مکمل تقویت قوای جنسی

قرص ملاتونین چیست و چه فواید و عوارضی دارد؟

قرص ملاتونین چیست و چه فواید و عوارضی دارد؟

ملاتونین یک هورمون طبیعی است که چرخه خواب را مدیریت می کند و نظم می بخشد. منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند برخی از افرادی که از بیماری بی خوابی رنج می برند یا به اختلالات خواب دچار هستند، می توانند مصرف قرص ملاتونین را شروع کنند. اما در این میان ممکن است سوالات متعددی برای آنها به وجود آید. در این مقاله قصد داریم تمامی اطلاعات لازم در مورد قرص ملاتونین را به اشتراک بگذاریم.

قرص ملاتونین، هورمونی که مغز شما هنگام احساس تاریکی تولید می‌کند، به تنظیم زمانی که در شب احساس خواب آلودگی می‌کنید کمک می‌کند. بیشتر مردم ملاتونین را به صورت کوتاه مدت مصرف می‌کنند تا مشکلات موقتی خواب را از بین ببرند. قرص ملاتونین همچنین می‌تواند به برخی از افراد، مانند کارگران شیفت یا کسانی که اختلال فاز خواب-بیداری تاخیری دارند، کمک کند تا ساعت درونی بدن خود را تنظیم مجدد کنند تا خواب بهتری داشته باشند.

عملکردهای دیگر ملاتونین

در حالی که قرص ملاتونین در درجه اول به عنوان هورمون خواب شناخته می شود، ممکن است عملکردهای مهم دیگری فراتر از تنظیم خواب داشته باشد. به عنوان مثال، ممکن است به کاهش اضطراب قبل از جراحی کمک کند. قرص ملاتونین می‌تواند یک راه‌حل کوتاه‌مدت بی‌خطر برای مشکلات خواب باشد، زیرا معمولاً بدون ایجاد عوارض جانبی رایج در اکثر داروهای خواب با نسخه به خوبی تحمل می‌شود. مطالعات نشان می دهد که می تواند به شما کمک کند سریعتر بخوابید، کل زمان خواب خود را افزایش دهید و به طور کلی کیفیت خواب را بهبود ببخشید.

چه کسانی باید از قرص ملاتونین استفاده کنند؟

قرص ملاتونین داروی مناسبی برای درمان و تنظیم اختلال خواب است. معمولا با بالا رفتن سن ترشح این هورمون در بدن پایین می آید. به همین دلیل سالمندان بیشتر از افراد دیگر به اختلال خواب دچار هستند و باید مصرف انواع قرص خواب از جمله قرص ملاتونین را آغاز کنند. کارکرد هورمون ملاتونین بدین صورت است که با تاریک شدن هوا و کم شدن نور آفتاب ترشح این هورمون در بدن افزایش پیدا می کند.

قرص ملاتونین باعث می شود شما سریع تر بخوابید و در طول شب کمتر از خواب بیدار شوید. قرص ملاتونین برای درمان مشکلات خواب در افراد بالای 55 سال استفاده می شود. همچنین گاهی اوقات می توان آن را برای کمک به مشکلات خواب در کودکان و جلوگیری از سردرد در بزرگسالان تجویز کرد.

قرص ملاتونین

اما گاهی این هورمون به اندازه کافی ترشح نمی شود و در نتیجه خواب در شب برای بسیاری از افراد به یک معضل بزرگ تبدل می شود. کارشناسان بر این باور هستند که مصرف این قرص کمک زیادی به این افراد می کند. همچنین افرادی که ناچار هستند سفرهای بین قاره ای داشته باشند ممکن است دچار اختلالات خواب شوند. پزشکان استفاده از این قرص را به این دسته از افراد پیشنهاد می دهند.

میزان دوز مصرفی قرص ملاتونین چقدر است؟

اختلال خواب درجات مختلفی دارد و از خفیف تا شدید دسته بندی می شود. به همین دلیل دوز دارویی که برای درمان این بیماری تجویز می شود، متفاوت است. دوز ایمن ملاتونین بر اساس سن، وزن بدن و حساسیت شخصی شما تعیین می شود. برای گرفتن نتیجه مطلوب از این قرص، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا نوع اختلال خواب شما تشخیص داده شود. هرگز خودسرانه استفاده از قرص ملاتونین و یا هر قرص و داروی دیگری را آغاز نکنید.

عوارض قرص ملاتونین

بسیاری از افراد در مورد عوارض قرص خواب آور ملاتونین سوال می پرسند! عوارض مصرف ملاتونین بخشی از هویت این دارو است، اما وقتی پزشک این دارو را تجویز می کند، بی شک به این نتیجه رسیده است که اثر بخشی آن بیشتر از  عوارض مصرف قرص ملاتونین است.

بهتر است بدانید عوارض داروی ملاتونین بسیار محدود است و افراد بسیار کمی به آن دچار می شوند؛ با این وجود، برخی از عوارض قرص خواب ملاتونین  (1) سردرد، (2) سرگیجه، (3) حالت تهوع و (4) خواب آلودگی شدید هستند. از دیگر عوارض قرص خواب ملاتونین به شرح زیرند:

  • افسردگی
  • اضطراب
  • افزایش تحریک پذیری
  • معده درد
  • اسهال
  • افت فشار خون
  • درد مفاصل

اکنون که با عوارض مصرف ملاتونین آشنا شده اید، باید در صورت بروز هریک از این علایم سریعا مصرف این قرص را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید. پزشکان بر این امر تاکید می ورزند عوارض ملاتونین قرص چیزی نیست که نادیده گرفته شود. به همین دلیل باید به آن توجه داشته باشید.

چگونه با عوارض جانبی کنار بیاییم؟

  • احساس خواب آلودگی یا خستگی در روز : اگر چنین احساسی دارید رانندگی نکنید، دوچرخه سواری نکنید یا از ابزار یا ماشین آلات استفاده نکنید. از مصرف الکل خودداری کنید زیرا این کار باعث می شود احساس خستگی بیشتری کنید. اگر این کمک نکرد، با پزشک خود صحبت کنید زیرا قرص ملاتونین ممکن است داروی مناسبی برای شما نباشد.
  • سردرد : مطمئن شوید که استراحت می کنید و مایعات زیادی می نوشید. الکل زیاد مصرف نکنید. از یک داروساز بخواهید که یک مسکن توصیه کند. اگر سردرد بیش از یک هفته طول کشید یا شدید بود با پزشک مشورت کنید.
  • معده درد یا تهوع : به طور کلی داروی خود را بعد از غذا مصرف کنید، این کار می تواند به خوردن و نوشیدن و داشتن وعده های غذایی کوچک تر و مکرر کمک کند. قرار دادن پد گرم یا بطری آب گرم سرپوشیده روی شکم نیز ممکن است به کاهش درد کمک کند.
    احساس سرگیجه : اگر مصرف ملاتونین باعث سرگیجه می‌شود، کاری را که انجام می‌دهید متوقف کنید و بنشینید یا دراز بکشید تا احساس بهتری پیدا کنید. اگر احساس سرگیجه دارید رانندگی نکنید، دوچرخه سواری نکنید و از ابزار یا ماشین آلات استفاده نکنید. الکل ننوشید زیرا باعث بدتر شدن حال شما می شود.
  • احساس تحریک پذیری یا بی قراری : اگر بعد از چند روز بهبود نیافت، مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک خود صحبت کنید.
  • خشکی دهان : آدامس های بدون قند بجوید یا شیرینی های بدون قند بمکید.
  • پوست خشک یا خارش دار : اغلب از مرطوب کننده استفاده کنید. سعی کنید از یک مرطوب کننده صورت بدون چربی برای پوست های حساس استفاده کنید.
  • درد در بازوها یا پاها : اگر بعد از چند روز بهبود نیافت، مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک خود صحبت کنید.
  • رویاهای عجیب و غریب یا تعریق شبانه : اگر بعد از چند روز بهتر نشد، مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک خود صحبت کنید.

چه افرادی باید از مصرف این قرص اجتناب ورزند؟

ممکن است اختلال خواب به موضوع آزار دهنده ای برای شما تبدیل شده باشد اما این امر به این معنا نیست که شما می توانید هر قرص و یا مکملی را که به درمان این اختلال کمک می کند مصرف کنید.

زنان باردار و شیرده در مصرف این قرص باید بسیار محتاط باشند و قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنند. همچنین افرادی که آلرژی های شدید دارند و یا سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است نباید از قرص ملاتونین استفاده کنند.

قرص ملاتونین

سطح ملاتونین به طور طبیعی با افزایش سن افراد کاهش می یابد و چرخه خواب و بیداری را برای بسیاری از افراد مسن مختل می کند. در نتیجه، افراد مسن ممکن است حساسیت بیشتری به ملاتونین داشته باشند. در نتیجه، محققان توصیه می کنند که افراد مسن با کمترین دوز ممکن قرص ملاتونین شروع کنند.

دوزهای کمتر ممکن است به افراد مسن کمک کند بدون اینکه ریتم شبانه روزی آنها را مختل کند و باعث خواب آلودگی طولانی مدت شود، بهتر بخوابند. افراد مسن مبتلا به آلزایمر باید از مصرف ملاتونین اجتناب کنند.

آیا مصرف قرص ملاتونین برای کودکان مبتلا به اوتیسم مناسب است؟

اوتیسم اختلال درخودماندگی است که کودک مبتلا نمی تواند با دنیای خارج ارتباط برقرار کند. این کودکان معمولا به طور هم زمان از چندین سندروم رنج می برند و همین امر درمان آنها را با چالشهای زیادی رو به رو می کند. مطالعات اخیر نشان داده اند که قرص ملاتونین مکملی مناسب برای درمان بیماری اختلال خواب برای این کودکان است.

تداخل دارویی قرص ملاتونین

مصرف قرص ملاتونین سبب می شود فرد احساس خواب داشته باشد. به همین دلیل  مصرف آن با الکل قدغن اکیدا ممنوع است. همچنین اگر داروهای زیرا مصرف می کنید نباید ملاتونین را استفاده کنید:

  • بنزودیاپین و هیپنوتیک
  • آنتی هیستامین
  • مسکن ها و آرامش بخش ها
  • مسکن های عضلانی

قرص ملاتونین سبب افزایش قند خون می شود و نباید با داروهای دیابتی مصرف شود.  هرگز قرص ملاتونین را با داروهای منعقد کننده خون مصرف نکنید زیرا مانع از لخته شدن خون می شود. اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید حتما قبل از مصرف هر قرص تداخل دارویی آن را بررسی کنید.

طریقه مصرف قرص ملاتونین

دستور العمل مصرف این قرص بر روی آن نوشته شده است. بنیاد ملی خواب در آمریکا پیشنهاد می دهد که برای گرفتن بهترین نتیجه از این قرص بهتر است نیم ساعت قبل از خواب آن را مصرف کنیم. همچنین مصرف این قرص در طول روز سبب می شود دایما حالت خواب آلودگی داشته باشید.

قرص خوابشما می توانید جهت خرید قرص خواب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

بهتر است با کمترین دوز توصیه شده ملاتونین برای سن خود شروع کنید. از آنجا، می توانید به تدریج دوز مصرفی خود را افزایش دهید تا زمانی که دوزی را پیدا کنید که به شما کمک می کند بدون ایجاد عوارض جانبی به خواب بروید. به طور کلی، دوز شروع ایمن برای بزرگسالان بین 1 تا 5 میلی گرم قرص ملاتونین است. افراد مسن ممکن است دوزهای کمتر از 1 میلی گرم را موثر بدانند. کودکان نباید ملاتونین مصرف کنند مگر اینکه پزشک توصیه کند.

عوامل خطر در بروز اختلال خواب

خواب یکی از فاکتورهای بسیار مهمی است که به حفظ سلامت روحی و جسمی کمک می کند. کارشناسان خواب مفید و کافی را یکی از اصول سبک زندگی سالم به شمار می آورند. اما گاهی بروز مشکلاتی سبب می شود چرخه طبیعی خواب بدن برهم ریزد. به همین دلیل بسیاری از افراد استفاده از قرص خواب  از جمله قرص ملاتونین را آغاز می کنند.

اگر فرد نتواند به خوبی بخوابد تحریک پذیر می شود. کارشناسان بر این باور هستند که بهتر است ابتدا دلیل اختلال خواب تشخیص داده شود سپس برای درمان آن اقدام شود. دلایل متفاوتی وجود دارند که سبب بروز این مشکل می شوند. برخی از این دلایل به شرح زیر هستند:

  • مشکلات تنفسی
  • مشکلات جسمانی از جمله دردهای مزمن، آرتروز، دردهای مفصلی، کمر درد و سردردهای شدید
  • تکرر ادرار
  • استرس و اضطراب

استرس و اضطراب یکی از دلایل عمده بی خوابی به شمار می رود. اگر بی خوابی شما به این دلیل است بهتر است به یک مشاوره مراجعه کنید و روشهای مدیریت استرس را بیاموزید.

مطالعات اخیر نشان داده اند که بسیاری از مشکلات جسمی از جمله مشکلات گوارشی ریشه در کم خوابی افراد دارند که با درمان این اختلال بیماری های آنها خود به خود درمان می شود و فرد می تواند به زندگی عادی بازگردد!

خواب مسئله ای بسیار مهم و کلیدی برای تمای انسانها به شمار می رود. به همین دلیل باید توجه ویژه ای بدان داشت. اگر از اختلال خواب رنج می برید بهترین و موثرترین روش مراجعه به پزشک است.

معرفی یک قرص حاوی ملاتونین برای بهبود کیفیت خواب

 

قرص زیر زبانی واناتونین نورم لایفشما می توانید جهت خرید قرص واناتونین زیر زبانی نورم لایف از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

قرص زیر زبانی واناتونین نورم لایف از ملاتونین تهیه شده است و برای تنظیم خواب و بهبود چرخه خواب و بیداری کاربرد دارد.

قرص ملاتونین رازک

این قرص یکی از محصولات ویژه بازار است که بهبود اختلالات خواب کمک می کند. از فواید دیگر این قرص می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان اختلالات خواب در کودکان مبتلا به اوتیسم
  • درمان اختلالات خواب در کودکان مبتلا به صرع
  • بهبود ناراحتی های دوران قاعدگی
  • تنظیم ساعات خواب در زمانی که فرد به مسافرت های هوایی می رود
  • آنتی اکسیدان قوی
  • ضد سرطان
  • بهبود خواب در سالمندان

عوارض قرص ملاتونین رازک

  • سردرد
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خواب آلودگی

قرص ملاتونین خارجی

بسیاری از افراد به دنبال ملاتونین های خارجی هستند که می توانید نمونه های زیر را از طریق وب سایت داروخانه آنلاین تهیه نمایید:

سوالات پرتکرار

در این قسمت تلاش می کنیم به سوالات پرتکرار شما در مورد این قرص پاسخ دهیم.

عوارض قرص ملاتونین 3 میلی گرم

در طول این متن به طور کامل در مورد عوارض قرص melatonin صحبت کردیم! با این وجود هنوز بسیاری از افراد در این مورد سوال می پرسند که عوارض ملاتونین چیست! در پاسخ به این سوال باید بگوییم عوارضی که در اثر قرص 3 میلی گرمی ممکن است بروز پیدا کنند به شرح زیرند:

  • خواب آلودگی در طول روز، سرگیجه، ضعف یا گیجی.
  •  کابوس
  • اضطراب و تحریک پذیری
  • سردرد
  • از دست دادن اشتها، اسهال، تهوع، درد معده
  • تغییرات فشار خون
  • درد مفاصل یا کمر
  • افزایش خطر تشنج

در اینجا به این موضوع اشاره می کنیم که عوارض مصرف ملاتونین بسیار نادر است و در بیشتر موارد هیچ گونه عارضه جانبی خاصی جز احساس سرگیجه و خواب آلودگی ندارد.

ملاتونین چیست؟

قرص ملاتونین مکملی مناسب برای بهبود اختلالات خواب است و به افراد کمک می کند خواب راحتی را تجربه کنند. همچنین، استفاده از ملاتونین استرس و اضطراب را نیز کاهش می دهد. به همین دلیل توصیه می شود با مشورت پزشک مصرف ملاتونین قرص را مد نظر قرار دهید.

آیا می توانم هر شب ملاتونین مصرف کنم؟

صرف نظر از این موضوع که ملاتونین واقعا به بهبود چرخه خواب کمک می کند اما این امر بدین معنا نیست که شما می توانید به مدت طولانی از آن استفاده کنید. کارشناسان به این موضوع اشاره می کنند مصرف ملاتونین برای کوتاه مدت و مصرف دوره ای مناسب است. مصرف طولانی مدت می تواند آسیب های جدی به سلامتی وارد کند.

آثار ملاتونین چند ساعت در بدن باقی می ماند؟

میزان ماندگاری ملاتونین در هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. به طور متوسط ملاتونین می تواند تا 5 ساعت در بدن باقی بماند و به تجربه خواب راحت و بی دغدغه کمک می کند.

خواص قرص ملاتونین

این قرص دارای خواص زیادی است که به شرح زیرند:

  • بهبود مود و خلقیات
  • تنظیم خواب با کیفیت
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • تقویت حافظه

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.