سندرم روده چکه کن یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن درگیرند اما از آن خبر ندارند. سندرم روده چکه کن مشکلی قابل درمان است و با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب می تواند بهبود یابد. این مشکل در صورت عدم درمان می تواند باعث حساسیت غذایی، خستگی، درد مفاصل، بیماری های تیروئیدی و اختلالات خود ایمنی شود. در مقاله امروز به این مشکل بیشتر خواهیم پرداخت.
شما می توانید جهت خرید مکمل دستگاه گوارش از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
سندرم روده چکه کن چیست؟
سندرم روده چکه کن در اثر از بین رفتن پیوستگی پوشش داخلی روده کوچک به وجود می آید. روده کوچک دارای پوششی داخلی است که نقش فیلتر دارد و از عبور مواد سمی یا مضر به داخل جریان خون جلوگیری می کند. زمانی که این لایه حساس سلولی آسیب ببیند نفوذپذیری روده کوچک را تحت تاثیر قرار می دهد. در این حالت ممکن است برخی از مواد مضر و خطرناک وارد جریان خود شود و سلامت فرد به خطر بیفتد. به طور مثال در این وضعیت پروتئین و چربی نیمه هضم شده می تواند به داخل جریان خون وارد شود و باعث حساسیت به آنها، در فرد گردد.
سندرم روده چکه کن چه علائمی دارد؟
- ورم
- سردرد
- خستگی
- حساسیت پوستی
- مشکلات پوستی مانند آکنه
- اختلالات گوارشی
- اختلالات تیروئیدی
- درد مفاصل
در صورت عدم درمان و تشدید بیماری مشکلات زیر در فرد رخ می دهند:
- آرتروز
- پسوریازیس
- اگزمای پوستی
- بیماری التهابی روده
- دردهای عضلانی
- سردردهای میگرنی
- خستگی مزمن
- افسردگی
- اضطراب
علل ابتلا به سندرم روده چکه کن چیست؟
برخی علل در بروز سندرم روده چکه کن نقش مهمی دارند:
- سابقه ژنتیکی
- مصرف الکل
- استعمال سیگار
- رژیم غذایی ناسالم
- مصرف مداوم برخی از ترکیبات دارویی
آیا رژیم می تواند در بروز بیماری سندرم روده چکه کن نقش داشته باشد؟
جواب این سوال مثبت است. بسیاری مواقع انتخاب های نادرست غذایی می تواند باعث ابتلا به این سندرم شود. در ادامه به این مواد غذایی اشاره می شود:
شیر پاستوریزه گاو
یکی از اصلی ترین ترکیبات مواد لبنی یعنی کازئین A1 می تواند باعث ابتلا به سندرم روده چکه کن شود. به دلیل اینکه طی فرآیند پاستوریزه شدن فرآورده های لبنی، آنزیم های حیاتی مانند لاکتوز که برای هضم ترکیبات قندی لازم هستند از بین می روند، هضم مواد لبنی برای گوارش سخت تر می شود. به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می کنند از شیر بز، گاو و گوسفند سنتی استفاده شود.
قند
قند و شکر در صورت مصرف بیش از حد می توانند عملکرد دستگاه گوارش را مختل کنند. مصرف بالای قند می تواند باعث رشد و تکثیر مخمرهای گوارشی مانند کاندیدا و باکتری های مضر روده گردد. این باکتری ها می توانند با ترشح برخی سموم دفعی به نام اگزوتوکسین، باعث از بین رفتن سلول های پوششی سالم لوله گوارش و سوراخ شدن دیواره روده و معده شوند.
گلوتن
دستگاه گوارش افراد در برابر تحمل گلوتن توانایی متفاوتی دارد. گلوتن می تواند باعث تخریب لایه پوششی روده کوچک شود. افراد دارای اختلالات خودایمنی باید به این مسئله توجه داشته باشند.
لکتین
مصرف متعادل لکتین مشکلی ایجاد نمی کند اما برخی خوراکی های غنی از لکتین مانند گندم، برنج و سویا می توانند باعث بروز سندرم روده چکه کن شوند.
چه خوراکی هایی برای بهبود سندرم روده چکه کن مفیدند؟
رژیم و مواد غذایی می توانند به ترمیم پوشش داخلی روده بسیار کمک کنند. در ادامه با برخی از بهترین خوراکی ها برای بهبود سندرم روده چکه کن آشنا می شوید:
لبنیات سنتی
مواد لبنی سنتی حاوی باکتری های تخمیری بسیار مفیدی هستند که باعث تبدیل لاکتوز به اسیدهای چرب کوتاه می شوند. این اسیدهای چرب نقش مهمی در بهبود دستگاه گوارش دارند. برای کاهش علائم سندرم روده چکه کن می توانید دوغ، ماست و کره و پنیر تازه و سنتی مصرف کنید.
آب قلم
در آب قلم کلاژن و اسیدهای آمینه ضروری مانند گلایسین و پرولین وجود دارد. این مواد نقش مهمی در ترمیم دیواره سلول های آسیب دیده دارند. برخی مطالعات حاکی از این هستند که رژیم غذایی 3 روزه آب قلم می تواند در بهبود سندرم روده چکه کن و برخی از بیماری های خود ایمنی موثر باشد.
دانه های خوراکی
دانه های خوراکی حاوی فیبر بالا مانند چیا و تخم کتان می توانند به رشد باکتری های مفید دستگاه گوارش کمک کنند و برای بهبود سندرم روده چکه کن مفید باشند.
فرآورده های نارگیل
تمام فرآورده هایی که از نارگیل تولید شده اند برای دستگاه گوارش مفید هستند. نارگیل حاوی اسیدهای چرب است؛ این چربی ها از جمله چربی هایی هستند که هضم آنها بسیار راحت است. مصرف فرآورده های نارگیل می تواند برای روده بسیار مفید باشد. همچنین شیر نارگیل دارای برخی باکتری های مفید است که باعث تقویت دستگاه گوارش می شوند.
چربی سالم
چربی های سالم نیز برای بهبود سندرم روده چکه کن بسیار مفیدند. این چربی ها در بهبود عملکرد هضم و جذب سایر غذاها مفیدند اما باید به تعادل مصرف شوند. آووکادو، ماهی سالمون، روغن نارگیل و زرده تخم مرغ همگی حاوی چربی های سالم هستند.
مکمل ها
در کنار رژیم غذایی مصرف مکمل های حاوی پروبیوتیک، آنزیم های گوارشی و گلوتامین نیز برای بهبود سندرم روده چکه کن بسیار مفید می باشند.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:
- چه کسی به سندروم روده تحریک پذیر مبتلا است؟
- سرطان روده بزرگ چه مشکلاتی را برای سلامتی به وجود می آورد؟
- آیا بیماری التهابی روده درمان قطعی دارد؟
- قرص لوپرامید نحوه مصرف، عوارض جانبی و موارد احتیاطی!
ارسال نقد و بررسی