مکمل تقویت قوای جنسی

بایدها و نبایدهای رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید

رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید

یکی از مشکلاتی که بسیاری افراد با آن درگیرند کم کاری تیروئید می باشد. برای کم کاری تیروئید دارو تجویز می شود اما جالب است بدانید رژیم غذایی نیز می تواند اثرات قابل توجهی روی آن داشته باشد. مواد غذایی می توانند باعث بهبود و یا بدتر شدن علائم و ایجاد تداخل دارویی شوند. در مقاله امروز به مواد غذایی خواهیم پرداخت که در رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید می توانند مضر با مفید باشند.

رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید چگونه عمل می کند؟

زمانی که تیروئید کم کار شود هورمون تیروئید کافی برای بدن تولید نمی کند. رژیم غذایی نمی تواند این مشکل را درمان کند اما به سه شکل می تواند این عارضه را کنترل کند:

  • برخی از مواد غذایی حاوی روی، سلنیوم و ید می توانند باعث بهبود عملکرد غده تیروئید شوند.
  • برخی از مواد غذایی می توانند باعث اختلال در عملکرد تیروئید و تشدید علائم کم کاری تیروئید شوند.
  • برخی از مواد غذایی می توانند در جذب داروهای تیروئید در بدن تداخل ایجاد کنند.

رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید شامل چه موادی باشد؟

در ادامه با موادی آشنا می شوید که برای کم کاری تیروئید بسیار لازم هستند:

ید

ید یکی از مواد مورد نیاز برای تولید هورمون های تیروئید است که توسط بدن تولید نمی شود. این ماده باید در رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید وجود داشته باشد. مواد غذایی مانند پنیر، شیر، نمک یددار، و تخم مرغ غنی شده حاوی ید هستند.
کمبود ید چندان شایع نیست. در مصرف ید نیز باید اعتدال رعایت شود زیرا می تواند علائم کم کاری یا پرکاری تیروئید را بدتر کند.

روی

این ماده مغذی می تواند اثرات مفیدی روی هورمون تیروئید داشته باشد. مطالعه انجام شده در مقیاسی کوچک نشان داد که مصرف مکمل روی به تنهایی یا همراه با مکمل سلنیوم می تواند باعث بهبود عملکرد غده تیروئید در زنان مبتلا به کم کاری تیروئید شود. مواد غذایی مانند گوشت گاو، مرغ، ماست، غلات غنی شده، حبوبات و تخم آفتابگردان حاوی روی هستند.

سلنیوم

سلنیوم نیز از جمله مواد لازم در رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید است. این ماده یک ریزمغذی است و خواص آنتی اکسیدانی دارد. بافت تیروئید حاوی این ماده معدنی است. در مطالعه ای که سال 2017 انجام شد محققان به این نتیجه رسیدند که با حفظ سطح سلنیوم در بدن، حفظ سلامت عمومی و جلوگیری از ابتلا به اختلالات تیروئید ممکن است. ماهی تن، میگو، مرغ، تخم مرغ، گوشت گاو، بوقلمون، جو دوسر، و… حاوی این ماده هستند.

رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید

رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید شامل چه موادی نباید باشد؟

برخی مواد غذایی ممکن است برای سلامت تیروئید مضر باشند. در ادامه به این مواد غذایی اشاره می شود:

سویا

سویا می تواند علائم کم کاری تیروئید را تشدید کند. در مطالعه انجام شده در سال 2017 یک زن مبتلا به کم کاری تیروئید در مدت 6 ماه سویا مصرف کرد. زمانی که این زن 72 ساله مصرف سویا را قطع کند با بهبود علائم خود مواجه شد. هنوز برای تایید اثر سویا بر کم کاری تیروئید نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد. سویا در شیر سویا، توفو، سس سویا و ادامامه وجود دارد.

گواتروژن

گواتروژن ترکیبی است که در صورت مصرف زیاد می تواند تاثیرات منفی روی عملکرد تیروئید داشته باشد. این ماده در کلم بروکسل، بروکلی، گل کلم و کاهو پیج وجود دارد و میزان متعادل آن برای بدن لازم است. استفاده بیش از حد از مواد غذایی حاوی آن می تواند در عملکرد تیروئید تداخل ایجاد کند. پختن مواد غذایی حاوی این ماده اثرات منفی آن را کاهش می دهند.

گلوتن

گلوتن نوعی پروتئین است که در گندم و سایر غلات مانند گندم سیاه، بلغور جو و جو دوسر وجود دارد. کسانی که به بیماری هاشیموتو مبتلا هستند بیشتر در معرض بیماری سلیاک قرار دارند. سلیاک و هاشیموتو بیماری خود ایمنی هستند و احتمال بسیاری دارد کسی که به یکی از آنها مبتلاست به دیگری نیز مبتلا شود. بر اساس تحقیقات انجام شده خودداری از مصرف گلوتن می تواند باعث بهبود عملکرد تیروئید در افراد مبتلا به بیماری هاشیموتو شود. رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید می تواند فاقد گلوتن باشد تا اثر خودداری از مصرف گلوتن روی کم کاری تیروئید بررسی شود و در صورت بهبود علائم از مصرف آن به طور کامل پرهیز شود.

مواد غذایی فرآوری شده

رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید فاقد مواد غذایی فرآوری شده و قند باشد. این رژیم می تواند به بهبود علائم تیروئید، مدیریت وزن و بهبود سلامت عمومی کمک کند. مواد غذایی فرآوری شده مانند فست فود، کیک، هات داگ، دونات و بیسکوییت که بیشتر افراد استفاده می کنند باید از رژیم افراد مبتلا به کم کاری تیروئید حذف شود یا به حداقل برسد.

توصیه های مکمل برای تغذیه افراد مبتلا به کم کاری تیروئید

مواد غذایی و مکمل های زیر می توانند باعث تداخل در جذب داروهای تیروئید شوند:

  • مکمل های آهن
  • مکمل ‌های شیر یا کلسیم
  • مواد غذایی حاوی ید زیاد
  • مواد غذایی حاوی فیبر زیاد
  • محصولات غذایی حاوی سویا
  • داروهای آنتی ‌اسید (ضداسید)

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.