مکمل تقویت قوای جنسی

چه بیماریهایی سبب سردی دست ها می شوند؟

دلایل سردی دست ها

سرد شدن دست ها می تواند به دلیل سردی اتاق و یا محیط باشد. در این صورت بدن و دست سرد می شود تا دمای طبیعی خود را حفظ کند. اما اگر دست های شما همیشه سرد است، می تواند نشان دهنده مشکل جدی در سلامتی باشد و باید برای درمان اقدام شود. در ادامه به دلایل عمده سردی دست ها می پردازیم.

قرص آهنشما می توانید جهت خرید قرص آهن از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

کم خونی

یکی از شایع ترین علل سردی دست ها ابتلا به بیماری کم خونی است. در این بیماری بدن نمی تواند به اندازه کافی گلبول قرمز بسازد و همین امر سبب می شود که اکسیژن به اندازه کافی به بافتهای بدن نرسد. کم خونی احساس ضعف و خستگی در بدن به وجود می آورد و در نتیجه بدن توان خود را از دست می دهد و دست و پا ها همیشه سرد است. اگر این بیماری درمان نشود مشکلات زیادی را برای سلامتی به وجود می آورد.

بیماری برگر

بیماری برگر ( که به آن ترومبوآنژییت اوبلیترانس نیز گفته می شود) رگ های خونی را در بدن تحت تاثیر قرار می دهد و معمولا بازوها، دست ها و پاها را درگیر می کند. در این بیماری رگ های خونی متورم می شوند و می توانند از جریان خون در بدن جلوگیری کنند و باعث تشکیل لخته در خون شوند. یکی از علائم ویژه این بیماری سرد شدن دست هاست. اگر این بیماری درمان نشود می تواند خطر تحلیل و یا حتی مرگ بافتهای بدن را در پی داشته باشد.

دیابت

یکی از دلایل عمده سردی دست ها ابتلا به بیماری دیابت است. در بیماری دیابت که بیماری قند خون نیز نامیده می شود، گلوکز خون افزایش پیدا می کند و همین امر باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی در سلامتی می شود. انسولین، هورمونی که توسط لوزالمعده ساخته می شود، در این بیماری تولید نمی شود و همین امر میزان گلوکز خون را بالا می برد.

لوپوس

لوپوس نوعی بیماری است که سیستم ایمنی بدن به بافت ها و اندام های بدن حمله می کند و سبب بروز التهابات زیادی در بدن می شود. این بیماری مفاصل، پوست، کلیه ها، سلولهای خونی، مغز، قلب و ریه ها را درگیر می کند. یکی از علائم ویژه این بیماری سرد شدن دائمی دست هاست. این بیماری اگر درمان نشود، می تواند خطرات زیادی را برای سلامتی به همراه داشته باشد.

بیماری رینود

بیماری رینود یک اختلال نسبتا شایع است که در عروق تامین کننده خون از قلب به سایر قسمت های بدن اثر می گذارد. همین امر منجر به انقباض موقت یا باریک شدن رگهای خونی می شود که وازواسپاسم نامید می شود. در این بیماری انگشتان و دستها به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند و سرد می شوند. زیرا در طی حملات مختلف، جریان خون به دست ها و پاها محدود می شود و همین امر باعث بروز حس سردی و گزگز می شود.

فشار خون بالا و سردی دست و پا

بهتر است بدانید که فشار خون بالا سبب بروز حس سردی در بدن نمی شوند، اما فشار خون ریوی می تواند زمینه ساز بروز این بیماری شود. در فشار خون ریوی که نوعی فشار خون بالا است و عروق ریه ها و سمت راست قلب را تحت تاثیر قرار می دهد می تواند منجر به بیماری رینود شود. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم بیماری رینود نیز یکی از دلایل اصلی سرد شدن دست و پا است.

دلایل سردی دست ها

دلایل دیگر سردی دست ها

از دلایل دیگر سرد شدن دست ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حرکات تکراری ( مانند نواختن مدام ساز یا آلت موسیقی و یا استفاده از ابزارهای الکتریکی برای مدت طولانی)
  • آسیب های دست ( اگر دست در اثر جراحت و یا تصادف آسیب ببیند، این مشکل می تواند به وجود بیاید)
  • استفاده از مواد شیمیایی ( استفاده از برخی از مواد شیمیایی مانند وینیل کلراید می توانند سبب بروز این مشکل شوند)
  • استفاده از برخی از داروها ( استفاده از برخی از داروها که برای درمان بیماری رینود استفاده می شوند، داروهای شیمی درمانی، قرص های جلوگیری از بارداری، قرص های سرماخوردگی و آلرژی، قرص های فشار خون بالا و قرص هایی که حاوی ارگوتامین هستند و برای سردردهای میگرنی استفاده می شوند می توانند باعث سردی دست ها شوند)
  • کم کاری تیروئید ( ابتلا به این بیماری تحمل سرما را برای فرد دشوار می کند. کم کاری تیروئید می تواند زمینه ساز بروز سندروم شوگرن یا لوپوس شود که این بیماریها نیز از دلایل عمده سرد شدن دست ها هستند)

درمان سردی دست ها

برای درمان این بیماری باید علت اصلی آن مشخص شود. اگر علت سردی دست ها ابتلا به هریک از بیماریهای بالا بود، درمان بیماری باید آغاز گردد. وقتی بیماری در پروسه درمان قرار می گیرد، این علائم خود به خود درمان می شوند. تغییر سبک زندگی نیز می تواند نقش موثری در درمان این بیماری داشته باشد. برای درمان سردی دست ها به راهکارهای زیر توجه داشته باشید:

  • از دخانیات استفاده نکنید.
  • از استرس دوری کنید.
  • الکل ننوشید.
  • از بدن در برابر جراحات محافظت کنید.
  • کافئین ننوشید.
  • ورزش کنید تا جریان خون را در بدن بالا ببرید.

مصرف برخی از داروها می تواند به افزایش گردش خون در دست ها و پاها کمک کند. این داروها به شرح زیرند:

  • مسدود کننده های کانال کلسیم
  • مسدود کننده های آلفا
  • مهارکننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین

شما می توانید پس از مشورت با پزشک استفاده از این داروها را شروع کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.