با شکم خالی مفید است یا مضر؟ ورزش کردن با شکم خالی و در حالیکه روزه هستید به “ورزش ناشتا” یا “هوازی در روزه داری” نیز شناخته می شود. مفید یا مضر بودن ورزش با شکم خالی به عوامل متعددی مانند ترکیب بدن (میزان چربی و ماهیچه)، هدف از ورزش و سلامت کلی بستگی دارد. در ادامه این مقاله با فواید و عوارض ورزش با شکم خالی بیشتر آشنا می شوید.

مکمل بدنسازیشما می توانید جهت خرید مکمل بدنسازی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

ورزش با شکم خالی

ورزش با شکم خالی در واقع انجام تمرین های هوازی و استقامتی با شکم خالی است. در واقع شما باید 4 تا 6 ساعت پس از آخرین وعده غذایی که مصرف کرده اید ورزش کنید. برخی متخصصان عقیده دارند برای اینکه فرد به درستی در وضعیت روزه داری قرار گیرد به طوریکه سطح گلیکوژن در بدن پایین آمده باشد باید حتی بیش از 9 تا 10 ساعت لب به غذا نزده باشد. دو منبع سوختی مهم برای سنتز ATP در ماهیچه های اسکلتی، چربی و کربوهیدرات هستند و زمانی که کربوهیدرات به دلیل روزه بودن در دسترس نیست بدن از چربی به جای آن استفاده می کند. بیشتر مردم تمرین های هوازی و ورزش با شکم خالی را صبح ها پس از بیداری انجام می دهند زیرا سراسر شب روزه بوده اند و می توانند از فواید آن استفاده کنند.

ورزش با شکم خالی چه فوایدی دارد؟

بر اساس پژوهش ها تمرین های هوازی با شکم خالی فواید زیر را دارد:

ممکن است باعث چربی سوزی بیشتر و کاهش وزن شود

در یک فراپژوهش که در سال 2016 انجام شد پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که ورزش هوازی هنگام روزه داری می تواند منجر به اکسیداسیون بیشتر چربی در مقایسه با ورزش با شکم سیر شود.
در هنگامی که بدن روزه است به هیچ گلوکز یا گلیکوژنی دسترسی ندارد تا برای تامین انرژی از آنها استفاده کند. به همین دلیل برای تولید انرژی به سراغ انرژی ذخیره شده در ماهیچه ها و چربی ها می رود. تجزیه و تحلیل چربی یا لیپولیز، مسیر متابولیکی است که از طریق آن تری گلیسیریدهای چربی به اسیدهای چرب و گلیسرول تجزیه می شوند تا هنگام انجام ورزش های شدید یا روزه داری استفاده شوند. فرآیندی که در نتیجه آن شخص شانس چربی سوزی بیشتری خواهد داشت هر چند ممکن است این میزان چندان بالا نباشد.
ورزش با شکم خالی به روش دیگری نیز می تواند به سوزاندن بیشتر چربی کمک کند. بدن پس از پایان ورزش در روزه داری، تلاش بیشتری برای کالری سوزی دارد تا به بهبود و ریکاوری کمک کند. این مسئله باعث افزایش اندک سوخت و سوز تا 24 ساعت می شود.
باید در نظر داشت این نتایج در همه پژوهش ها مشاهده نشده است و رسیدن به آنها به عوامل متعددی بستگی دارد.

ممکن است حالت تهوع را کاهش دهد

اگر غذا خوردن پیش از انجام تمرین های هوازی باعث ایجاد حس ناراحتی در فرد می شود می تواند ورزش با شکم خالی را امتحان کند. برخی افراد حس بهتری هنگام ورزش با شکم خالی دارند و این روش برایشان سودمندتر است.

مضرات ورزش با شکم خالی

ورزش با شکم خالی می تواند عوارضی نیز داشته باشد. مواردی که در ادامه می آیند می توانند از مضرات ورزش با شکم خالی باشند:

ممکن است باعث خستگی زودرس شود

احتمال این وجود دارد که ورزش با شکم خالی باعث خسته شدن فرد شود. این موضوع فرد به فرد تفاوت دارد. صبح زود و پس از خواب، بدون خوردن صبحانه فرد ممکن است انرژی کافی برای ورزش داشته باشد. اما پس از چند ساعت و با شکم خالی فرد به احتمال زیاد احساس خستگی خواهد کرد و از ورزش ناتوان است. خستگی ناشی از ورزش با شکم خالی می تواند در هر فرد متفاوت باشد.

ورزش با شکم خالی

می تواند باعث ضعف و کاهش بازدهی شود

برخی معتقدند ورزش با شکم خالی می تواند عوارضی مانند سرگیجه، سبکی سر و قند خون پایین را در پی داشته باشد. به دلیل ضعف ناشی از روزه داری فرد نمی تواند نهایت انرژی و بهترین عملکرد خود را ارائه دهد زیرا بدن دچار اختلال می شود و به همین دلیل بازدهی پایین می آید. در یک پژوهش نشان داده شد که روزه داری شبانه می تواند حجم و شدت ورزش را در طول تمرین های دوی سریع به خطر بیندازد اما باعث بهبود تمرین های استقامتی و شدید هوازی شود. همچنین پژوهش دیگری نشان داد غذا خوردن پیش از ورزش می تواند به افزایش کارکرد در تمرین های هوازی دراز مدت بیانجامد اما روی دوره های تمرین کوتاه مدت اثر نگذارد.

می تواند باعث ریزش عضلانی شود

ورزش با شکم خالی می تواند روی ماهیچه ها تاثیر منفی داشته باشد. برخی پژوهش ها حاکی از این هستند انجام برخی از ورزش های هوازی با شکم خالی می تواند منجر به ریزش و تجزیه بافت های ماهیچه برای تامین انرژی شود. در نتیجه این فرآیند افزایش حجم و عضله سازی، قدرت و استقامت بسیار سخت خواهد شد. بنابراین ورزش با شکم خالی برای افرادی که اهل وزنه زدن و بدنسازی هستند چندان مناسب نیست و باید دقت داشت چه مدت و به چه شدت به این گونه ورزش و روزه گرفتن برای بالا بردن میزان چربی سوزی می پردازید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.