مکمل تقویت قوای جنسی

اختلال وسواس فکری دوره بارداری، اختلال جدی و خطرناک

اختلال وسواس فکری دوره بارداری، اختلال جدی و خطرناک

وسواس فکری دوره بارداری یکی از اختلالاتی است که باعث می شود مادر و جنین دچار آسیب های زیادی شوند. مادرانی که به این اختلال دچار می شوند معمولا اضطراب بسیار بالایی دارند و برای محافظت از فرزند خود اقداماتی را انجام می دهند که برای کودک مضر است و در آینده مشکلات زیادی را برای او به وجود می آورد. در ادامه اطلاعات بیشتری را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

این وسواس چه زمانی بروز پیدا می کند؟

بهتر است بدانید بررسی های بالینی نشان می دهند زمان بروز اختلال وسواس فکری دوره بارداری مشخص نیست. این بیماری در دوره های مختلفی ممکن است رخ دهد. برخی از زنان در ماه اول و یا دوم بارداری دچار وسواس می شوند. برخی از زنان پس از زایمان دچار این اختلال می شوند. گاهی برخی از زنان از ماه های اول بارداری تا پایان زایمان دچار این اختلال هستند.

بروز اختلال وسواس پس از زایمان

بسیاری از کارشناسان به این موضوع اشاره می کنند اختلال وسواس فکری دوره بارداری پس از زایمان شدیدتر از این اختلال قبل از زایمان است. زیرا معمولا دیدن کودک باعث می شود حس وابستگی مادر به کودک بیشتر شود و همین امر بروز این اختلال را شدیدتر می کند.

اختلال وسواس فکری دوره بارداری، اختلال جدی و خطرناک

متاسفانه اگر این اختلال درمان نشود تا پایان زندگی مادر باقی می ماند. به طور کلی، از هر 100 زن 1 زن به اختلال وسواس فکری دوره بارداری و از هر 100 زن 2 یا 3 زن به اختلال وسواس فکری پس از بارداری دچار می شود.

چرا اختلال وسواس فکری به وجود می آید؟

معمولا افرادی که اضطراب زیادی دارند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این اختلال وجود دارند. اضطراب بالا سبب می شود بانوان به دنبال راهکارهایی باشند تا بتوانند از فرزند خود در مقابل آسیب های مختلف محافظت نمایند و همین امر باعث بروز اختلال وسواس فکری دوره بارداری می شود. برخی از دلایل اصلی ابتلا به این اختلال به شرح زیر است:

  • بیماری ارثی: معمولا زنانی که در خانواده خود دارای شخصی هستند که به اختلال وسواس فکری مبتلا است، بیشتر از زنان دیگر در معرض ابتلا به اختلال وسواس فکری دوره بارداری قرار دارند.
  • نوسانات هورمونی: در طول دوران بارداری و شیردهی میزان هورمون های بدن افزایش زیادی پیدا می کند. همین امر سبب می شود مغز انسان به این نوسانات واکنش نشان دهد و در بسیاری از موارد اختلال وسواس فکری دوره بارداری بروز پیدا می کند ( به طور مثال هورمون اکسی توسین نوعی هورمون در بدن است که باعث ایجاد علاقه میان مادر و فرزند می شود. در طول دوره بارداری ممکن است این هورمون بیش از حد ترشح شود و همین امر منجر به علاقه اغراق گونه مادر به فرزند می شود و در نتیجه اختلال وسواس فکری دوره بارداری بروز پیدا می کند)
  • مشکلات کودکی: بسیاری از مادرانی که در دوران کودکی خود مورد بی مهری قرار گرفته اند و از این بی مهری آسیب دیده اند تلاش می کنند با محافظت های اغراق گونه از فرزند خود از او محافظت کنند.

علائم بیماری وسواس فکری

مادرانی که دچار اختلال وسواس فکری دوره باردرای می شوند این علائم را از خود نشان می دهند:

  • این مادران دائما حالاتی را که نوزاد آنها آسیب دیده است تصور می کنند و از این تصاویر به شدت رنج می برند.
  • این مادران دائما صحنه هایی را تجسم می کنند که کودک آنها مورد تجاوز قرار گرفته است.
  • این مادران دائما نگران هستند که کودکانشان ممکن است به یک بیمار جدی مبتلا شوند.
  • این مادران به صورت اغراق گونه لباس ها و وسایل کودکان خود را شستشو می دهند.
  • این مادران از تعویض پوشک کودک خودداری می کنند، زیرا نگران هستند در طول تعویض کودک به کودک آسیب وارد شود.
  • این مادران واکسیناسیون را برای جلوگیری از آسیب به کودک انجام نمی دهند.
  • این مادران حتی زمانی که کودک خواب است او را چک می کنند تا مطمن شوند کودک سالم است.

اختلال وسواس فکری دوره بارداری، اختلال جدی و خطرناک

آسیب های اختلال وسواس فکری دوره بارداری چیست؟

به طور کلی، اختلال وسواس فکری دوره بارداری آسیب های زیادی را به مادر و کودک وارد می کند. معمولا این مادران دچار افسردگی های شدید می شوند و همین امر می تواند برای سلامت روانی مادر خطرناک باشد. از طرف دیگر، این اختلال باعث می شود مادری که نگران کودکش است با همسرش روابط سردی داشته باشد. یکی دیگر از این آسیب ها این است است که عدم انجام واکسیناسیون ( به دلیل ترس مادر) کودک را در معرض بیماری های جدی قرار می دهد.

آیا این اختلال به کودک نیز آسیب می زند؟

همانطور که پیشتر در این متن به آن اشاره کردیم اختلال وسواس دوره بارداری باعث می شود تا کودک نیز بیمار گردد. زیرا ممکن است مادر واکسیناسیون را انجام ندهد و یا از تعویض پوشک کودک خودداری کنید. همچنین، این کودکان معمولا در بزرگسالی بسیار بی اعتماد به نفس می شوند. زیرا مادر آنها قدرت حرکت را از آنها گرفته است و تلاش کرده است همیشه آنها را کنترل کند.

درمان اختلال وسواس فکری دوره باردای

کسانی که به اختلال وسواس فکری دوره باردرای مبتلا هستند، باید تحت درمان های مشاوره و درمان های دارویی قرار گیرند. درمان CBT یا درمان شناختی یکی از درمان هایی است که به الگوهای رفتاری مادران تمرکز می شود و تلاش می شود این الگوها اصلاح شوند. از طرف دیگر گاهی بیماری به حدی شدید است که پزشک استفاده از داروهای مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین را در مغز تجویز می کند (اگر به این موضوع علاقه مند هستید، می توانید مقاله آیا اختلال شخصیت وسواسی درمان پذیر است؟ را مطالعه کنید) .

جمع بندی 

تا بدینجا تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در مورد بیماری اختلال وسواس دوره بارداری در اختیار شما قرار دهیم. این بیماری در اوایل بارداری یا پس از زایمان شروع می شود و باعث می شود بانوان محافظت های غیرقابل قبولی را در برابر فرزند خود انجام دهند. اختلال وسواس فکری دوره بارداری می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که از مهمترین دلایل می توان به برهم خوردن تعادل هورمونی، بیماری ارثی و اختلال اضطراب اشاره کرد. این بیماری باید درمان شود در غیر اینصورت آسیب های زیادی را به سلامت مادر و فرزند وارد می کند.

خرید مکمل های بارداری 

اگر می خواهید برای خریل مکمل پیش از بارداری، مکمل دوران بارداری و مکمل دوران شیردهی بانوان اقدام کنید، می‌توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.