مکمل تقویت قوای جنسی

خون در ادرار زنگ هشداری برای سلامتی است!

خون در ادرار زنگ هشداری برای سلامتی است!

ادرار نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت عمومی بدن دارد. در واقع، وقتی ادرار می کنیم، مواد دفع شده را از بدن  خارج می کنیم. تمامی موادی که وارد بدن می شوند دارای قسمت هایی هستند که باید از بدن دفع شوند. اگر این مواد در بدن باقی بمانند به ارگان های مختلف بدن آسیب وارد می کنند. مطالعات متعددی بر روی ادرار صورت گرفته اند و امروزه دانشمندان به این موضوع پی برده اند که با ادرار افراد می توان به سبک تغذیه ای آنها پی ببریم. در نتیجه ادرار باید به عنوان بخش مهمی از روند سلامت بدن در نظر گرفته شود. یکی از مواردی که نشان دهنده بروز مشکل در بدن است ادرار خونی است. در این مقاله قصد داریم به بحث و گفتگو در مورد خون در ادرار بپردازیم. در پایان این مقاله شناخت کاملی به این موضوع خواهید داشت.

خون در ادرار نشانه چیست؟

ادرار خونی نشانه چیست؟

نام علمی ادرار خونی هماچوری ماکروسکوپی یا گروس است. گاهی قطرات خون در ادرار قابل مشاهده هستند و به حدی شدید است که ادرار رنگ قرمز و یا صورتی می گیرد گاهی پس از آزمایش ادرار مشخص می شود که ادرار خونی است ( در این صورت معمولا فرد متوجه این امر نمی شود و آزمایش ادرار را برای تشخیص مشکل دیگری داده است). همچنین، حالت بسیار شدیدی از این بیماری وجود دارد که فرد لخته های خونی دفع می کند. در این حالت این شدیدترین نوع بیماری است که برای فرد رخ داده است و اگر درمان صورت نگیرد خطر مرگ وجود دارد.

چه زمان باید برای ادرار خونی به پزشک مراجعه کرد؟

چه زمان باید برای خون در ادرا به پزشک مراجعه کرد؟

بهتر است بدانید که همیشه ادرار خونی به معنای مشکل حادی برای سلامتی نیست. گاهی مصرف برخی از مواد غذایی مانند چغندر قرم و یا توت قرمز سبب می شوند ادرار خونی شود که در این مورد جای نگرانی وجود ندارد. اگر ادرار در اثر مصرف مواد غذایی و یا ورزش سنگین قرمز شده است، باید بعد از چند روز بهبود یابد. اما اگر این امر حاصل نشد، باید به پزشک مراجعه شود.

کارشناسان سلامتی هشدار می دهند که بهتر است با مشاهده خون در ادرار سریعا به پزشک مراجعه شود تا بیمار مطمئن شود که مشکلی وجود ندارد و اگر مشکلی وجود دارد سریعا برای درمان اقدام کند. یکی از سوالات پرتکرار این است که در این مواقع به چه پزشکی باید مراجعه کرد. در صورت بروز مشکل در ادرار شما باید به پزشک اورولوژیست یا متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کنید.

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟

علل ادرار خونی کدامند؟

یکی از عوامل اصلی وجود خون در ادرار وجود عفونت در بدن است. علائم ادرار خونی ناشی عفونت به شرح زیرند:

  • تکرر ادرار
  • سوزش ادرار
  • بوی تند ادرار

یکی از نمونه های رایج عفونت در بدن که منجر به ادرار خونی می شود ابتلا به عفونت کلیوی و یا پیلونفریت است. در این بیماری باکتری های موجود در خون وارد کلیه می شوند. در این موارد علائمی نظیر تب و درد به سراغ فرد می آیند و فرد درد شدیدی را کلیه خود احساس می کند.

از موارد دیگری که سبب می شود، ادرار خونی شود، ابتلا به سنگ کلیه است. سنگ کلیه برای اینکه دفع شود شروع به حرکت در مجاری ادراری می کند و همین امر دیواره مجاری ادرای را خراش می دهد و سبب ادرار خونی می شود. سنگ کلیه و مثانه معمولا با درد بسیار شدیدی همراه است. از موارد دیگری که سبب بروز این مشکل می شوند استفاده از برخی از داروهاست. مصرف برخی از داروها مانند داروهای آنتی بیوتیک، آسپرین و داروهای ضد انعقاد خون می توانند سبب بروز ادرار خونی شوند.  موارد دیگری که سبب بروز خون در ادرار می شوند به شرح زیرند:

  • ورزش شدید
  • بزرگی غده پروستات در مردان
  • ابتلا به سرطان
  • ناراحتی های کلیه

 عوامل تشدید کننده خون در ادرار

عوامل تشدید کننده خون در ادرار

همانطور که می دانید برخی از عوامل سبب تشدید این مشکل می شوند. این عوامل به شرح زیرند:

  • سن بالای 50 سال
  • سابقه خانوادگی در ابتلا به بیماریهای کلیوی
  • ابتلا به عفونتهای پی در پی
  • ضعف سیستم ایمنی بدن
  • مصرف برخی از داروها مانند آنتی بیوتیک و داروهای غیر استروئیدی

ادرار خونی چگونه تشخیص داده می شود؟

ادرار خونی چگونه تشخیص داده می شود؟

اولین و شاید بتوان گفت مهمترین روش تشخیص این مشکل آزمایش ادرار است. در این آزمایش میزان عفونت در ادرار سنجیده می شود و به پزشک نشان می دهد که آیا این مورد باید مورد درمان شدید قرار گیرد یا موضوعی است که به سادگی درمان می شود. گاهی پزشک با معاینه فیزیکی  کلیه را مورد بررسی قرار می دهد تا ببیند بیمار در این قسمت درد دارد یا خیر. یکی دیگر از روشهای تشخیص ادرار خونی انجام تصویربرداری سی تی اسکن، ام آر آی یا سونوگرافی است.

خون در ادرار کودکان و نوزادان

خون در ادرار کودکان و نوزادان

به طور کلی، اگر  در ادرار کودک پسر پس از ختنه خون دیده شود این امر طبیعی است. گاهی برخی از نوزادان دختر نیز ادرار خونی دارند که به آن شبه قاعدگی می گویند که معمولا ناشی از تغییرات هورمونی در بدن دختران است و آسیبی به سلامتی وارد نمی کند. اما اگر ادرار خونی همراه با گریه های شدید نوزاد باشد و نوزاد دائما به خود بپیچد باید سریعا برای درمان به پزشک مراجعه شود، زیرا خطر عفونت وجود دارد که می تواند در سنین پایین بسیار خطرناک باشد.

آیا بیماری ادرار خونی قابل درمان است؟

آیا بیماری ادرار خونی قابل درمان است؟

بهتر است بدانید که اگر  ابتلا به ادرار خونی نشان دهنده آسیب های جدی به سلامتی نباشد به راحتی قابل درمان است. در این بیماری ابتدا دلیل بیماری مشخص می گردد. اگر ادرار خونی ناشی از سنگ کلیه باشد، باید داروهای مناسب برای دفع این سنگ تجویز گردد. گاهی پزشک  روشهای دیگر نظیر جراحی را برای دفع سنگ پیشنهاد می دهد. اگر ادرار خونی ناشی از عفونت باشد، پزشک آنتی بیوتیک های مناسب را تجویز می کند. به این نکته توجه داشته باشید که باید دوره درمان را کامل کنید. زیرا قطع کردن داروها پس از بهبودی اولیه خطر بازگشت بیماری با شدت بیشتر را در بر دارد.

برای تهیه بهترین محصولات دارویی  به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید!

برای تهیه بهترین محصولات دارویی  به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید!

داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.