مکمل تقویت قوای جنسی

قرص دپاکین برای درمان چه بیماری هایی تجویز میشود و چه عوارضی دارد؟

آیا قرص دپاکین چاق می کند؟

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که قرص دپاکین برای چه چیزی خوبه! در پاسخ به این سوال باید بگوییم این قرص ( که برخی با نام والپروئیک اسید آن را می شناسند) برای درمان اختلالات تشنجی، نوسانات روحی ( مانند مرحله شیدایی در اختلال دو قطبی) و جلوگیری از سردرد میگرن مورد استفاده قرار می گیرد. این قرص بر روی برخی از هورمون های مغزی اثر می گذارد و در میان آنها تعادل ایجاد می کند. همچنین، باید بدانید یکی از عوارض جانبی این قرص چاقی است.

قرص مغز و اعصابشما می توانید جهت خرید قرص اعصاب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

توضیحات علمی داروی دپاکین

دپاکین (والپروئیک اسید) یک اسید کربوکسیلیک است که به عنوان اسید 2-پروپیل پنتانوئیک شناخته می شود. همچنین به نام اسید دی پروپیلاکتیک نیز شناخته می شود. والپروئیک اسید (pKa 4.8) دارای وزن مولکولی 144 است و به صورت مایعی بی رنگ با بوی مشخص ظاهر می شود. کمی در آب (1.3 میلی گرم در میلی لیتر) محلول و در حلال های آلی بسیار محلول است.

نحوه مصرف قرص دپاکین

قرص دپاکین به صورت قرص 200 و 500 میلی گرمی در بازار دارویی کشور موجود است. دوز بر اساس سن، وزن، وضعیت پزشکی، پاسخ به درمان و سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید، تعیین می شود. این قرص باید زیر نظر مستقیم پزشک و از طریق دهان مصرف شود. هرگز این قرص را نجوید و یا خرد نکنید. قرص را به طور کامل ببلعید. در صورت بروز ناراحتی معده آن را همراه با غذا مصرف کنید.

بهترین زمان مصرف دپاکین

قرص دپاکین دوز دارو بر اساس سن، وزن، شرایط پزشکی و پاسخ به درمان و سایر داروهایی مشخص می شود که ممکن است بیمار مصرف کند با بازگرداندن تعادل برخی از مواد طبیعی (انتقال دهنده های عصبی) در مغز عمل می کند. این دارو باید روزانه و سر ساعت مشخص مصرف گردد.

اگر از قرص depakine برای درمان تشنج استفاده می شود، مصرف آن بدون مشورت پزشک کار خطرناکی است. زیرا قطع ناگهانی باعث بدتر شدن شرایط بیمار می شود. قطع تدریجی دپاکین زیر نظر پزشک بهترین راهکار برای قطع مصرف این دارو است.

موارد استفاده دپاکین

والپروئیک اسید متعلق به گروهی از داروها به نام ضد تشنج است و برای مدیریت و کنترل انواع خاصی از تشنج استفاده می شود. این دارو بر روی سیستم عصبی مرکزی (CNS) در مغز کار می کند تا تعداد و شدت تشنج ها را کاهش دهد. دپاکین (والپروئیک اسید) به عنوان تک درمان و یا درمان کمکی در درمان بیماران مبتلا به تشنج های ساده یا پیچیده که به صورت مجزا یا همراه با سایر انواع تشنج رخ می دهد، تجویز می شود.  همچنین از دپاکین برای پیشگیری از سردردهای میگرنی استفاده می شود.

عوارض جانبی قرص دپاکین

عوارض قرص دپاکین

عوارض جانبی بخشی از وجود هر دارویی است، اما وقتی پزشک دارویی را برای شما تجویز می کند بی شک مطمن است اثرات این دارو بیشتر از عوارض جانبی آن است. عوارض دپاکین 500 به شرح زیر هستند:

  • اسهال
  • سرگیجه
  • خواب آلودگی
  • ریزش مو
  • تاری دید یا دو بینی
  • تغییر در دوره های قاعدگی
  • زنگ زدن در گوش
  • لرزش
  • عدم ثبات
  • تغییرات وزن

ممکن است قرص دپاکین 500 بر روی رنگ مدفوع اثر بگذارد و یا قسمت هایی از قرص در مدفوع دیده شود. در این صورت باید سریعا به پزشک مراجعه شود. همچنین، ممکن است این دارو سبب تغییرات غیر معمول در افکار و رفتار شود و میل به خودکشی را افزایش دهد که در این صورت باید به پزشک شود.

عوارض جانبی نادر

اختلال شدید مغزی (آنسفالوپاتی) (بعضاً کشنده) در اثر استفاده از این دارو به ندرت اتفاق می افتد، اما بیمارانی که دارای برخی اختلالات متابولیکی (اختلالات چرخه اوره) هستند، ممکن است به این اختلال دچار شوند. در صورت بروز ضعف غیرقابل توجیه  استفراغ یا تغییرات ناگهانی ذهنی و خلقی (مانند گیجی)  فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بسیار جدی از جمله درد قفسه سینه، کبودی آسان، خونریزی غیرقابل توجیه، ضربان قلب سریع، آهسته، نامنظم، تورم دست ها و پاها ، حرکت کنترل نشده چشم (نیستاگموس)، احساس سرما و لرز ، بلافاصله با بخش فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به داروی دپاکین نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی  از جمله تب، تورم غدد لنفاوی، بثورات پوستی، خارش و تورم (به خصوص صورت / زبان / گلو) ، سرگیجه شدید سریعا به بیمارستان بروید.

مشکلات خونریزی: لکه های قرمز یا بنفش روی پوست، کبودی، درد و تورم در مفاصل به دلیل خونریزی یا خونریزی از دهان یا بینی.

سطوح بالای آمونیاک در خون: احساس خستگی، استفراغ، تغییر در وضعیت ذهنی. دمای پایین بدن (هیپوترمی): کاهش دمای بدن به کمتر از 95 درجه فارنهایت، احساس خستگی، گیجی، کما.

عوارض قرص دپاکین در زنان

عوارضی که در بالا به آنها اشاره کردیم ممکن است برای مردان و زنان رخ دهد و هیچ تفاوتی میان عوارض جانبی زنان و مردان در اثر استفاده از این قرص گزارش نشده است.

آیا قرص دپاکین چاق می کند؟

باید بدانید که بیشتر قرص هایی که برای درمان اختلال دو قطبی استفاده می شوند مانند لیتیوم، والپروئیک اسید یا قرص دپاکین کرونو، دیوال پروکس سدیم و کاربامازپین می توانند خطر افزایش وزن را بالا ببرند.

موارد احتیاطی

اگر می خواهید از قرص دپاکین استفاده کنید به موارد زیر توجه داشته باشد:

  • اگر به والپروئیک اسید و یا دیوالپروکس یا والپروات سدیم آلرژی دارید این موضوع را به پزشک بگویید. ممکن است این دارو حاوی مواد غیر فعال باشد و همین امر باعث بروز مشکلات آلرژیک در بدن شما شود.
  • در صورتی که از بیماری های کبد، پانکراتیت، اختلالات متابولیکی مانند اختلالات چرخه اوره، سو مصرف الکل، مشکلات خونریزی، بیماری های کلیوی، کمبود آب بدن و تغذیه ناسالم رنج می برید این موضوع را به پزشک بگویید.
  • برای کاهش احتمال بریدگی، کوفتگی و زخمی شدن از اشیای تیز مانند تیغ و ناخن گیر با احتیاط استفاده کنید.
  • قبل از انجام جراحی و یا امور دندانپزشکی به پزشک خود بگویید که از قرص دپاکین استفاده می کنید.
  • در زمان مصرف این قرص از الکل یا ماری جوانا استفاده نکنید.
  • این دارو ممکن است سبب گیجی شود. تا زمانی که هوشیاری خود را بدست نیاورده اید رانندگی نکنید و یا با ماشین آلات کار نکنید.
  • اگر باردار هستید، از قرص دپاکین استفاده نکنید. زیرا ممکن است این دارو به جنین آسیب وارد کند.
  • این دارو به شیر مادر منتقل می شود. اما گزارشی مبنی بر آسیب رساندن به نوازدان بدست نیامده است. با این حال اگر در دوران شیردهی هستید، قبل از استفاده از این دارو با پزشک مشورت کنید.
  • برای پیشگیری از سردردهای میگرنی، والپروات در زنان باردار و در زنان در سن باروری که از پیشگیری موثر از بارداری استفاده نمی‌کنند، منع مصرف دارد.

تداخل دارویی قرص دپاکین

تداخل دارویی نحوه عملکرد داروها را تغییر می دهند و یا خطر بروز عوارض جانبی جدی را بالا می برند. به همین دلیل توصیه می شود قبل از مصرف این قرص لیست کاملی از داروها و مکملهایی را که مصرف می کنید در اختیار پزشک قرار دهید تا بتواند شما را در این زمینه راهنمایی کند. قرص دپاکین با داروهای زیر تداخل دارد:

  • داروهای ضد افسردگی خاص (به عنوان مثال آمی تریپتیلین ، نورتریپتیلین ، فنلزین)
  • آنتی بیوتیک های خاص (کارباپنم ها مانند دوریپنم ، ایمیپنم)
  • ایرینوتکان
  • مفلوکین
  • اورلیستات
  • سایر داروهای تشنج (به عنوان مثال اتوسوکسیمید ، لاموتریژین ، فنی توئین ، روفینامید ، توپیرامات)
  • ریفامپین
  • وورینوستات
  • وارفارین
  • زیدوودین

اگر از داروهایی نظیر آسپرین، آنتی هیستامین ها (مانند ستریزین و دیفن هیدرامین)، داروهای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، زولپیدوم)، داروهای شل کننده عضلات (مانند کاریزوپرولدول) و مسکن های درد افیونی (مانند کدئین و هیدروکدون) استفاده می کنید، این موضوع را به پزشک بگویید.

سوالات پرتکرار در مورد قرص دپاکین

سوالات پرتکرار در مورد قرص دپاکین

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار شما پاسخ دهیم.

قرص دپاکین چیست؟

دپاکین (والپروئیک اسید) به عنوان تک درمانی و درمان کمکی در درمان بیماران مبتلا به تشنج های جزئی پیچیده که به صورت مجزا یا همراه با سایر انواع تشنج رخ می دهد، نشان داده می شود. دپاکین (والپروئیک اسید) برای استفاده به عنوان درمان انحصاری و کمکی در درمان تشنج های فقدان ساده و پیچیده و به صورت کمکی در بیماران مبتلا به انواع تشنج های متعدد که شامل تشنج های ابسانس است، استفاده می شود.

آیا والپروئیک اسید به مغز آسیب می زند؟

برخی از مطالعات نشان داده اند که استفاده از این دارو می تواند به مغز آسیب بزند. با این وجود، وقتی پزشک این دارو را تجویز می کند اثرات آن بیشتر از عوارض آن است.

نام دیگر دپاکین چیست؟

همانطور که در این گزارش به آن اشاره کردیم، نام دیگر این قرص والپروئیک اسید است.

آیا والپروئیک اسید باعث افسردگی می شود؟

بله! افسردگی، نوسانات شدید خلقی و میل به خودکشی از عوارض جانبی این قرص هستند.

آیا والپروئیک اسید به اسپرم آسیب می زند؟

بله! این قرص می تواند بر مدل اسپرم و تعداد آنها اثر بگذارد و تحرک آن ها را کاهش دهد.

آیا قرص دپاکین مرفین دارد؟

خیر این دارو فاقد هرگونه مورفین و مشتقات آن است.

نکات پایانی

قرص دپاکین داروی ضد صرع می باشد. هر قرص حاوی 250 میلی گرم والپروئیک اسید است. اگر از این دارو برای تشنج استفاده می کنید، بدون مشورت با پزشک، مصرف آن را قطع نکنید. اگر دارو به طور ناگهانی قطع شود، ممکن است وضعیت شما بدتر شود. ممکن است لازم باشد دوز شما به تدریج کاهش یابد. این دارو سردردهای حاد میگرنی را تسکین نمی دهد. بنابراین ضمن مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین، داروهای دیگر را طبق دستور پزشک برای حملات حاد میگرنی مصرف نمایید.

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.