مکمل تقویت قوای جنسی

مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی

مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی

کم خونی یکی از مشکلاتی است که بسیاری افراد و به خصوص زنان با آن درگیرند. زمانیکه فرد به کم خونی دچار باشد بدن نمی تواند به میزان کافی هموگلوبین تولید کند و به این ترتیب اکسیژن کافی به اندام های بدن رسانده نمی شود. کمبود اکسیژن می تواند فرد را دچار خستگی، گیجی، کمبود اکسیژن و عدم عملکرد درست مغز کند و به این دلیل درمان کم خونی بسیار مهم می باشد. در این مقاله به معرفی مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی خواهیم پرداخت تا با قرار دادن آنها در رژیم خود بتوانید به کنترل و درمان کم خونی خود بپردازید.

کم خونیشما می توانید جهت خرید قرص کم خونی به صورت آنلاین از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

درمان سریع کم خونی چگونه انجام می شود؟

برای درمان کم خونی روش های متفاوتی وجود دارند. استفاده از داروهای شیمیایی که مواد معدنی و ویتامین های لازم را به بدن برسانند یکی از سریع ترین راه ها برای درمان کم خونی می باشد. استفاده از مکمل های فولیک اسید، آهن فیفول و فروس فولفات می تواند برای درمان کم خونی مفید باشد. برای افراد دچار کم خونی شدید نیز تزریق درون رگی آهن انجام می شود تا دریافت آهن سریع تر انجام شود. در کنار درمان شیمیایی، می توان از مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی استفاده کرد. یک رژیم غذایی پر آهن می تواند برای کسانی که دچار کم خونی هستند بسیار مفید باشد.

در مواد غذایی دو نوع آهن وجود دارد:

  • آهن موجود در مواد غذایی گیاهی
  • آهن موجود در پروتئین و گوشت مانند گوشت پرندگان، غذاهای دریایی و گوشت قرمز

البته باید بدانید آهنی که از طریق مواد غذایی وارد بدن می شود به خوبی قابل جذب نمی باشد و به همین دلیل نمی توان تنها به آن اکتفا کرد.

مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی چه موادی هستند؟

مواد غذایی که در ادامه می آیند می توانند در درمان و کنترل کم خونی موثر باشند:

انواع گوشت

مصرف انواع گوشت برای درمان کم خونی می تواند بسیار مفید باشد. گوشت قرمز مانند گوشت گوساله و گوسفند، و گوشت سفید مانند مرغ و ماهی منابع بسیار مهم برای درمان کم خونی هستند. مصرف این مواد با سبزیجات و میوه جات که سرشار از ویتامین c هستند می تواند جذب آهن گوشت را بالا ببرد.

سبزیجات برگ دار

سبزیجات برگدار مانند اسفناج نیز از جمله مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی هستند. سبزیجات برگدار، مرکبات، حبوبات و غلات از جمله مواد غذایی هستند که حاوی اسید فولیک می باشند و برای درمان کم خونی ناشی از کمبود اسید فولیک می توانند بسیار مفید باشند. باید توجه داشت دریافت آهن از سبزیجات با چالش هایی همراه است، به طور مثال اسفناج علاوه بر آهن، حاوی اگزالات است که در رقابت با آهن است و می تواند تاثیر آهن را در بدن کاهش دهد.

مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی

غذاهای دریایی

غذاهای دریایی مانند خرچنگ، صدف خوراکی، میگو و انواع ماهی از جمله مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی می باشند. شما با قرار دادن این غذاها در رژیم خود می توانید کم خونی خود را بهتر کنترل کنید.

جگر

یکی از مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی جگر است. از آنجا که جگر محلی برای متابولیزه کردن سموم و داروها می باشد باید در مصرف آن احتیاط لازم را داشته باشید.

حبوبات

حبوبات نیز حاوی مقادیر زیادی آهن هستند. شما می توانید از حبوبات زیر در رژیم غذایی خود برای تامین آهن استفاده کنید:

  • سویا
  • نخود
  • لوبیا قرمز
  • لوبیا چیتی
  • لوبیا سیاه
  • لوبیا چشم بلبلی
  • لوبیا قرمز
  • لوبیا لیما

در ادامه به معرفی برخی مواد غذایی می پردازیم که خارج از دسته بندی بالا هستند اما سرشار از آهن می باشند:

خرما

خرما را منبع غنی پتاسیم می دانند. افرادی که صبح ها یک خرما ناشتا میل می کنند در مقایسه با افراد دیگر رنگ پریدگی پوست کمتری دارند و درصد بروز کم خونی در آنها کمتر می باشد. مصرف خرما می تواند تا حدی نیاز بدن به آهن را تامین کند. بنابراین آن را در رژیم روزانه خود قرار دهید. توصیه می شود روزانه 3 تا 5 عدد خرما میل کنید. با مصرف خرما آهن، اسید فولیک و ویتامین های مورد نیاز بدن تامین می شوند و انرژی بدن نیز افزایش می یابد.

مویز

یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی مویز می باشد. مویز منبع غنی آهن است و می تواند باعث افزایش هموگلوبین در خون و افزایش خون سازی گردد. میزان آهن موجود در مویز به حدی بالاست که تنها خوردن چند عدد آن نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می کند.

گزنه

گزنه گیاهی است که به آهن بالای خود مشهور است. این گیاه به دلیل داشتن آهن بسیار بالا برای درمان کم خونی بسیار موثر می باشد. گزنه علاوه بر آهن دارای ویتامین های مختلفی از جمله ویتامین C است که باعث جذب بهتر آهن این ماده می گردد. اسیدهای چرب، مواد معدنی، مواد آنتی اکسیدان و پلی فنول از دیگر ترکیبات گزنه هستند که آن را به گیاهی پرخاصیت تبدیل می کنند.

زیتون

یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی زیتون است که منبع عالی و غنی آهن می باشد. زیتون آهن بالایی دارد و شما می توانید برای درمان کم خونی مصرف تعدادی از زیتون را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

دمنوش گل  محمدی

مصرف روزانه دمنوش گل محمدی نیز می تواند در افزایش خون سازی و کاهش کم خونی موثر باشد. گل محمدی سطح بالایی از آهن در خود دارد و به خون سازی بدن کمک می کند. شما می توانید با نوشیدن این دمنوش مقداری از آهن روزانه را تامین نمایید.

مواد غذایی مفید برای درمان کم خونی

چه غذاهایی برای درمان کم خونی مناسب نیستند؟

افراد مبتلا به کم خونی باید علاوه بر مصرف موادغذایی حاوی آهن بالا از مصرف غذاهای مضر برای کم خونی خودداری کنند.  نوشیدنی هایی مانند نسکافه، نوشابه، چای و … برای افراد دچار کم خونی مضر می باشند. غلاتی مانند گندم، چاودار، جو، گندم و … نیز برای افراد مبتلا به سلیاک می توانند مضر باشد و باعث کم خونی شوند. سبزی های زیر نیز می توانند برای کم خونی مضر باشند و باید از مصرف آنها پرهیز شود:

  • برگ چغندر
  • ریواس
  • پیازچه
  • خرفه
  • جعفری
  • کلم

چگونه آهن بیشتری را توسط مواد غذایی جذب کنیم؟

اگر از قرص استفاده می کنید توصیه می شود قرص آهن با معده خالی یا دو ساعت قبل یا پس از مصرف وعده اصلی غذا مصرف شود. از آنجا که بسیاری افراد با خوردن آهن با معده خالی دچار درد معده و مشکلات گوارشی می شوند می توان قرص آهن را با غذا نیز مصرف کرد. بهتر است مواد غذایی دارای آهن نیز با مواد غذایی دارای ویتامین C مصرف شوند تا جذب بالاتری داشته باشند. مصرف آهن با یک لیوان آب پرتقال یا مکمل آهن به همراه ویتامین C می تواند جذب آهن را بسیار بالا ببرد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.