مکمل تقویت قوای جنسی

حساسیت به آفتاب؛ آلرژی نادر پوست

Sun sensitivity 1

نور خورشید علاوه بر مزایای بسیار زیاد خود برای انسان ها، گاه می تواند تهدیدی برای فرد شود و مشکلات پوستی بسیاری را برای او ایجاد نماید. یکی از عوارض نور خورشید، آفتاب سوختگی است که می تواند به مرور باعث ایجاد چین و چروک پوستی، لکه و در موارد شدیدتر سرطان پوست شود. یکی دیگر از مشکلاتی که نور آفتاب ایجاد می کند حساسیت پوستی است که کاملا متفاوت با آفتاب سوختگی می باشد. در مقاله امروز به حساسیت آفتاب این آلرژی تقریبا نادر خواهیم پرداخت.

مراقبت از پوستشما می توانید جهت خرید محصولات مراقبت از پوست از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

حساسیت به آفتاب چیست؟

به حساسیت به آفتاب، آلرژی به آفتاب یا بروز بثورات پلی مورفیک نیز گفته می شود. در نتیجه حساسیت به آفتاب راش هایی پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید روی بدن فرد حساس به آفتاب ایجاد می گردد. معمولا این بثورات به شکل نقطه های قرمز خارش دار هستند اما می توانند باعث درد، پوسته پوسته شدن پوست، کهیر، تاول و بسیاری علائم دیگر شوند.
حساسیت به آفتاب در اولین ماه تابستان بسیار رایج است و هر چه به اواخر تابستان نزدیک می شویم به دلیل مواجهه بیشتر با نور، پوست کم کم به آلرژی مقاوم می شود و بثورات پوستی کاهش می یابند.

علائم حساسیت به آفتاب

علائم حساسیت به آفتاب بروز بثورات یا راش هایی است که حدود 30 دقیقه پس از قرارگیری در معرض آفتاب روی پوست ایجاد می شوند. این راش ها به طور معمول در بخش هایی از بدن به وجود می آیند که در زمستان در معرض نور آفتاب نبوده اند اما در تابستان در مواجهه با نور آفتاب قرار گرفته اند. به طور مثال این راش ها بیشتر در بازوها، جلوی گردن و قسمت فوقانی قفسه سینه ظاهر می شوند. حساسیت به آفتاب علائم زیر را دارد:

  • بروز لکه های متورم و قرمز
  • بروز توده های خوشه ای و متراکم از بثورات و تاول های کوچک
  • خارش پوست همراه با سوزش

چه دلایلی باعث حساسیت به آفتاب می شوند؟

دلیل اینکه چرا برخی افراد به نور خورشید آلرژی دارند چندان مشخص نیست اما محققان عقیده دارند برخی افراد ممکن است به اجزای نور خورشید خصوصا اشعه فرا بنفش یا UV، تشعشعات خورشید یا سایر منابع نوری دیگر مانند لامپ های برنز کننده و سولاریوم حساس باشند. برخی از عوامل زیر نیز می توانند در بروز حساسیت به آفتاب تاثیر داشته باشند:

  • ژنتیک: برخی افراد ممکن است از لحاظ ژنتیکی مستعد حساسیت به آفتاب باشند.
  • جنسیت و رنگ پوست: زنان و افرادی که پوست روشن دارند و همچنین افرادی که در خانواده سابقه فوران نور چند شکلی دارند بیشتر در معرض ابتلا به حساسیت هستند.
  • مصرف برخی داروها: برخی داروها باعث حساس شدن پوست می شوند. آنتی بیوتیک هایی نظیر تتراسایکلین، داکسی سایکلین و مینوسیکلین که برای درمان آکنه مصرف می شوند، می توانند حساسیت پوست به نور خورشید را بالا ببرند.

حساسیت به آفتاب چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک برای تشخیص با معاینه پوست و پرسیدن سوال هایی می تواند این بیماری را تشخیص دهد. همچنین گاهی ممکن است لازم باشد برخی آزمایشات برای تشخیص بهتر انجام شوند:

  • بیوپسی پوست: نمونه ای کوچک از بافت راش برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می شود.
  • آزمایش خون
  • فتو تستینگ: بخش کوچکی از پوست را در معرض اشعه فرابنفش نوع A و B قرار می دهند تا مشکل دوباره ایجاد شود و اطمینان یابند پوست در اثر واکنش به اشعه فرابنفش دچار حساسیت شده است.

حساسیت به آفتاب

درمان حساسیت به آفتاب چگونه است؟

درمان خاصی برای حساسیت به آفتاب پیشنهاد نمی شود زیرا علائم آن معمولا پس از ده روز از بین می روند. اگر علائم شدید باشند پزشک می تواند داروهای ضد خارش (قرص یا کرم کورتیکواستروئیدی) تجویز کند. در برخی موارد نیز ممکن است از روش فتوتراپی برای پیشگیری از حساسیت به آفتاب استفاده شود.
در روش فتوتراپی پوست را در معرض دوزهای پایین تری از اشعه فرابنفش خورشید مانند نوع A و B قرار می دهند تا حساسیت شدید به نور خورشید کاهش یابد. در واقع اینکار پوست را در معرض مقدار کنترل شده ای از اشعه های نور آفتاب قرار می دهد تا پوست در فصول گرم سال واکنش شدید به نور نشان ندهد.

درمان های خانگی حساسیت به آفتاب

می توانید در خانه با انجام کارهای زیر علائم حساسیت به آفتاب را کنترل کنید:

  • اگر خارش زیادی دارید از آنتی هیستامین استفاده کنید.
  • از کرم های ضد خارش بدون نسخه مانند هیدروکورتیزون یک درصد استفاده نمایید.
  • از داروهای مسکن مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم برای کاهش قرمزی و درد استفاده کنید.
  • از کمپرس آب سرد یا حوله نمناک شده با آب سرد، برای تسکین نواحی دچار حساسیت استفاده کنید.
  • تاول ها را دستکاری نکنید و روی آنها را با لایه ای نازک از گاز بپوشانید تا به جایی برخورد نکنند.

حساسیت به آفتاب

اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از حساسیت به آفتاب

  • بین ساعات 10 صبح تا 2 بعداز ظهر مقابل نور آفتاب قرار نگیرید.
  • از ضد آفتاب حداقل دارای SPF 30 حتما استفاده کنید و آنرا مدام تجدید نمایید.
  • بدن خود را با لباس بپوشانید.
  • از لباس های طراحی شده برای محافظت از بدن در برابر نور خوشید استفاده کنید.
  • از کلاه های بزرگ و لبه پهن برای محافظت از صورت استفاده نمایید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.