خواب یکی از مهمترین ویژگی هایی است که در انسانها به طور غریزی وجود دارد. مطالعات نشان داده اند تمامی انسانها برای اینکه بدن سالمی داشته باشند و بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند روزانه به طور متوسط به 8 ساعت خواب نیاز دارند. اگر خواب انسان کافی نباشد، آسیب های غیر قابل جبرانی به سلامتی وارد می شود. به همین دلیل، استفاده از قرص خواب اهمیت بسیار زیادی دارد.
قرص های خواب زمانی که استرس، مسافرت یا اختلالات دیگر شما را بیدار نگه می دارد، ممکن است کمک کنند. این مکمل برای بی خوابی طولانی مدت، تغییرات رفتاری آموخته شده در رفتار درمانی معمولا بهترین درمان است.
قرص های خواب آور
قرص های خواب آور با ایجاد احساس خواب آلودگی و آرامش، بی خوابی را درمان می کنند. کمک های خواب، از جمله داروهای طبیعی مانند ملاتونین، می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند. ممکن است در طول روز احساس گیجی یا خواب آلودگی کنید. برخی از افراد در خواب راه می روند یا غذا می خورند (پاراسومنیا). سایر درمانهای غیردارویی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) در بهبود خواب بهتر هستند.
نام های دیگر قرص خواب چیست؟
قرص های خواب آور نام های مختلفی دارند:
- خواب آور
- آرام بخش ها
قرص های خواب آور چگونه کار می کنند؟
انواع مختلفی از قرص های خواب وجود دارد. هر کدام متفاوت عمل می کند. برخی از داروهای خواب آور باعث خواب آلودگی می شوند، در حالی که برخی دیگر ناحیه ای از مغز را که شما را هوشیار نگه می دارد ساکت می کنند.
قرص های خواب آور چقدر موثر هستند؟
مطالعات نشان میدهد که قرصهای خوابآور برای بهبود استراحت شبانه چندان مفید نیستند. بیشتر افرادی که از داروهای خواب آور استفاده می کنند حدود هشت تا 20 دقیقه سریعتر از کسانی که دارو ندارند به خواب می روند. به طور متوسط، شما ممکن است 35 دقیقه بیشتر شات آی دریافت کنید. به طور کلی، داروهای خواب باید برای استفاده کوتاه مدت باشند. اگر یک رویداد استرس زای زندگی، مانند طلاق یا مرگ در خانواده، شما را بیدار نگه دارد، ممکن است بسیار مفید باشند.
چه کسی ممکن است به قرص خواب نیاز داشته باشد؟
تخمین زده می شود که از هر هفت نفر، یک نفر دچار بی خوابی طولانی مدت است. مشکلات خواب با افزایش سن بیشتر می شود. تقریباً از هر سه نفر یک نفر از انواع داروهای خواب استفاده می کند.
انواع قرص های خواب آور بدون نسخه (OTC) کدامند؟
هر بزرگسالی میتواند داروهای خواب OTC را از فروشگاه خریداری کند. داروهای خواب OTC اغلب حاوی آنتی هیستامین هستند. این دارو آلرژی را درمان می کند، اما می تواند باعث خواب آلودگی نیز شود. برخی از افراد برای کمک به خواب از مکمل های ملاتونین یا سنبل الطیب استفاده می کنند. ملاتونین هورمونی است که بدن شما به طور طبیعی تولید می کند و خواب را تقویت می کند. سنبل الطیب گیاهی است که ظاهرا به آرامش و خواب کمک می کند. اگرچه این وسایل کمکی خواب به راحتی در دسترس هستند، قبل از مصرف آنها باید با پزشک خود مشورت کنید. داروهای موجود در داروهای خواب بدون نسخه (از جمله مکمل ها) می توانند با سایر داروها تداخل داشته باشند یا شرایط سلامتی را بدتر کنند.
انواع قرص های خواب نسخه ای چیست؟
قرص های خواب نسخه ای قوی تر از داروهای بدون نسخه هستند. برای دریافت این قرص ها به نسخه ای از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود نیاز دارید. انواع قرص های خواب آور شامل: داروهای ضد افسردگی بنزودیازپین ها داروهای Z (Ambien® و Lunesta®).
عوارض جانبی احتمالی قرص های خواب چیست؟
تقریباً از هر 10 نفر هشت نفر یک روز پس از مصرف داروی خواب دچار خماری می شوند. آنها احساس خوابآلودگی میکنند، تفکر درهم و برهم دارند و سرگیجه یا مشکلات تعادلی را تجربه میکنند. این اثرات در طول روز می تواند بر توانایی شما در رانندگی، کار، رفتن به مدرسه و انجام کارهای روزانه تأثیر منفی بگذارد. قرص های خواب بدون نسخه و نسخه ای (و مکمل ها) می توانند این عوارض جانبی را ایجاد کنند: یبوست یا اسهال. دهان خشک. سردرد. ضعف عضلانی. مشکلات گوارشی، از جمله گاز، سوزش سر دل و حالت تهوع.
درمان بستگی به این دارد که چه چیزی باعث بی خوابی شما شده است. گاهی اوقات، یک علت زمینهای، مانند یک وضعیت پزشکی یا یک اختلال مرتبط با خواب، را میتوان پیدا کرد و درمان کرد - رویکردی بسیار مؤثرتر از درمان خود علائم بیخوابی. تغییرات رفتاری که از طریق درمان شناختی رفتاری آموخته می شود، عموما بهترین درمان برای بی خوابی مداوم است. خوابیدن بر اساس برنامه منظم، ورزش منظم، پرهیز از کافئین در اواخر روز، اجتناب از چرت زدن در طول روز و کنترل استرس نیز احتمالا کمک کننده است. اما مواقعی وجود دارد که افزودن قرصهای خوابآور تجویزی ممکن است به شما کمک کند تا کمی استراحت کنید.
در برخی موارد، پزشکان داروهایی را برای درمان بی خوابی تجویز می کنند. تمام داروهای بی خوابی باید کمی قبل از خواب مصرف شوند. پس از مصرف داروی بی خوابی به رانندگی یا انجام فعالیت های دیگری که نیاز به تمرکز دارند، خودداری کنید زیرا باعث خواب آلودگی شما می شود و می تواند خطر تصادف را افزایش دهد. داروها باید همراه با شیوه های خواب خوب استفاده شوند.
انواع داروهای خواب
در اینجا چند دارو برای درمان بی خوابی وجود دارد:
- داروهای ضد افسردگی: برخی از داروهای ضد افسردگی مانند ترازودون (Desyrel) در درمان بی خوابی و اضطراب بسیار خوب هستند.
- بنزودیازپینها: این قرصهای خواب قدیمی - آمازپام (Restoril)، تریازولام (Halcion) و سایرین - ممکن است زمانی مفید باشند که بخواهید یک داروی بیخوابی طولانیتر در سیستم باقی بماند. به عنوان مثال، آنها به طور موثر برای درمان مشکلات خواب مانند راه رفتن در خواب و وحشت های شبانه استفاده شده اند. این داروها دارای معایب جدی هستند. می توانند باعث اعتیاد و وابستگی شوند. وابستگی به این معنی است که وقتی آنها را متوقف می کنید، عقب نشینی فیزیکی دارید که در مورد بنزوها می توانید داشته باشید. همچنین، یک جعبه سیاه هشدار در مورد استفاده از آنها با مواد افیونی وجود دارد، زیرا هم تنفس را کاهش می دهد و هم خطر مصرف بیش از حد را افزایش می دهد.
- دوکسپین (سیلنور): این داروی خواب برای استفاده در افرادی که مشکل در خواب ماندن دارند تأیید شده است. سیلنور ممکن است با مسدود کردن گیرنده های هیستامین به حفظ خواب کمک کند. این دارو را مصرف نکنید مگر اینکه بتوانید 7 یا 8 ساعت کامل بخوابید.
- Lemborexant (Dayvigo): این دارو برای افرادی که در به خواب رفتن و ماندن در خواب مشکل دارند تأیید شده است. با سرکوب بخشی از سیستم عصبی مرکزی که شما را بیدار نگه می دارد، کار می کند. ممکن است باعث شود روز بعد احساس خواب آلودگی کنید.
- Rozerem: این داروی خواب متفاوت از سایرین عمل می کند. با هدف قرار دادن چرخه خواب و بیداری کار می کند، نه با سرکوب سیستم عصبی مرکزی. این دارو برای افرادی که مشکل به خواب رفتن دارند تجویز می شود. این دارو را می توان برای استفاده طولانی مدت تجویز کرد و دارو هیچ شواهدی مبنی بر سوء مصرف یا وابستگی نشان نداده است.
- سوورکسانت (بلسومرا): با مسدود کردن هورمونی که باعث بیداری و بی خوابی می شود، عمل می کند. این دارو توسط FDA برای درمان افرادی که به دلیل ناتوانی در به خواب رفتن یا خواب ماندن دچار بی خوابی هستند تأیید شده است. این دارو ممکن است باعث شود که روز بعد احساس خواب آلودگی کنید.
- Zaleplon (Sonata): در بین تمام قرص های خواب جدیدتر، سوناتا برای کمترین زمان در بدن فعال می ماند. این بدان معناست که شما می توانید سعی کنید به تنهایی به خواب بروید. سپس، اگر همچنان به ساعت 2 بامداد خیره هستید، می توانید بدون احساس خواب آلودگی صبح آن را مصرف کنید. اما اگر تمایل دارید در طول شب بیدار شوید، این ممکن است بهترین انتخاب برای شما نباشد. زولپیدم (Ambien، Edluar، Intermezzo): این داروها به خوبی به شما کمک می کنند تا بخوابید، اما برخی از افراد تمایل دارند نیمه شب از خواب بیدار شوند. Zolpidem اکنون در نسخه توسعه یافته، Ambien CR در دسترس است. این ممکن است به شما کمک کند بخوابید و مدت طولانی تری بخوابید.
- داروهای خواب آور بدون نسخه: بیشتر این قرص های خواب آور آنتی هیستامین هستند. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد آنها برای بی خوابی خوب عمل می کنند و می توانند باعث خواب آلودگی در روز بعد شوند. آنها به اندازه ای ایمن هستند که بدون نسخه به فروش می رسند. اما اگر داروهای دیگری مصرف می کنید که حاوی آنتی هیستامین نیز هستند - مانند داروهای سرماخوردگی یا آلرژی - ممکن است ناخواسته بیش از حد مصرف کنید.
اگر این داروها برای شما مؤثر واقع نشدند، پزشک ممکن است چیزی غیرقابل برچسب پیشنهاد کند. اینها داروهایی هستند که برای درمان شرایطی استفاده می شوند که در ابتدا برای آنها ساخته نشده بودند. گاهی اوقات داروهای ضد افسردگی قدیمی برای درمان بی خوابی تجویز می شوند زیرا مواد شیمیایی مغز را تغییر می دهند که می تواند به تنظیم خواب کمک کند. این داروهای قدیمی همچنین دارای اثر آرام بخش هستند یا باعث خواب آلودگی می شوند. آنها عبارتند از:
- آمی تریپتیلین (Elavil)
- میرتازاپین (Remeron SolTab، Remeron)
- نورتریپتیلین (Aventyl، Pamelor)
- ترازودون
FDA هشدار می دهد که نباید رانندگی کنید یا کاری انجام دهید که نیاز به هوشیاری شما را در روز بعد از مصرف Ambien CR داشته باشد زیرا مدت طولانی در بدن باقی می ماند. شما نباید زولپیدم مصرف کنید مگر اینکه بتوانید یک شب کامل بخوابید - حداقل 7 تا 8 ساعت. در موارد نادر، این داروها به دلیل رفتارهایی در هنگام خواب یا نیمه خواب مانند راه رفتن در خواب و رانندگی در خواب و غیره، باعث آسیب می شوند. FDA اسپری خوراکی تجویزی به نام Zolpimist که حاوی زولپیدم است را برای درمان کوتاه مدت بی خوابی ناشی از مشکل در به خواب رفتن تایید کرده است.
خطرات یا عوارض احتمالی قرص های خواب چیست؟
هنگامی که داروهای خواب آور را شب به شب مصرف می کنید، بدن شما ممکن است شروع به وابستگی به آنها کند. وقتی دارو را قطع می کنید، ممکن است بی خوابی شما بدتر از قبل عود کند. این اثر بی خوابی برگشتی نامیده می شود. اگر برای مدت طولانی از داروهای خواب استفاده کردهاید، با پزشک خود در مورد چگونگی توقف ایمن صحبت کنید. ممکن است ماه ها طول بکشد تا مصرف قرص ها قطع شود. همچنین نباید داروهای خواب آور را با سایر آرام بخش ها یا الکل مخلوط کنید. احتمال مصرف بیش از حد وجود دارد.
برخی از داروهای خواب با نسخه ممکن است باعث پاراسومنیا شوند. این اختلال خواب مخرب می تواند باعث ایجاد رفتارهای خطرناک در زمانی که شما هنوز بیشتر در خواب هستید، شود. افرادی که به ویژه از داروهای Z استفاده می کنند، ممکن است در خواب راه بروند یا غذا بخورند، دارو مصرف کنند، صحبت کنند یا حتی رانندگی کنند، در حالی که از انجام این کارها غافلند. ممکن است به نظر بیدار باشید، اما مغز شما کاملاً هوشیار نیست. بیشتر مردم پس از بیدار شدن از خواب انجام این کارها را به خاطر نمی آورند.
بنزودیازپین ها می توانند اعتیادآور باشند و منجر به سوء مصرف مواد شوند. برای کاهش این خطر، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی فقط این قرص های خواب را برای استفاده کوتاه مدت تجویز می کنند. به احتمال زیاد در عوض نسخه ای برای داروهای Z دریافت می کنید.
آیا قرص های خواب در دوران بارداری بی خطر هستند؟
هر دارویی که در دوران بارداری یا شیردهی مصرف می کنید به نوزاد منتقل می شود. قبل از مصرف هر گونه قرص خواب یا مکمل بدون نسخه با پزشک خود مشورت کنید. برای بی خوابی شدید، یک ارائه دهنده ممکن است یک کمک خواب کوتاه مدت تجویز کند.
آیا قرص های خواب برای کودکان بی خطر هستند؟
برخی از والدین به کودکان داروهای آنتی هیستامین بدون نسخه می دهند تا به خواب آنها کمک کنند. این داروها برای اهداف خواب تایید نشده اند. خطر مصرف بیش از حد کودک وجود دارد. به کودک مکمل هایی مانند ملاتونین ندهید. هیچ تحقیقی در مورد ایمنی آنها در کودکان وجود ندارد. در حال حاضر هیچ داروی خواب نسخه ای برای کودکان وجود ندارد. تغییر رفتارهای خواب کودک اغلب بهترین راه برای بهبود خواب است.
چگونه بدون قرص خواب راحت بخوابم؟
درمان شناختی رفتاری (CBT) ابزاری موثر برای بهبود خواب و درمان بی خوابی است. تغییرات رفتاری اغلب خواب را بدون نیاز به دارو بهبود می بخشد. ممکن است بخواهید: از خوردن وعده های غذایی زیاد و الکل قبل از خواب خودداری کنید. مصرف کافئین از جمله قهوه، نوشابه های گازدار و شکلات را در طول روز و به خصوص قبل از خواب کاهش دهید. سیگار کشیدن را ترک کنید. با موسیقی آرام بخش، یک کتاب خوب یا مدیتیشن استراحت کنید. وسایل الکترونیکی را حداقل 30 دقیقه قبل از خواب خاموش کنید. در طول روز فعالیت بدنی داشته باشید. در صورت امکان سعی کنید بیرون بروید. حتی در تعطیلات آخر هفته به برنامه خواب (زمان خواب و بیدار شدن یکسان) پایبند باشید. اتاق خواب خود را به یک پناهگاه تاریک، آرام و خنک تبدیل کنید.
چه زمانی باید با پزشک خود تماس بگیرم؟
اگر قرص های خواب آور مصرف می کنید و تجربه دارید، باید با پزشک خود تماس بگیرید: خستگی مزمن. گیجی یا مشکلات حافظه رفتارهای پاراسومنیا مشکلات تمرکز یا تکمیل کارهایی مانند رانندگی. ناراحتی شدید معده.
مضرات کم خوابی بر سلامتی
عدم خواب کافی می تواند میل جنسی را کاهش دهد، سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و منجر به مشکلات فکری و افزایش وزن شود. هنگامی که خواب کافی ندارید، خطر ابتلا به برخی از سرطان ها و بیماریهای مزمن مانند دیابت افزایش پیدا می کند. از مضرات دیگر کم خوابی بر سلامتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تحریک پذیری
- سردردهای مزمن
- ناتوانایی در یادگیری
- دید ضعیف
- ابتلا به بیماریهای قلبی
- ابتلا به عفونت
- تکرر ادرار
- عدم تمرکز
- اختلال گفتاری
- سرماخوردگی های مکرر
- عدم تاثیر واکسن ها
با توجه به این موضوع که مضرات کم خوابی بر سلامتی بسیار شدید هستند، کارشناسان سلامتی توصیه می کنند کسانی که از این مشکل رنج می برند باید به پزشک مراجعه کنند و مصرف انواع قرص خواب را شروع کنند.
احتمال بروز اسکیزوفرنی در کودکانی که کم می خوابند!
اخیرا مطالعه ای در زمینه مشکلات کودک کم خواب صورت گرفت و نتایج آن در مجله Jama Psychiatry به چاپ رسید. در این مطالعه مشخص شده بود که رفتارهایی مانند دیر به رختخواب رفتن، خواب نامنظم و بیدارشدنهای مکرر در طول خواب سبب بروز اختلالات روانی شدیدی مانند اسکیزوفرنی و اختلال شخیصت مرزی می شود.
انواع قرص خواب چه کاری در بدن انجام می دهند؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که عملکرد قرص خواب در بدن به نوع موادی که در آنها به کار رفته است بستگی دارد. به طور مثال، بنزودیازپین ها گیرنده های GABA را در مغز فعال می کنند و باعث آرامش می شوند و در نتیجه فرد می تواند به خوبی بخوابد. این داروها اثرات دیگری نیز دارند که از مهمترین آنها می توان به کاهش اضطراب و شل شدن عضلات اشاره کرد.
از طرفی دیگر، برخی از قرص های خواب حاوی ملاتونین هستند. ملاتونین هورمون خواب در بدن انسان است. اگر این هورمون به اندازه کافی در بدن ترشح نشود، مشکلات خواب برای افراد به وجود می آیند. با افزایش سن میزان ترشح این هورمون در بدن کاهش پیدا می کند، به همین دلیل شاهد بروز کم خوابی در افراد مسن هستیم. این مکمل ها هورمون ملاتونین را در بدن بالا می برند و همین امر به خواب خوب کمک می کند.
استفاده روزانه از قرص خواب
شاید بتوان گفت یکی از سوالات پرتکرار در مورد انواع قرص خواب این است که آیا می توان روزانه از این قرص ها و مکملها استفاده کرد! در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مصرف این قرص ها و مکملها به شدت مشکلات خواب بستگی دارد. به طور کلی، توصیه می شود از قرص هایی نظیر بنزودیازپین ها و داروهای دیگر به صورت دوره ای استفاده شود. به همین دلیل توصیه می شود قبل از مصرف این قرص ها و مکمل ها با پزشک و یا داروساز مشورت کنید.
قرص خواب آور قوی بدون نسخه
اگر شما به دنبال مکمل های خواب آور و آرام بخش هستید و می خواهید این مکمل ها را بدون نیاز به نسخه پزشک تهیه کنید، باید بدانید که فروش مکمل های حاوی ملاتونین بدون نسخه پزشک امکان پذیر است. برای مصرف بنزودیازپین ها باید الزاما به پزشک مراجعه نمایید.
اسپری خواب آور قوی
امروزه، مکمل های خواب آور و آرام بخش در اشکال مختلفی از جمله قرص، شربت و اسپری در دسترس هستند. اگر شما تمایل دارید که از اسپری خواب آور استفاده کنید، بی شک اسپری دهانی ملاتونین یورونچرال یکی از بهترین گزینه هاست.
قرص خواب آور گیاهی
بسیاری از افراد برای درمان بیماریهای خود به دل طبیعت پناه می برند. زیرا بر این عقیده هستند که قرص گیاهی تنظیم خواب عوارض کمتری را برای سلامتی به همراه دارند. یکی از بهترین قرص های خواب آور گیاهی قرص روکشدار گیاهی نوراگل گل دارو است. این قرض ضد اضطراب است و تپش قلب را نیز از بین می برد.
قرص ملاتونین
اختلال خواب درجات مختلفی دارد و از خفیف تا شدید دسته بندی می شود. به همین دلیل دوز دارویی که برای درمان این بیماری تجویز می شود، متفاوت است. هر چقدر مشکل بی خوابی شدیدتر است، باید از قرصی استفاده کنید که ملاتونین بیشتری در آن به کار رفته است. به همین دلیل، توصیه می شود برای خرید قرص ملاتونین با پزشک در تماس باشید.
عوارض قرص ملاتونین
عوارض قرص خواب ملاتونین بسیار محدود است، با وجود این در برخی از موارد خطر بروز این عوارض وجود دارد. سردرد، سرگیجه و خواب آلودگی شدید از عوارض رایج این قرص هستند. از عوارض دیگر قرص خواب ملاتونین می توان به افسردگی، اضطراب، افزایش تحریک پذیری و درد مفاصل اشاره کرد. اگر این عوارض بیش از دو هفته ادامه پیدا کردند، باید مصرف این قرص را قطع کنید.
قرص ملاتونین رازک 3 برای چیست؟
قرص خواب ملاتونین رازک برای درمان بی خوابی به کار می رود. از ویژگی های دیگر این قرص می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به درمان اختلال خواب
- کاهش ناراحتی های دوران قاعدگی
- کمک به تنظیم ساعات خواب در اثر مسافرت
- آنتی اکسیدان قوی و دارای خاصیت ضد سرطان
خرید قرص خواب
اگر در مورد قیمت قرص خواب سوال دارید و می خواهید بهترین قرص های خواب را خریداری کنید، می توانید هم اکنون مکمل های خود را از سایت داروخانه آنلاین سفارش دهید. کارشناسان این سایت به شما کمک می کنند با توجه به مشکلی که دارید بهترین قرص خواب را سفارش دهید و خواب خوب و لذت بخشی را تجربه کنید.
داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
بهترین زمان مصرف قرص خواب 30 تا 40 دقیقه قبل از خواب است. در این زمان بهتر است در رختخواب خود دراز بکشید و یا مدیتیشن نمایید. هرگز از گوشی خود استفاده نکنید و یا کتاب نخوانید.
خیر! کارشناسان دائما هشدار می دهند که از قرص خواب برای مدت طولانی استفاده نکنید. اگر می خواهید برای مدت طولانی از این قرص ها استفاده کنید، باید زیر نظر مستقیم پزشک باشید.
قرص خواب در برخی از موارد می تواند باعث سردرد، سرگیجه و خواب آلودگی شود.
خیر! قرص خواب آسیب های زیادی را به جنین و مادر وارد می کند. اگر قصد باردرای دارید و با قرص خواب به خواب می روید، باید قبل از بارداری با پزشک مشورت نمایید.