مکمل تقویت قوای جنسی

تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی

تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی

یکی از مشکلاتی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید با آن دست و پنجه نرم می کنند مشکلات روحی است. پژوهش ها و شواهد نشان می دهند که بین این دو اختلال ارتباط وجود دارد. هر چند مکانیسم های دقیق نحوه ارتباط این دو مشکل چندان با یکدیگر مشخص نیست. شواهد نشان می دهند مبتلایان به اختلالات تیروئید بیشتر دچار افسردگی می شوند و درمان اختلالات تیروئیدی می تواند بر افزایش اثربخشی داروهای ضد افسردگی موثر باشد. در این مقاله به تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی خواهیم پرداخت.

نحوه تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی چگونه است؟

مطالعات نشان داده اند متابولیسم هورمون های تیروئیدی مغز فرآیندی پیچیده دارد. این متابولیسم شامل مراحل مختلفی است که با بکارگیری مسیرهای عصبی بسیار زیادی انجام می شود. در صورتی که هر یک از اجزای این فرآیند دچار نقص شوند احتمال بالایی دارد که در توانایی تیروئید در ارسال سیگنال به مغز مشکلاتی ایجاد شود. مطالعات همچنین نشان داده اند بین سطح TSH یا هورمون محرک تیروئیدی با شدت علائم افسردگی ارتباط مستقیم وجود دارد. این هورمون که توسط غده هیپوفیز ترشح می شود به تحریک تولید بیشتر هورمون تیروئید می پردازد.

تحقیقات و تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی

بررسی های انجام شده نشان از تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی می دهند؛ حدود 60 درصد افرادی که دچار پرکاری تیروئید هستند اضطراب بالینی را هم تجربه می کنند. افسردگی نیز در حدود 69 درصد از افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند دیده می شود. پرکاری تیروئید با اختلالات خلقی و افسردگی دوقطبی ارتباط نزدیکی دارد هر چند نتیجه تحقیقات انجام شده در مورد اینکه ارتباط این دو چقدر قوی است کمی متناقض است. از طرفی داروهای لیتیوم که یک روش درمانی برای افسردگی دوقطبی است باعث تشدید و تحریک پرکاری تیروئید می شود.
در مورد کم کاری تیروئید نیز می توان به ارتباط آن با افسردگی اشاره داشت. کمبود هورمون های تیروئید در سیستم اعصاب مرکزی می تواند باعث خستگی، افزایش وزن و کمبود انرژی شود که همگی جزو علائم افسردگی به شمار می روند.

تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی

تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی چه علائمی دارد؟

تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی می تواند باعث بروز نشانه های مشخصی در افراد شود. افرادی که پرکاری تیروئید دارند ممکن است علائم مشترک با اضطراب بالینی و افسردگی دو قطبی داشته باشند. این علائم شامل موارد زیر هستند:

  • اضطراب
  • بی خوابی
  • نوسانات خلقی
  • فشار خون بالا
  • تحریک پذیری
  • افزایش ضربان قلب

اگر به کم کاری تیروئید مبتلا هستید علائم شما می تواند با افسردگی بالینی مشابهت داشته باشد. این علائم به شرح زیرند:

  • خستگی
  • نفخ شکم
  • افزایش وزن
  • مشکل در پردازش اطلاعات
  • مشکل در به خاطر آوردن و حافظه

به دلیل اینکه بین اختلالات تیروئید و اختلالات خلقی شباهت هایی وجود دارد ممکن است پزشک در تشخیص این دو دچار مشکل گردد. اگر فردی همزمان دچار یک اختلال روانی و بیماری تیروئیدی باشد، ممکن است تشخیص اینکه علائم مربوط به کدام بیماری اند برای پزشک امکان پذیر نباشد.

آیا اختلالات تیروئید بر اضطراب نیز اثر دارد؟

علاوه بر اینکه تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی کاملا واضح است، اختلالات تیروئید مانند کم کاری تیروئید می تواند باعث اضطراب نیز بشود. حدود 30 تا 40 درصد افراد مبتلا به کم کاری تیروئید به اختلال اضطرابی مبتلا می شوند. با این وجود هنوز مشخص نیست که آیا کم کاری تیروئید باعث بروز اختلال اضطراب می شود یا خیر. برای درمان افراد مبتلا به کم کاری تیروئید و اضطراب از درمان با لووتیروکسین (L-T4) استفاده می شود. این روش درمانی، جایگزین هورمون هایی شده است که ترشح آنها به دلیل کم کاری تیروئید کاهش یافته است. هر چند درمان با لووتیروکسین همواره برای درمان علائم اضطراب مفید نیست و در برخی افراد به تشدید اضطراب می انجامد.

تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی

برای درمان تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی چه باید کرد؟

اگر از تاثیر اختلالات تیروئید بر افسردگی رنج می برید باید حتما پزشک خود را در جریان این مشکل قرار دهید. هر دوی این بیماری ها قابل درمان هستند و باید درمان آنها سریعتر آغاز شود.
اختلالات تیروئید با یک آزمایش خون ساده قابل تشخیص می باشد. پس از تشخیص این مسئله پزشک دارو برای درمان تجویز می کند. این داروها می توانند باعث کاهش تولید هورمون های تیروئیدی در بدن شوند و یا به جایگزینی هورمون های از دست رفته از بدن کمک کنند.
در روند درمان پزشک ممکن است آزمایشات دوره ای تجویز کند تا مطمئن شود فرآیند درمان به خوبی در حال طی شدن است و داروها در حال درمان اختلال تیروئید هستند. این آزمایش ها برای تغییر نوع دارو و دوز آنها مهم می باشند.
همچنین برای افرادی که افسردگی دارند اما عملکرد تیروئیدشان طبیعی است گاهی داروهای تیروئید همراه با داروهای ضد افسردگی تجویز می شوند. تحقیقات حاکی از این هستند که حدود 23 درصد از افرادی که همراه درمان ضدافسردگی خود هورمون تیروئید T3 را مصرف می کرده اند با کاهش سریعتر علائم افسردگی مواجه بوده اند.
هر چند پژوهش ها نشان داده اند که ترکیب داروهای تیروئید با افسردگی خطری ندارد و موثر است اما در مورد رابطه پیچیده افسردگی و کم کاری تیروئید به مطالعه بیشتری نیاز است.
در افراد دچار اختلالات تیروئیدی درمان اختلال می تواند باعث بهبود افسردگی شود اما اگر این درمان کمک نکرد پزشک می تواند از درمان های اضافی مانند تجویز داروهای افسردگی، روان درمانی یا ترکیب آن دو استفاده کند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.