مکمل تقویت قوای جنسی

فواید و عوارض رژیم کتوژنیک در دوران یائسگی

رژیم کتوژنیک

یائسگی دوره ای طبیعی در زندگی زنان است که در این دوره تخمک گذاری دیگر انجام نمی شود و به همین دلیل قاعدگی متوقف می گردد. این دوران با علائمی نظیر اختلالات خواب، تغییرات خلق و خو و گرگرفتگی همراه می باشد. بسیاری مواقع افراد برای کنترل عوارض این دوره از قرص استفاده می کنند اما جالب است بدانید با استفاده از برخی رژیم ها می توان عوارض این دوره را کاهش داد. رژیم کتوژنیک یکی از رژیم های بسیار موثر برای کاهش علائم این دوره می باشد که در این مطلب در مودر فواید و عوارض آن خواهیم گفت.

قرص یائسگیشما می توانید جهت خرید قرص یائسگی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

رژیم کتوژنیک یا رژیم کتو چیست؟

این رژیم تاثیر بسیاری بر کاهش وزن و تغییر متابولیسم بدن دارد. سالیان سال از این رژیم در درمان بیماری صرع استفاده می کردند و با پیشرفت علم داروها جایگزین این رژیم شدند، هر چند همچنان برای صرع های مقاوم بسیار موثر می باشد. در رژیم کتوژنیک مصرف چربی افزایش می یابد و به حدود 75 درصد می رسد و مصرف کربوهیدرات ها به 5 درصد کاهش می یابد. پروتئین نیز در این رژیم در حد میانه حدود 20 درصد استفاده می شود. رژیم کتوژنیک در واقع برعکس هرم غذایی عادی عمل می کند. چربی ها در این رژیم از بالای هرم به پایین منتقل شده اند و کربوهیدرات ها به سر هرم رفته اند. این رژیم به چهار شکل تجویز می شود اما رژیم کتوژ استاندارد و کتوژنیک با پروتئین بالا از شکل های رایج آن می باشد.

رژیم کتوژنیک چه تاثیراتی بر دوران یائسگی دارد؟

در دوران یائسگی تغییراتی در سطح هورمون ها ایجاد می گردد. در هورمون های جنسی استروژن و پروژسترون تغییراتی رخ می دهد و علاوه بر آن ممکن است این دوران باعث کاهش حساسیت به انسولین و مختل شدن توانایی بدن در استفاده موثر از انسولین گردد. زمانی که مقاومت به انسولین ایجاد شود دفعات گر گرفتگی که از عوارض یائسگی است بیشتر می گردد. تحقیقات نشان داده اند رژیم کتوژنیک تاثیر خوبی در بهبود حساسیت به انسولین و کنترل بهتر قند خون دارد. همچنین کاهش مصرف کربوهیدرات ها باعث می شود سطح انسولین در خون و تعادل در هورمون ها تنظیم گردد.

کاهش ولع:

بسیاری از بانوان با بروز یائسگی احساس ولع و گرسنگی بیشتری را تجربه می کنند. تحقیقات نشان داده است که رژیم کتوژنیک می تواند اشتها و احساس گرسنگی را کاهش دهد. این رژیم سطح هورمون GLP-1 یا پپتید شبه گلوکاگون -1 که نقش مهمی در تنظیم اشتها دارد را افزایش می دهد. از طرفی این رژیم باعث کاهش سطح گرلین یا همان هورمون تحریک کننده اشتها می گردد.

جلوگیری کننده از افزایش وزن:

در دوران یائسگی به دلیل عدم تعادل در سطح هورمون ها، متابولیسم بدن نیز کاهش می یابد. بسیاری مواقع زنان دچار کاهش قد نیز می شوند و این مسئله به افزایش شاخص توده بدنی می انجامد. برخی پژوهش ها نشان داده اند که کاهش دریافت کربوهیدرات ها از کاهش قد در این دوران جلوگیری می نماید.

قرص منوپیس ویتابیوتکسشما می توانید جهت خرید قرص منوپیس ویتابیوتکس از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

عوارض رژیم کتوژنیک:

مختل کردن دریافت برخی مواد مغذی:

از آنجا که دریافت کربوهیدرات ها در این رژیم کاهش می یابد بسیاری از افراد ممکن است مقدار روزانه و مورد نیاز از فولات، منیزیم، کلسیم، تیامین، پتاسیم و ویتامین E را دریافت نکنند.

افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی:

در دوران یائسگی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بالا می رود. به دلیل اینکه رژیم کتوژنیک حاوی چربی اشباع بیشتری است این مسئله به افزایش کلسترول بد و اختلال عملکرد سلول های دیواره عروق می انجامد. هر دوی این عوامل باعث افزایش خطر بیماری های قلبی می گردد. در مقابل این رژیم باعث کاهش دیگر ریسک های ابتلا به بیماری های قلبی عروقی همچون وزن بدن، شاخص توده بدنی، درصد چربی بدن، فشار خون و تری گلیسرید می شود و از این طریق ریسک بیماری های قلبی عروقی را پایین می آورد.

تمایل کمتر به مصرف فیبر:

معمولا افرادی که رژیم کتوژنیک می گیرند چندان علاقه ای به مصرف فیبر ندارند. فیبر برای کنترل وزن، سلامت روده، عملکرد سیستم ایمنی، کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، ابتلا به دیابت نوع 2 و انواع خاصی از سرطان موثر است و به همین دلیل این مسئله یکی از نکات منفی این رژیم می باشد.

القای آنفولانزای کتو در فرد:

رژیم کتو در مراحل اولیه ممکن است باعث القای آنفولانزا گردد. این آنفولانزا واقعی نیست. به دلیل اینکه در این رژیم مصرف کربوهیدرات کاهش می یابد بدن به جای گلوکز، از چربی برای تولید انرژی استفاده می کند. به همین دلیل برای بسیاری ممکن است علائمی نظیر آنفولانزا نمایان شود که در واقع واکنش بدن به محدودیت کربوهیدارت است. این آنفولانزا ممکن است باعث بدتر شدن برخی علائم یائسگی نظیر ریزش مو، مشکلات خواب، خستگی و تغییرات خلقی شود اما طی چند هفته برطرف می گردد.

[aparat id=’Ticgo’]

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.