مکمل تقویت قوای جنسی

شانه یخ زده؛ مشکلی همراه با درد و گرفتگی

شانه یخ زده

یکی از مشکلاتی که ممکن است در ناحیه شانه به وجود آید مشکل شانه یخ زده می باشد. در این حالت فرد دچار سفتی، گرفتگی و درد در ناحیه شانه می شود. این بیماری تقریبا شایع است و حدود 2 تا 5 درصد جمعیت را درگیر می کند. این بیماری در بانوان و در سنین 40 تا 60 سالگی بیشتر به چشم می خورد. در مقاله امروز به بیماری شانه یخ زده و نکات مربوط به آن بیشتر خواهیم پرداخت.

مفصل و استخوانشما می توانید جهت خرید قرص مفاصل و استخوان از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

شانه یخ زده چیست؟

شانه یخ زده یک التهاب غیرعفونی است و چسبندگی مفصلی شانه می باشد که باعث محدودیت حرکتی و درد در مفصل شانه می شود. شانه یخ زده معمولا زمانی رخ می دهد که التهاب اطراف شانه به دلیل کم تحرکی مفصل شانه یا محدودیت های کشش و خم شدن طبیعی آن افزایش می یابد. یکی از شایع ترین دلایل آن عدم تحرک این ناحیه در دوران بهبود یافتن آسیب دیدگی هاست. به طور مثال هنگام شکستگی دست یا آرتروز فرد نمی تواند این ناحیه را حرکت دهد و دچار شانه یخ زده می شود.

نشانه های شانه یخ زده چیست؟

برخی از رایج ترین نشانه های شانه یخ زده به شرح زیر است:

  • سفتی و گرفتگی داخل و اطراف شانه که معمولا در یک شانه ایجاد می شود اما ممکن است در شانه دیگر هم رخ دهد.
  • محدود شدن دامنه حرکتی شانه
  • درد ماهیچه، مفصل و استخوان های اطراف شانه
  • اختلال در عملکرد طبیعی شانه هنگام رانندگی، حمل اشیاء، خواب و …

پیشرفت بیماری شانه یخ زده چگونه است؟

این بیماری به شکل تدریجی در بدن پیشرفت می کند و نشانه های آن طی چند هفته تا چند ماه بدتر می شود. پزشکان پیشرفت این بیماری را در 3 تا 4 مرحله طبقه بندی می کنند که هر مرحله معمولا یک تا سه ماه طول می کشد.
چهار مرحله بیماری شانه یخ زده طبق نظر بیمارستان جراحی های ویژه نیویورک به شکل زیر است:

  • مرحله پیش از یخ زدن
  • مرحله یخ زدن
  • مرحله یخ زدگی
  • مرحله ذوب شدن

عوامل تاثیرگذار در بروز بیماری شانه یخ زده

بروز این بیماری می تواند علت های مختلفی داشته باشد. برخی از آنها به شرح زیرند:

  • سن: معمولا این بیماری در سنین بین 40 تا 70 سالگی بیشتر رخ می دهد.
  • آسیب دیدگی ها: معمولا پس از دوره بهبود از آسیب دیدگی و جراحی های محدود کننده دامنه حرکتی شانه و بازو، این مشکلایجاد می شود.
  • عدم تعادل هورمونی: بیماری های مانند تیروئید یا دوره یائسگی بر این مشکل اثر دارند.
  • جنسیت: زنان به دلیل عدم تعادل هورمونی در دوره هایی بیشتر در معرض خطرند.
  • کم تحرکی شانه: دلایلی همچون درد یا مشکلاتی نظیر آرتروز، بورسیت، التهاب تاندون و پارگی کلاهک گرداننده
  • ابتلا به بیماری های التهابی مانند دیابت یا بیماری های قلبی
  • وجود التهاب در بدن
  • عمل جراحی قلب یا ستون فقرات
  • ریکاوری از سکته مغزی یا بیماری دیسک گردن

شانه یخ زده

راهکارهای طبیعی درمان شانه یخ زده

اگر درد شانه یخ زده بسیار زیاد باشد پزشکان این مشکل را با استفاده از تجویز داروهای استروئیدی (از جمله کورتیکواستروئیدها)، داروهای بی ‌حس‌ کننده، مسکن‌ ها یا گاهی اوقات با جراحی آرتروسکوپی برای نرم و شل کردن کپسول مفصلی شانه، درمان می‌کنند. اما در موارد سطحی تر پژوهشگران معتقدند با داشتن یک برنامه ورزشی ساده می توان بسیاری از گرفتگی ها و سفتی های شانه را درمان کرد. راهکارهای طبیعی برای درمان شانه یخ زده شامل موارد زیر می باشند:

گرم کردن شانه و انجام حرکات کششی

گرم کردن شانه برای انجام حرکات کششی باعث می شود گردش خون در ناحیه شانه بالا رود و از آسیب دیدگی جلوگیری گردد. برای بهبود حرکات کششی را بعد از گرم کردن به آرامی و با ماهیچه های شل انجام دهید.

ورزش کردن

پس از گرم کردن شانه می توانید به سراغ حرکات ورزشی بروید. در چند هفته اول بهتر است روی تحرک و انعطاف پذیری شانه کار کنید و سپس به سراغ تمرین های قویتر بروید. می توانید از تمرین هایی مانند کشش آونگی، راه انگشتی، کشش با حوله و کشش به آن سو و … برای ورزش استفاده کنید.

فیزیوتراپی

برای درمان شانه یخ زده تمرینات فیزیوتراپی نیز توصیه می شود. اگر درد با ورزش های خانگی برطرف نشد باید از تمرینات فیزیوتراپی استفاده کرد. معمولا 4 تا 12 هفته فیزیوتراپی برای درمان شانه یخ زده لازم است.

شانه یخ زده

استفاده از مسکن های طبیعی

اگر نیاز داشتید درد در ناحیه شانه را برطرف کنید می توانید از اسانس های روغنی و سایر شل کننده های عضلانی طبیعی استفاده کنید تا درد این ناحیه را کاهش دهید. روغن نعناع، کرم منیزیم و همچنین طب سوزنی می توانند مفید واقع شوند.

جلوگیری از ایجاد التهاب در بدن

سعی کنید با داشتن یک رژیم سالم و استفاده از مکمل های ضد التهاب از ایجاد التهاب در بدن جلوگیری کنید. استفاده از مکمل ها و گیاهان ضدالتهابی مانند زردچوبه، اسیدهای چرب امگا 3، منیزیم و کوآنزیم Q10 می تواند مفید باشد.
همچنین از مواردی مانند استرس بالا، اضافه وزن، نشستن زیاد، سیگار کشیدن، در معرض مواد شیمیایی یا سموم بودن که باعث افزایش التهاب در بدن می شوند دوری کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.